11. KOLO REGIONÁNÍHO PŘEBORU A 1.4.2012 PRAVONÍN - ZVOLE

01.04.2012 15:37

PRAVONÍN  7  :    1  ZVOLE

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/11.kolo_RP_1.4.2012_Pravonin_x_Zvole

PARTIE K PŘEHRÁNÍ: www.sachyvlasim.cz/viewer/pravonin_zvole_120401.htm

VÝSLEDKY: https://db.chess.cz/soutez.php?sid=979

ŠK Pravonín-ŠK Medvědi Zvole 7:1

Sepsal: David Zvára

     Tak je tu zase konec sezóny. V posledním kole regionálního přeboru jsme v Pravoníně přivítali Medvědy ze Zvole. Paní Filipová z nás málem dostala infarkt po našem pokusu o aprílový žertík, ale nakonec jsme se všichni v pořádku sešli v nejsilnější sestavě. Hosté dorazili včas, a tak se mohlo začít.

     Jako první dohrál Vojta, který pěkným útokem rozdrtil svého soupeře (1:0).  Já, s papírově výrazně slabším soupeřem, jsem získal dva pěšce, ale přeci jen byl apríl. Ve věžovce jsem nabídl výměnu věží a soupeř se ve vyhrané pozici vzdal. Stačilo vyměnit věže a utíkat pěšcem až do dámy. Na to prý dlouho nezapomene (2:0).  Jako další ukázal svou sílu Tomáš, který získal nějaké pěšce a ty uplatnil ve věžovce (3:0).  Lukáš ve vyrovnané pozici získal kvalitu a tu s přehledem uplatnil  (4:0).  Míra Lalouček zkušeně odbránil velmi nebezpečný útok, zbyly mu 2 figury za věž a po následné hrubce soupeře jednoduchou kombinací získal dámu  (5:0).  Pavel také zvládl svou partii výborně, při opačných rochádách vyhnal soupeřova krále doprostřed a tam už to bylo „jen věcí techniky“  (6:0).  Pan Horák ukázal své lavírovací schopnosti a ve „výměnné Francii“ svého soupeře zkušeně přetlačil  (7:0).  Bez rochády se to hraje těžko. To se přesvědčila Martina. Ztratila pár pěšců a nezbylo jí nic jiného než kapitulovat  (7:1).

     Sezónu jsme zakončili velmi pěkným výsledkem. Třetí místo je jistě úspěchem. Za to vše můžeme děkovat naší kapitánce Marii Filipové. Nejen že dávala dohromady tým, ale ještě pro nás zajišťovala honosné občerstvení ,včetně proslulých řízků. Taková obětavost se jen tak nikde jinde nevidí. Zároveň patří poděkování i všem hráčům za velmi dobrý výkon a odvedenou práci v celé sezóně.

 

Dovětek:

      Dovolte mi, abych poděkovala všem, kdož přispěli v velice pěknému výsledku ŠK Pravonín v sezóně 2011/2012. Děkuji všem, kdož zajišťovali dopravu za každého počasí. A chci věřit tomu, že i v následující sezóně budeme všichni přistupovat k soutěži zodpovědně a pěkný výsledek zopakujeme.

Marie Filipová

Diskusní téma: 11. KOLO REGIONÁNÍHO PŘEBORU A 1.4.2012 PRAVONÍN - ZVOLE

Datum: 05.04.2012

Vložil: Pavel Vojta

Titulek: Poděkování

Já bych jako kapitán také rád poděkoval celému týmu a zejména paní Filipové za skvělou atmosféru a výbornou kuchyni při domácích zápesech. Je radost za takový tým hrát :-) .

Přidat nový příspěvek