3. KOLO REGIONÁNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY SE KONÁ V JÍLOVÉM 12.11.2011

30.10.2011 20:33

 

     Tuto sobotu 12.11.2011 jsme měli naplánováno "vyvézt" z Pravonína na první regionální žákovskou ligu naše prvňáky Petrušku Píšovou, Filípka Vopálku a Filípka Kůru, k nim jsme ještě přidali Štěpánka Filipa, který chodí ještě do mateřské školy, ale uznali jsme, že už to může "zkusit". Vybrali jsme si právě toto 3. kolo, které pořádali Medvědi ze Zvole v ZŠ v Jílovém, aby jsme měli dost času uhrát si v sezóně 5 zápasů celkem. Ukázalo se, že podobný nápad mělo více klubů, protože se sem sjelo 103 šachistů. Ve skupině "A" hrálo tradičně 16 dětí, v "béčku" 44 šachistů a v "céčku" pak zbývajících 43 milovníků šachu. V letošním roce to je prozatím rekordní počet!

     Naše cesta začala o tomto krásném dni celkem hekticky, kdy jsme museli hned ráno měnit auto, protože paní Hejná se svým píchla pneumatiku, ale protože nikdy nejezdíme "na střih", tak jsme malé zpoždění vůbec nepocítili a byli v Jílovém včas. Právě proto, že pořadatelům přijelo tolik dětí, tak ještě dochystávali další a další stoly. Tak než se začalo, mohli jsme "prověřit"  kiosek, kde bylo dostatek párků, sladkostí i pítí po celý den. Naše výprava z Pravonína dnes čítala 8 hrajících dětí a 5 členů doprovodu (Lukáš Filip si jel "dohlédnout" na svého bráchu Štěpánka a bratrance Filípka, kterým se ve volném čase o víkendech, věnuje), Filípka Vopálku jel sledovat spolu s tatínkem brácha Vojtík, který šachy hraje ve školce, Petrušku doprovázela maminka a Dana babička. Všem, kdož se podíleli na dopravě moc děkuji.

     Po nezbytných formalitách a odsouhlasení startovních listin mohl koordinátor RŽL zahájit toto 3. kolo a po přímluvě paní Strakové ze Zvole, byl dán pokyn: "Podejte si ruce! Začínáme" Černý spustí hodiny a bílý táhne!"

     Starší děti prominou, já dnes musím nejvíce prostoru věnovat našim začátečníkům v "céčku". Martin Belada hrál teprve druhou RŽL, ale jeho dnešní umístění je bezesporu jeho velikým letošním úspěchem. Skončil na velice pěkném 2. místě, uhrál 5,5 bodu ze 7 možných. Prohrál jen jednou v 5. kole s Vojtou Štochlem z Říčan a v posledním kole remizoval s Jakubem Hejnou také z Říčan. Za tuto remízu si zaslouží pochvalu. Partii vlastně vyhrál, protože soupeř v závěru hry položil krále, ale protože to bylo vlastně v patové situaci, tak se čestně se svým soupeřem o bod rozdělil. Martin má nakročeno do skupiny B a možná, že si v ní už příště zahraje. Záleží na tom, kolik se sjede 17. listopadu do Říčan hráčů. Dnes nás moc mile překvapil a gratulujeme mu.

     A nyní už naši skuteční začátečníci, kteří byli na první RŽL a rovněž překvapili a mile! Na 23. (ze 43 hráčů) skončil Filípek Vopálka, uhrál 3,5 bodu/7 možných. Nejistý začátek korunoval perfektní závěr, kdy v závěru uhrál 2,5/3! Na 25. místě s 3,5 body ze 7 možných se usadil Štěpánek Filip, ten zase střídal lepší kolo s horším, ale na svůj věk podal velmi hezký výkon! Škoda, že je především fotbalista! Třicáté druhé místo patří Filípku Kůrovi, který uhrál 3 body ze 7 možných. Hrál odvážně a všechny tři partie ukončil pěknými maty. Ani ty jeho prohrané partie nebyli tak špatné. U něj zaznamenáváme velké zlepšení od jeho posledního turnaje dvojiček. Petruška Píšová bojovala s trémou, ale v posledním kole se rozehrála a "vypracovala" pěknou matovou situaci, kdy soupeřka před posledními dvěma tahy "zabijáky", raději položila krále. Tentokrát dva body, příště to bude určitě lepší!

     Neodpustím si, abych všechny čtyři malé šachisty zvlášť pochválila. Velice jste mě všichni překvapili. Myslela jsem si, že každý poveze domů jeden či dva body a ona taková úroda: "12"!!!!! Blahopřeji všem!

     V "béčku" hrál z našich dnes jen Honza Vašíček. Tentokrát 18. místo ze 44 účastníků. Oproti nasazení si o jedno místo polepšíl, uhrál 4/7. Ovšem jeho hra zaznamanala oproti minulému kolu zlepšení a sám uznal, že jeho trénink na Chess Tempu je znát! Velkou radost měl, když porazil Šimona Remeše z Říčan v předposledním kole.

    No a v "áčku" dnes tak trochu rozpačitě! První nasazený Vojta Filip se musel spokojit se třetí příčkou. Ztratil celý bod ve třetím kole s Patrikem Pýchou a hrál na výkon 1795! A to je málo. Startovní pole uzavíral svým půlbodem (uhrál jej s Petrem Laňkou ve 3. kole) Daniel Ždych, jeho výkon 1036 na pochvalu není. Takže áčkaři mají co vylepšovat!

     Všem děkuji za reprezentaci ŠK Pravonín, dnes jsme, po dlouhé době, zase nastoupili ve velmi početní skupině a den všem utekl jako voda a odváželi jsme si hezké zážitky.

     Připomínám, že další 4. kolo RŽL se bude hrát už 17.11.2011 v Říčanech!

VLAŠIMSKÁ LÍHEŇ do Jílového "dodala" dnes, kromě našich 8 šachistů, z Vlašimi 10 dalších hráčů (Helebrand František, Voldán Václav, Vojta Jakub, Houdek Adam, Helebrand Jiří, Toupal Vít, Ladanová Valerie, Žirovnický Jan, Kaprál Jan a Domin Lukáš) a z Dolních Kralovic hráli 4 šachisté (Patrik Pýcha, Petr Laňka, Pavel Roháš a Pavel Laňka). Celkem tedy 22 účastníků!!!! Není to rekord?

Protože jsem nestíhala sledovat nikoho jiného, kromě dětí z Pravonína, tak jen pár postřehů, které jistě přítomný Ondra Matějovský, Tomáš Vojta nebo David Zvára doplní.

  • Patrik Pýcha byl druhý v "áčku"
  • Václav Voldán vyhrál "béčko"
  • David Zvára "vyvezl" také poprvé své svěřence z šachového kroužku MěDDM Vlašim
  • Valinka byla druhá v dívkách v "céčku"
  • Jakub Vojta se trvale "usadil" v "béčku"
  • velké zlepšení zaznamenal Jirka Helebrand

 

PROPOZICE: 3. kolo RŽL Jílové (Zvole) 12.11.2011.doc

VÝSLEDKY SKUPINY "C": www.chess-results.com/tnr59845.aspx?art=1&lan=5

VÝSLEDKY SKUPINY "B": www.chess-results.com/tnr59844.aspx?art=1&rd=7&lan=5

VÝSLEDKY SKUPINY "A": www.chess-results.com/tnr59643.aspx?art=1&rd=4&lan=5

VÝSLEDKY ZA VŠECHYNY RŽL: https://4d1d66f1ab.clvaw-cdnwnd.com/c100a856eeb443da17a1352674ca23a3/200000289-94c9495c36/RZL_2011%203.%20pr%C5%AFb%C4%9B%C5%BEn%C3%A9(1).XLS

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/3.kolo_RZL_Jilove_12.11.2011

Diskusní téma: 3. KOLO REGIONÁNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY SE KONÁ V JÍLOVÉM 12.11.2011

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek