1.KOLO REGIONÁLNÍ PŘEBOR "C" 19.10.2014 SK SLAVOJ ČÁSLAV A x ŠK PRAVONÍN A

22.10.2014 19:18

VÝSLEDKY: https://db.chess.cz/soutez.php

OZVĚNY BUDOUCNOSTI....

                                                                                                                     

            Březnový vánek pohrává si se záclonou a já usedám k počítači, abych se pustil do rekapitulace právě skončeného ročníku regionálního přeboru "C". Souhrn celé sezóny a popis oslav, které propukly v neděli po drtivé výhře nad Sázavou, už připravuje kapitánka našeho družstva paní Marie Filipová, na mě připadl úkol vytvořit seriál devíti článků popisujících jednotlivé kroky Pravonína při cestě za prvním místem a postupem do krajské soutěže. Nuže...

                   Díl 1. SK
Slavoj Čáslav A - ŠK Pravonín

         Nedaleko Golčova Jeníkova leží malebná víska proslulá zejména neobvyklým množstvím supermarketů a největší koncentrací pilotů nadzvukových letadel v kraji. Místní lid je prostý, ale pohostinný (káva byla výborná, místní lide), šach zde má bohatou tradici, všichni jsme se tedy těšili, že úvodní utkání ročníku 2014/2015 bude mít po všech stránkách vynikající úroveň. Mělo.

         V 9:03 dozněla hymna v podání dětského sboru Ignáce Händla, kapitáni si potřásli rukou, vyměnili klubové vlaječky a utkání bylo oficiálně zahájeno.

         První minuty se nesly v duchu opatrného manévrování, nikdo nechtěl  zahájit sezónu hrubou chybou. Vzrušení tak přinesla až 15. minuta, kdy se všebořicko-radíkovické části našeho družstva po nesčetných peripetiích konečne podařilo najít hrací místnost, což přineslo zvrat na třetí a sedmé šachovnici, kde se do té doby partie vyvíjely výrazně ve prospěch domácích.

         Uběhlo dalších několik desítek minut a Míra Lalouček otevřel skóre remízou proti zkušenému Luboši Páťalovi. Brzy po něm dohrál i Kuba Voříšek, který Pravonínu zajistil první vítězství v nové sezóně. Vedeme 1½ - ½, ale na sedmé šachovnici se nad pozicí Anežky Vlkové začínají stahovat mraky. Soupeř obětoval dva pěšce za prudký útok a už už to vypadá, že naše hráčka bude muset kapitulovat. Vláďa Horák naštestí ukazuje, proč byl zvolen zástupcem kapitána - jeho ostřízí zrak všímá si nenápadných pohybů pod stolem a...ANO! Viktor Breth, Anežčin soupeř, drží v ruce mobilní telefon! Náš kapitán volá rozhodčího a ten po důkladné kontrole nachází v telefonu pana Viktora sms konverzaci, jejíž obsah nápadně připomíná šachovou notaci. Nešťastný hříšník snaží se ještě přesvědčit rozhodčího, že se  (jsa přesvědčen o svém brzkém
vítězství) s Juditou P. pouze domlouval na přesunutí domluveného oběda na dřívější čas, šifra pak že není než ochranou před žárlivou manželkou - není mu to však nic platné. Rozhodčí je nekompromisní a my vedeme 2½ - ½.

         Pak už to jde ráz na ráz. Vláďa
remizuje, ja se štěstím vítězím, další výhry přidávají Ondra Vykouk a Martina Krejčiříková, skóre uzavírá remízou Vojta Filip:
- 1½
.

         Tolik tedy náš zápas v Čáslavi.

         Jasné vítězství předznamenalo úspěšnou sezónu, díky které se na podzim po několika letech můžeme opět tešit na bratrovražedný souboj Pravonína s Vlašimí "B". Ne vždy však šlo všechno tak lehce a o tom jsme se měli přesvědčit už v druhém kole v zápase proti Čelákovicím, kterému se budeme věnovat v příštím díle našeho seriálu. Zatím tedy nashledanou a šachu zdar.

Zaznamenal: Karel Pitra



Diskusní téma: 1.KOLO REGIONÁLNÍ PŘEBOR "C" 19.10.2014 SK SLAVOJ ČÁSLAV A x ŠK PRAVONÍN A

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek