1. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 2013/2014 28.9.2013 V SEDLČANECH

27.10.2013 18:28

Výsledková listina: https://chess-results.com/tnr111679.aspx?ix=1&lan=5&wi=821&turdet=YES

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/1.kolo_RZL_Sedlcany_28_09_2013

FOTEČKY od Karla Jukla: https://tjjawabrodce.rajce.idnes.cz/RZL_Sedlcany_28.9.2013/

 

     První kolo Regionální žákovské ligy máme za sebou.  Já osobně nemám první kolo moc ráda, většinou se dětem moc nedaří, protože o prázdninách se šachům málokdo věnoval. Ruku na srdce - kolik partií "naši miláčkové" odehráli? Ale berme to sportovně. Přesto jsem z některých výsledků měla radost.

      Turnaj A

      Zde jsme neměli (z Pravonína) žádného zástupce. Turnaj vyhrála Anna Zlámaná, druhá byla Julie Vilímová z "Vlašimské líhně", získala 3 body (do celkového hodnocení bodu 6), hrál zde také Ríša Mládek, který asi první kolo pojal jako rozcvičku, uhrál 2 body (resp. 5 bodů do celkového hodnocení), skončil na 7. místě, ač byl druhým nasazeným. Příště to bude stoprocentně lepší, doufám, že to Ríšu "nerozhodilo".  Pak už kralovali Říčanští.

 

      Turnaj B

      Chválím všechny naše děti, které jely na první kolo RŽL (někteří šachisté měli fotbal a některým se zkrátka nechtělo!). V turnaji B se, hádám, natrvalo usadila Petra Píšová, Filip Kůra a i Filip Vopálka a Štěpán Filip. Petruška s Filípkem K. uhráli 3 body (do celkového hodnocení si zapíší 5 bodů) - chválím je za pěkný bodový zisk, i když to mohlo být lepší. Druzí dva jmenovaní musí trošku přidat Filípek V. uhrál 2, resp 4 body a Štěpánek bod jeden, resp 3 body. Ovšem pojedete-li na všechna kola RŽL, ty horší výsledky se vám budou anulovat, víte dobře, že se vybírá z nejlepších pěti zápasů.

 

       Turnaj C

        Zde jsme měli hned tři zástupce. Do našich kroužků budou chodit Lukáš Zeman a Adam Slavík z Vlašimi a trojici doplnil Vojtík Vopálka. Pro Adámka a Vojtíka to byla první regionální žákovská liga, tak jsem byla zvědavá jak na ně bude působit takové "srocení" šachové mládeže. Zvláště Adámek to zvládl na jedničku! Zaslouží si velikou pochvalu. Z této trojice si nejlépe vedl Lukáš Zeman, uhrál 3 body, také pěkný výsledek po tak dlouhé přestávce. Adámek uhrál 2,5 bodu a Vojtík 2 body.

Děti, rozjezd byl dobrý a věřte, že příště to bude o hodně lepší! Věřím vám!

Všem rodičům, kteří děti doprovázeli a trenéru Lukáši Filipovi děkuji za dovoz hráčů a Lukášovi, že se o ně staral a zaznamenával si jejich partie, které proberou na schůzkách.