2.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 18.10.2014 V PRAVONÍNĚ

15.10.2014 22:16

PROPOZICE: 2014 2_kolo_RŽL_Pravonín 18.10..doc

STARTOVNÍ LISTINA A VÝSLEDKY: https://chess-results.com/Tnr148477.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_2._kolo_18.10.2014_Pravonin


Z PRAVONÍNA SI VÍTĚZSTVÍ 2. KOLA RŽL ODVEZL RÍŠA MLÁDEK...

       Den jako malovaný, vysluněný! První sluneční paprsky vítaly účastníky druhého kola žákovské ligy ročníku 2014/2015. Turnaj se 18.10.2014 tentokrát konal v Pravoníně. Sjelo se 88 šachistů z celého regionu. TOP šestnáctka zasedla ke svým šachovnicím v naší klubovně ve Spolkovém domě a děti kategorií B a C měřily své síly ve velkém sále. Bylo jich shodně v každé skupině po 36.  Pro rodiče a doprovody byl letos připraven malý sál, kde nejen jim, nabízel náš kiosek nepřeberné množství občerstvení a dobrot. Zahájili jsme přesně podle harmonogramu a přivítali mezi sebou také starostku obce Pravonín paní Mgr. Janu Lapáčková, která přivítala všechny účastníky ve "své" obci a popřála všem hodně úspěchů. Promluvila i o ocenění našeho šachového klubu v rámci hodnocení soutěže o Vesnici roku 2014.

       Favoritem turnaje "A" byl Ríša Mládek, druhým nasazeným byl Jakub Voříšek a startovní čtyřku měl Jakub Vojta. Konečné pořadí: 1. Ríša Mládek, 2.Michal Pastrnek a 3.František Havelka. Jedinou dívkou byla Klára Kocourková, tedy 1.místo mezi dívkami, celkově 12.příčka.

       Ríša hrál s přehledem a zodpovědně, konečných 3,5/4, je toho důkazem. Půlil jen s Míšou Pastrnkem v posledním kole, kdy už věděl, že ho nemůže nikdo předstihnout.

       Zklamaným byl možná Jakub Voříšek. Musel se sklonit před uměním Ríši Mládka ve třetím kole a v posledním mu Fanda Havelka dovolil jen remízku, takže konečné 5.místo.

       Jakub Vojta je sice "mladíček", je mu teprve devět let, ale v áčku se pohybuje jako ryba ve vodě. Dnes 2 body. Asi ho "namíchla" prohra s Pavlem Kurkem v 1.kole! V posledním kole pak ho přehrál Jirka Havelka.

       V turnaji "B" jsme velice fandili Petrušce Píšové, která se lepší turnaj od turnaje. Výsledková listina dopadla takto:

Chlapci: 1.Jan Bohuněk, 2.Martin Bláha, 3.Ondrej Kupka

Dívky: 1.Petra Píšová (3.), 2.Zemenová Veronika (8.), 3.Pastrnková Kateřina (20.)

      Z našich se nejlépe umístila Petra Píšová, sice 6.nasazovací příčka, celkově 3. místo, z dívek přirozeně PRVNÍ. Uhrála 5/7. Její partie jsou tvořivé, hraje klidně, přemýšlí nad každým tahem a vítěz Honza Bohuněk byl i rád, že v partii s ním, spadla Petra na čas. To byla také jediná porážka. Péťa je velice pracovitá, nejen na kroužku, ale i doma pracuje zodpovědně, a proto se dostavují tak pěkné výsledky. Čtyři čisté body a 2 rezímky. To je velice pěkný výsledek a my jí děkujeme za vzornou reprezentaci.

      Hochům se moc nedařilo. Nejlépe se umístil Honza Žirovnický. Zaznamenal 3 body. V prvním kole překvapivě zvítězil na Katkou Pastrnkovou, pak už jen 2 remízy se slabšími soupeři a dvě se srovnatelnými šachisty. Oproti nasazení si pohoršil o šest pozic.

      Dva body. Projevům ze zklamání se nedokázal ubránit Filip Kůra a ukápla i nějaká slzička. Jeho dvě první partie skončili remízou, možná z obavy, že partii pokazí, přijal nabídky ve vyhraných pozicích. Ve 4.kole odehrál pěknou partii s Kryštofem Mojdlem. V další spadl na čas ve vyhrané koncovce. Těší nás, že hrál tentokrát se silnějšími soupeři a věděl si rady. Nyní ještě vypilovat vyhodnocování pozice a přidat v rychlosti hry, neboť v rapidových partiích se pere s časem. Oproti nasazení si pohoršil o tři příčky.

      Lukáš Smetana rovněž 2 body, a to v první a poslední partii. Ani on nebyl se svým výkonem spokojen, nasazen byl 23. a konečné místo na výsledkové listině je 31., tedy pokles o 8 míst.

      Turnaj "C" mezi chlapci: 1. Zvolenský Václav, 2.Studzinski David, 3.Křížek Kryštof. Dívky: 1.Rybová Magdaléna (2.), 2.Bartošová Hana a 3.Stanečková Andrea.

      V tomto turnaji hned šest zástupců. Nejlépe si vedl Lukáš Zeman 10.místo (nasazen 7.), 4 body. No, mohlo to být lepší. V 5.kole derby s Adamem Slavíkem, které prohrál, ale podchytil finiš v posledních dvou kolech, takže se udržel v první třetině výsledkové listiny.

      Vojta Vopálka byl pátým nasazeným, pohoršil so o 10 příček oproti nasazení. Nevydařil se mu začátek, musel spolknout prohru s Barunkou Slavíkovou, ale pak 3 body ke konci vše vylepšily. Dnes hrál Vojta velice "svižně", až zpomalí, bude to určitě o mnoho lepší.

      I Adam Slavík si pohoršil oproti nasazení (o 5 pozic). Uhrál 3,5 bodu ze 7 možných. Tomu zase nevyšel závěr turnaje. Adámek rád "požírá" figurky a nehledí na to, že má na šachovnici taktiku. Hraje rychle, spěchá a chtělo by to více řešit diagramy.

      Barunka Slavíková, to je takové naše sluníčko! Polepšila si oproti nasazení o 11 příček. Takže jen děvčata z našeho ŠK zahrála lépe oproti nasazení. Nemusím vypisovat, že měla velikou radost ze "skalpu" Vojty Vopálky. Musela však "spolknout" šustráčka od Mikuláše Hupseje. Ten ji teda mrzel! Je jí 6 let a jestli vydrží, tak....?!

      Štěpán Filip pojal dnešní turnaj tak trochu ležérně. Dostavil se až po odehrání fotbalu (vyhráli 14 : 7), a protože se šachový turnaj hrál doma a protože bylo v céčku licho, tak dostal možnost si zahrát poslední tři kola (mimo soutěž) a on všechna vyhrál.

      Martin Duda se tak trochu trápil. První tři partie O bodů, pak konečně dva body a až v posledním kole přidal třetí. Obsadil 25.místo, oproti nasazení kles o sedm příček.

       Hrálo se ve velice hezkém prostředí, dospěláci si pochvalovali sortiment i ceny v kiosku. Trochu nás trápil hluk některých dětí, museli jsme je často napomínat, aby neběhaly a nehlučely. Chtěla bych touto cestou poprosit rodiče nebo ty, kteří je doprovázejí, aby se jim během turnaje více věnovali a neponechávali udržování disciplíny jen na pořadatelích. Máme spoustu jiných povinností s turnajem a "hlídání dětí" nás opravdu zdržuje.

        Cenový fond byl na vysoké úrovni, ostatně tak jsme na to v Pravoníně zvyklí! Pro všechny kategorie pěkné poháry, šampíčka, medaile, diplomy a ještě spousta dalších hodnotných cen. Bylo z čeho vybírat. I u nás se promítla "gumičková mánie". Soupravy malé i velké zmizely ze stolů nejdříve. Nezapomněli jsme pozvat pro ceny nejmladší dívku a nejmladšího chlapce. I oni dostali malý dárek.

        Závěrem veliké poděkování všem kolegyním, které jsou nepostradatelné při pořádání každého turnaje.  Škoda, že se nezapojují všichni rodiče našich svěřenců, ale tak je to asi všade. Upřímný dík i oběma našim trenérům a jejich kamarádům, kteří nám pomohli jak s nastěhováním stolů a židlí, tak i s úklidem. Děkuji Petru Havelkovi za losování a rozhodování, dalším rozhodčím panu Kotzotovi a Kocourkovi. Poctivě musím přiznat a ještě jednou se omlouvám, že se nám nepodařilo sladit časy dohrání všech tří kategorií a tentokrát se čekalo na béčko. Pevně věřím, že při převzetí cen bylo na vše zapomenuto. Děkuji Městskému domu dětí a mládeže ve Vlašimi za velkou materiální podporu.

        Další turnaj v Pravoníně plánujeme na 29.12.2014 - Silvestrovský turnaj - tak si udělejte poznámečku do svých kalendářů či diářů.


        

    

     

      

Diskusní téma: 2.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 18.10.2014 V PRAVONÍNĚ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Diskusní téma: 2.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 18.10.2014 V PRAVONÍNĚ

Datum: 11.12.2014

Vložil: Nike Air Max 90 EM

Titulek: jylnlronvo@gmail.com

Datum: 08.12.2014

Vložil: Toms Grosgrain Classics

Titulek: rmrdnliuaxl@gmail.com

Přidat nový příspěvek