2. KOLO REGIONÁLNÍ PŘEBOR "D" 13. 10. 2013 STŘÍBRNKÁ SKLALICE A x ŠK PRAVONÍN A

17.11.2013 15:57

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/2._kolo_RPD_Stribrna_Skalice_-_Pravonin/

 

ČLÁNEK OD PETERA HELEBRANDA:

13. 10. 2013      2. Kolo Regionálního přeboru


         Zavítali jsme v plné sestavě poskládané paní Filipovou do Stříbrné Skalice porvat se o body do soutěže. Motivace byla nasazena vysoko, jak jsem se dověděl –skončit na štítě znamená následné domácí kolo bez oblíbených řízků, a to pro všechny byla skutečně výzva k zamyšlení.
         Po nezbytném občerstvením (káva, bábovka, jednohubky, …), kterým nás soupeř chce zmást se jde na věc.

         S klidem si sedám ke své práci v rohu místnosti v domnění, že úvodní šachové tanečky budou trvat docela dlouho a než bude rozehraná nějaká zajímavá situace uběhne alespoň nějaká ta půlhodina.
         Jak jsem se jen hluboce mýlil, do matrixu „favorita“ se vloudila chybička a Julča, která se s tím nijak nemazala a vystavila první účet Tomášovi.

          Začal jsem tedy sem tam nahlížet na jednotlivé desky, aby mi nic podobného neuniklo. Z pohledu diváka se však na šachovnicích začala odehrávat zákopová válka, Lukáš se výměnami dopracoval k věžové koncovce, kde i srdnatý soupeř Bolek posléze přiznává, že si nedělal ambice na rozhodující výsledek, smířlivá plichta.

         Pěkný pohled přinesla pro mé oko laika Karlova vzdušná hra, na kterou se velmi rád dívám. Začal jsem ji sice sledovat až po „nekorektní“ oběti, ale pohled to byl strhující. Soupeř se s časovou tísní nedokázal vyrovnat a posléze prohrává.

         Míra a Jarda jak kdyby styl vzájemně okoukali, jemnou manipulací krok po kroku dotlačili své soupeře do rohu a víceméně jim nedali šanci na výsledek.

         Mezitím sváděl bitvu Vojta s panem Doležalem. Omlouvám se všem čtenářům, ale jejich hra je pro mne „vyšší dívčí“ a netuším proč to pan Doležal nedotlačil výsledek alespoň k remíze. Vojta skvěle využil každou minutu, kterou měl a dotáhl výsledek k naší plné spokojenosti.


Hurá!!! Budou řízky!

       Naopak velmi rád sleduji hru Martiny, kde to vypadá na slabší plichtu, soupeř jí nabídne, ale Martina zavile bojuje dál a hledá jakoukoliv skulinku ve svůj prospěch. Stojí to spoustu času, téměř polovinu odehraných tahů ve hře hraje v těžké časové tísni. Soupeř i přes absolutně jasnou jistotu prohry se  jí  pokouší shodit na čas a hraje až do matu. Martina s kapičkou potu na čele pečetí další vítězství.Trochu víc vydechnout a hodiny sami spadnou.

       Ve hře je již jenom Fanda, kterému soupeřka staví jednu zeď za druhou a on se bojí do toho razantně prásknout. Nebo si snad hraje na gentlemana? Je ale skutečností, že za remízy ho vždy peskuji a když nad ním stojím tak je povětšinou zajistí dostatečně volenými výměnami. To mu však soupeřka nijak nedovoluje. Nakonec mu někdo, netuším kdo, schválil remízu, která je oboustranně s velkou spokojeností přijata.

Konečný výsledek Stříbrná Skalice – Pravonín „A“ 
2 – 6.


Velké blahopřání naším hráčům a poděkování soupeřům za pěknou hru v pěkném a příjemném prostředí.

Detailní výsledky:

1951

 Doležal Radoslav

0 - 1

1914

 Filip Vojtěch (V)

1656

 Vnouček Martin (H)

0 - 1

1635

 Pitra Karel

1710

 Vilímová Julie(H)

1 - 0

1839

 Hašek Tomáš

1250

 Polifka Wilfried (C)

0 - 1

1806

 Lalouček Miroslav

1250

 Štecher Petr

0 - 1

1684

 Pazdera Jaroslav

1517

 Studzinski Boleslav (K)

½ - ½

1603

 Filip Lukáš (ZK)

1568

 Zlámaná Anna

½ - ½

1697

 Helebrand František

1306

 Žák Daniel

0 - 1

1620

 Krejčiříková Martina

 

Diskusní téma: 2. KOLO REGIONÁLNÍ PŘEBOR "D" 13. 10. 2013 STŘÍBRNKÁ SKLALICE A x ŠK PRAVONÍN A

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek