6. kolo REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 27.1.2024 - TÝNEC n.S.

28.01.2024 15:07

ZLATÁ MEDAILE PRO KÁJU HRABÁNKOVOU

     Šesté kolo Regionální žákovské ligy bylo u nás poznamenáno virózou a tedy malou účastí. Hrálo se v Týnci nad Sázavou a do šachových soubojů se vypravilo 6 našich šachistů. Celkově se turnaje zúčastnilo 92 dětí.

     V turnaji A hrál Jan Babický, který minule vyhrál turnaj B. Byl nasazen jako 13. a toto místo si i ve výsledkové listině, po odehrání 4 kol si připsal do celkového hodnocení 8 bodů. Turnaj A vyhrál, nikým neporažený, Daniel Zeman z Vlašimi se 13 body. Druhé místo uhrál Michal Stein, také z Vlašimi s 11 body a třetí místo obsadil Milan Pešta ze Sázavy, také s 11 body.

    Turnaj B jsme obsadili hne 4 šachisty. Michal Škaryd byl nasazen jako 9. a Karolína Hrabánková startovala z 38. místa. Turnaj se jim vydařil, Míša se pohyboval během turnaje i na medailových příčkách, a ani jeho 7 bodů nestačilo, aby si sáhl na medaili, a to díky horšímu pomocnému hodnocení, stejně na tom byla Kája, která obsadila jednu příčku za ním, se stejným počtem bodu, ale byla nejlepší dívkou, tak se mohla radovat z 1. místa turnaje B v dívkách. Dále hráli od nás Ondřej Vilímek, který byl nasazen na 31. místě a Lenka Šťastná, která startovala z 22. místa. Ani jednomu se turnaj nevydařil a uhráli jen po 3 bodech a uzavírali startovní listinu B turnaje. Tento turnaj vyhrál Bořivoj Antoš (domácí hráč) s 8,5 body, 2. místo obsadil Vít Sehnoutka z Říčan s 8 body a 3. místo Matěj Pejša ze Sedlčan  se 7 body. Druhou nejlepší dívkou byla ze 16. místa Lenka Kváčová z Vlašimi se 6 body a třetí z 20. místa Libuše Kopecká z Říčan s 5,5 body.

      V turnaji C nás reprezentoval Vladimír Michálek, který startoval z 11. místa a končil na velice pěkném 6. místě s 5 body a z chlapců obsadil „bramborové“ umístění 4! Vláďovi se turnaj povedl a co je hlavní, stále se zlepšuje. C turnaj vyhrál Jiří Vaněk z Říčan se 6 body, 2. místo obsadil Pavel Novotný ze Sedlčan s 5,5 body, 3. místo obsadil Jan Svoboda z Kamenice s 5 body. Nejlepší dívkou (celkově 3.) byla Laura Fuxová ze Stamatu, 2. místo obsadila (celkově 4.) Alžběta Jindráková ze Sedlčan a 3. místo (celkově 17.) Ema Přibylová z Brodců.

       Za své výkony obdržely děti poháry, diplomy a drobné ceny.

       Děkuji všem za výkony, za vzornou reprezentaci šachových kroužků Domečku Vlašim. Děkuji všem doprovodům a řidičům za dopravu dětí.

Pár fotek z fotogalerie – odkaz: https://www.rajce.idnes.cz/sachypravonin/album/regionalni-zakovska-liga-6-kolo-27-1-2024-tynec-nad-sazavou

Výsledky – odkaz: https://chess-results.com/tnr881983.aspx?lan=5

Marie Filipová

 

Diskusní téma: 6. kolo REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 27.1.2024 - TÝNEC n.S.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek