2. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 14.10.2017 PRAVONÍN

13.10.2017 20:38

PROPOZICE: 14.10.2017-RŽL-Pravonín.docx

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: www.chess-results.com/tnr305828.aspx?lan=5&art=0&wi=821

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/2._kolo_Regionalni_zakovska_liga_2017-2018_14.10.2017_Pravonin/


JUBILEJNÍ 10. ŽÁKOVSKÁ LIGA V PRAVONÍNĚ...

je minulostí a děti, nás trenéry, odměnily pěknými výkony. Děkujeme!

       V Pravoníně jsme uvítali, pro nás na jubilejní 10. Regionální žákovské lize, rekordní počet šachistů, kteří u nás RŽL kdy hráli. Ano, první RŽL jsme uspořádali již 22.11.2008. Bylo to v Kulturním domě ve velkém sále. Zde si můžete připomenout všechny turnaje, které jsme dosud uspořádali: www.sachypravonin.cz/turnaje-sk-pravonin/

       V pořadí 2. kolo RŽL 2017-2018 se uskutečnilo 14.10.2017 v Pravoníně. I když nebylo zrovna šachové počasí, neboť sluníčko ozařovalo podzimní krajinu o stošest. Zaznamenali jsme rekordní počet účastníků, a to 110.

     Turnaj A se odehrál v šachové klubovně, kde měli hráči klid na své čtyři partie hrané švýcarem, tempem 2 x 30 minut + 10s/tah. V šestnáctičlenné TOP skupině měl Městský dům dětí a mládeže ve Vlašimi (pod kterým pracují všechny naše šachové kroužky) 4 zástupce. Pátou nasazenou byla Petra Píšová, sedmé pořadí patřilo Štěpánu Filipovi, deváté pak Lukáši Zemanovi a na 16. příčce startovala Barbora Slavíková. Děvčata se postarala o medaile, kdy Petra skončila celkově na 3. místě, ale z dívek byla první a Barča tedy z dívek druhá (více dívek nestartovalo) a v konečném výsledku kopírovala startovní pozici. Turnaj "A" vyhrál Jakub Vojta z TJ Spartak Vlašim s plným počtem bodů, tedy 13 a druhou příčku obsadil jeho oddílový kolega Kryštof Křížek s 11 body. Petra Píšová hrála výkonem 1774 a uhrála 11 bodů, Lukáš Zeman 7. místo (z chlapců 6.), hrál výkonem 1660 a připsal si v soutěži 9 bodů. Stejný počet bodů (9) zaznamenal na 9. místě Štěpán Filip (z chlapců na 8.), který hrál výkonem 1451 (Štěpán umí zahrát lépe). Barča si o účast v tomto turnaji řekla, měli se s bratrem Adamem dohodnout (oba měli stejné elo, Adam byl před ní jen díky abecednímu pořadí) a myslím, že je to turnaj ještě nad její síly. Celkově uhrála 6 bodů a hrála výkonem 1079. 

     V turnaji B hrálo 48 dětí, z toho z MěDDM 7. I v tomto turnaji jsme brali medaili, a to za 3. příčku Filipa Vopálky. První skončil Lukáš Vitvar z Říčan s 8,5 body, druhý byl Michael Stein ze Stamatu s 8 body. Za dívky zvítězila Kamila Steinová ze Stamatu, celkově třetí, ale z dívek 1. s 8 body, druhá Tereza Pravdová z Říčan (celkově 26.) s 5 body a třetí Laura Sehnoutková ze stejného oddílu a také s 5 body. Zpět tedy k medailistovi Filipu Vopálkovi (1234), startoval jako šestý a končil čtvrtý (z chlapců na 3. místě), uhrál 7,5 bodu a hrál výkonem 1440. Honzík Veselý (1149)  si oproti nasazení polepšil o šest příček a končil s 6,5 body na 9. místě a hrál výkonem 1232. Vojta Vopálka (1200) si zase oproti nasazení o dvě příčky pohoršil. Ve výsledkové listině je na 11. příčce a hrál výkonem 1181. Úspěšný turnaj odehrál Kája Vávra (1084). Jeho startovní pozice číslo 30 byla překonána o 18 příček, končil dvanáctý, hrál výkonem 1258 a uhrál 6,5 bodu. Když Kája zpomalí, bude to ještě lepší. Opačný výsledek zaznamenal Adam Slavík (1307), který nesl velkou zodpovědnost, protože startoval z prvního místa, ovšem neměl svůj den! Nejméně dvě jeho prohry byly zbytečné, tak trochu zbrklé. Adam uhrál 6 bodů a hrál výkonem 1156 a skončil jako devatenáctý. Natálka Štanderová (1059) se nemohla "utrhnout", některé partie i oplakala, ale nakonec 29. místo, 5 bodů a výkon 1062. Jen jí vadilo, že jí někdo "vyfoukl" cenu, kterou si vyhlédla. Podíváme-li se na info o Michalu Škarydovi (1100), tak si pomyslím, že první čtyři kola byl snad na dovolené! Samé nuly! Chytil se až v pátem kole a pak už bodoval. Uhrál 5 bodů, končil na 33. místě a hrál výkonem 1056.

        I v turnaji C (hrálo 48 šachistů) byla medaile! Dokonce stříbrná! Spanilou jízdu, jakou předvedl Daniel Zeman, to se jen tak nevidí! A jakou upřímnou radost měl, vůbec se nebál starších spoluhráčů, zkrátka předvedl příkladný výkon! V turnaji C jsme měli 14 zástupců. Využili jsme domácího prostředí a "vypravili" na jejich první RŽL nových šest dětí. I když skončili na konci výsledkové listiny, tak si pěkně zahráli, nějaký bodík získali a hlavně nasáli šachovou turnajovou atmosféru. Všem se na turnaji moc líbilo. Nyní už budou vědět jak to chodí, opadne počáteční nejistota a příště to bude určitě lepší. Turnaj C vyhrál Erik Pešta ze Sázavy 6,5 bodu, druhý náš Daniel Zeman 6 bodů a třetí Martin Vrba z Říčan 6 bodů. Dívky: 1. Skolková Natálie ze Stříbrné Skalice 5 bodů, 2. Anežka Havelková ze Sázavy 4,5 bodu a třetí Jana Pecková z Brandýsa nad Labem. A nyní krátké zhodnocení našich dětí. Velikou pochvalu si zaslouží Daniel Zeman (1000). Jeho výkon byl od samého začátku do konce, výborný. Prohrál jen v předposledním kole s vítězem. Uhrál 6 bodů a hrál výkonem 1312. Zdeněk Šťastný (1042) si o pět příček oproti nasazení pohoršil, uhrál 5 bodů a hrál výkonem 1160. U Zdeňka je nejvyšší čas, aby poskočil do turnaje B. Jakub Janda (1000) chodí do kroužku krátce, musí jezdit po turnajích, aby získal zkušenosti a také musí trénovat doma. Uhrál 3,5 bodu a hrál výkonem 1006 a skončil na 24. místě. Eliška Škarydová (1000), stejně jako její brácha Míša, neměla svůj den! Eliška uhrála 2 body, jeden měla za volno, hrála výkonem 875 a skončila na 31. příčce. Sany Bauer  (1014) chodí do kroužku jen jedenkrát za týden a je to znát, měl by tedy více potrénovat doma. Na turnaje jezdí moc rád, tentokrát 3 body (ale umí zahrát lépe), výkon 950 a 32. místo. Tomáš Zeman (1000) hrál výkonem 952, uhrál 3 body a umístil se na 34. příčce. Tomáška musíme naučit, aby se soustředil na partii a nehrál jako "blesk"! Až zpomalí budou se bodíky jen sypat! Lenka Šťastná (1000) se namíchala mezi úplné začátečníky, její výkon nebyl opravdu dobrý! Lenka se musí soustředit, je to taková "treperenda", která vidí všechno okolo, o všem ví, ale zůstat pozorná půl hodiny nad partií, bylo tentokrát nad její síly! Již vícekrát dokázala, že zahrát umí, tentokrát to nevyšlo. Uhrála jen 2 body, a to byl jeden za volno, hrála výkonem 727 a skončila na 39. místě! Lepší jak Lenka hrála začátečnice Tereza Slavíková (1000), která uhrála 2,5 bodu a hrála výkonem 900. Terka pokazila v koncovce dvě partie, chvátala s maty a neměla pochráněné figurky, ale to postupně nacvičíme. Po dvou bodech z těch nejmenších uhráli Jakub Čáp (z toho 1 za volno), Simona Ondráková - oba body ze hry, Nela Hejná (z toho 1 za volno). Dan Vopálka uhrál 1,5 bodu, ale vynechal poslední dvě kola, protože dostal vysokou teplotu a musel jet domů. Jsem přesvědčená, že by ještě nějaký bod uhrál. Po jednom bodíku ze hry zaznamenali Patrik Heřmánek a Jan Hejzlar. Všem děkuji za statečnost.

            Z turnaje si odvezli Jakub Čáp a Nela Hejná plaketu krále, diplom a malou pozornost za nejmladší účastníky. Vyhlásili jsme i cenu fair play, kterou obdržela Kamilka Steinová a i ona si odnesla malou cenu. Vítězové ve všech turnají za 1. - 3. místo obdrželi poháry, medaile a diplomy. Pro všechny byly nachystány pěkné, zajímavé a poučné ceny. Opravdu bylo z čeho vybírat. Naši sponzoři se vždy postarají, aby se k nám děti rády vracely a za své výkony obdržely adekvátní ocenění. Ve světě dospělých se hýří penězi a cenami na neslýchané výši a na dětech se pak v dotacích šetří!

            Turnaje B a C se hráli v horním sále Spolkového domu. Většinou nás za turnaj rodiče chválili, ale já dobře vím, že to není pravé ořechové. Chybí nám židle a ještě nějaký stůl. Štěstí, že bylo tak hezky a mohlo být využito posezení i na terase. A v hracím sále nebylo zase takové ticho, jaké bych si představovala, ale udržte více jak 90 dětem "zobáčky" zavřené? V této oblasti máme ještě co zlepšovat a mám hodně snů, snad se mi je podaří ještě zrealizovat?

            V dolním sále byly prostory pro rodiče, na občerstvení a na hry o přestávkách. Děvčata v kiosku se vzorně otáčela a nabízela široký sortiment občerstvení. Velice jim za pomoc děkuji. Děkuji i všem, kdož přišli připravovat a uklízet hrací místnosti. Není to lehká práce a my bychom se bez pomoci neobešli. Jsou to ve většině stálí lidé, tak jako to chodí ve všech spolcích a já jsem jim nesmírně vděčná za pomoc.

            V neposlední řadě velice děkuji Petru Havelkovi, který prováděl losování a psal diplomy. Děkuji dalším rozhodčím Vladimíru Horákovi, Vojtovi Filipovi, Jiřímu Kotzotovi a Karlu Juklovi, kteří dbali na dodržování pravidel a řešili nespočet "nemožňáčků".

            V závěru děkuji především dětem, které k nám přijely, které si odehrály další regionální turnaj a které podávaly po celý den veliký kus práce a následně se mohly těšit z úspěchů a těm, kterým se tolik nedařilo, mají možnost si to opravit na dalším turnaji.


Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: 2. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 14.10.2017 PRAVONÍN

Datum: 16.12.2020

Vložil: agizife

Titulek: cialis pictures Incoria

Zithromax With Food Absepe <a href=https://bansocialism.com/>cialis on line</a> souspiguts Buying Levitra Online Safe

Přidat nový příspěvek