1. LIGA MLÁDEŽE 25.11.2017 PRAHA

26.11.2017 08:57

ODKAZ ZA SOUTĚŽE DRUŽSTEV: db.chess.cz/soutez.php?sid=1936

ODKAZ NA FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/1._liga_mladeze_2017-2018_25.11.2017_Praha/


Pár slov jen ve zkratce, článek napíše Petr Havelka na vlašimský web.


       Hráli jsme na PORGu v Praze a našimi soupeři byli v prvním kole šachisté z ŠK Dvorec a ve druhém kole z ŠK Řevnice.

       Z našich dětí se nejméně dařilo Pétě Píšové (1519). Obě kola hrála na 3. šachovnici a v obou kolech hrála se silnějšími soupeři. V prvním kole se utkala s Michalem Nechutným (1785) a ve druhém kole s Adamem Hanzlíkem (1557) a nezaznamenala ani v jednom kole kladné skóre. Své partie však odhrála zodpovědně, soupeři však byli lepší.

       Na páté šachovnici, také obě kola odehrál Lukáš Zeman (1429). V prvním kole poměřoval síly s Jakubem Sedlákem (1593), hrál sice zodpovědně, ale na tohoto soupeře nestačil. Ve druhém kole zasedl proti Oliveru Jelínkovi (1322). Tento soupeř ho velice potrápil, myslím, že celou partii tahal Lukáš za kratší konec, ale výborně zahraná koncovka byla korunována důležitým bodem pro družstvo!

        Rovněž obě kola odehrál, ale na šesté šachovnici Štěpán Filip (1357). Štěpán měl relativně slabší soupeře a uhrál 1,5 bodu. V prvním kole půlil s Janou Stiengerovou a ve druhém kole porazil, Josefa Bartáka (1107). I Štěpána musím pochváli, že hrál zodpovědně.

        Já jen lituji, že jsem nebyla na turnaji do úplného konce, abych osobně viděla závěr partie Lukáše, určitě to byla "lahůdka"! Ovšem náš řidič měl naplánován ještě další program, tak jsme museli odjet, ale celou cestu jsem na Lukáše myslela. Viděla jsem na něm, že se na šachovnici snaží něco vymyslet, spočítat a ono se to přece jen podařilo!  Sms zpráva od Petra Havelky mi udělala nesmírnou radost.

        Všem hráčům (a nejen našim, neboť Vojta, Kryštof i Kuba odvedli také veliký kus práce) děkuji za vzornou reprezentaci a přeji hodně šachových úspěchů do budoucna.

        Ještě krátká zprávičky pro maminky, děti se měly výborně. Byl pro ně připraven chutný oběd (kuře, houskový knedlík, červené zelí, zákusek, ovoce). Během odpoledne donesli zaměstnanci kuchyně zbylé ovoce a perník na chodbu a děti si vše mohly konzumovat podle chuti. Chyběl sice kiosek, ale každý si nějak poradil (absence kiosku chyběla nejvíce doprovodům, to víte - kávička!).

        Mezi koly si naše skupina vyšla na procházku do Krčského lesa a možná to bylo dobře, když následovala výhra!

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: 1. LIGA MLÁDEŽE 25.11.2017 PRAHA

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek