3.kolo RŽL Jílové

24.04.2011 19:36

3. kolo Regionální žákovské ligy

Patrik Pýcha

V sobotu proběhlo v Jílovém u Prahy 3. kolo Regionální žákovské ligy, které pořádali Medvědi Zvole. Již tradičně lákal účastníky bohatý cenový fond, skládající se hlavně z deskových a stolních her. Mejzlíkův bufet se i přes Jirkovu neúčast podařilo zajistit bez větších problémů. Vlašim měla zastoupení ve všech třech turnajích, a tak začněme tím nejvyšším, turnajem „A“.

Áčko vyhrál Tomáš Skalický se 3,5 body. Na druhém místě jsem skončil já (Patrik Pýcha) se 3 body. V prvním kole jsem jasně vyhrál, následující kolo jsem s Mirkem Šťastným ztratil kvalitu v zahájení, ale za cenu pěšce a soupeřova krále uvězněného v centru. Prvně jsem určitě stál špatně, ale soupeř hrál nepřesně a přicházející časovka vykonávala také své. A tak se brzy váha začala přesýpat na moji stranu a soupeřův král padnul. Ve třetím kole jsem dal velmi rychlou remízu s Tomášem Skalickým, odhodlaný vyhrát poslední kolo. Když jsem se ale Filipu Zvárovi snažil udělat na dámském křídle slabého pěšce, nepozorností jsem si ho málem udělal sám. Pěšci se poté úplně zablokovali a partie skončila remízou. Se stejným bodovým ziskem, ale horším pomocným hodnocením skončil na 3. pozici Vojta Filip. Tomu nevyšlo první kolo, když ztratil materiál pod nátlakem Mirka Šťastného a prohrál. V následujících partiích ale porazil po dlouhých a tuhých bojích Nelu Pýchovou a Honzu Sadila a poslední kolo soupeře rozdrtil. Na 5. místě potom skončil Filip Zvára se 2,5 body, když prohrál jen v zajímavé partii s Michalem Patrnkem. Na 7. místě se umístil Fanda Helebrand, který turnaj suverénně odplichtil. Velmi cenná bude remíza z prvního kola s Nelou Pýchovou. Té se turnaj nepovedl, kromě Fandy poté remizovala ještě s Ondrou Máslem, kdy neprosadila ve věžové koncovce pika navíc. Nakonec jí patří 10. místo a 2 body. Jejím odvěkým nepřítelem je čas a tady na něj také došlo. 14. místo a 1 bod získal Vašek Voldán. Premiéru v turnaji „A“ si zkusil Petr Laňka, který hrál docela pěkně, ale na soupeře to bohužel nestačilo a skončil poslední s nulovým ziskem.

„B“ turnaji kralovala Zuzka Petrášková, následovaná Pavlem Hruškou a Annou Zlámanou. Hned za vítěznou trojicí skončila na 4. místě Anežka Vlková s 5 body, která porazila vítězku turnaje, za rámeček si ale asi nedá prohru z prvního kola. Anežka konečně hrála aspoň trochu pomalu a kladně se to podepsalo na její hře. Dan Ždych se umístil na 6. místě se 4,5 body. Nakonec získal 3. místo mezi kluky. Dále v béčku za nás hráli Jirka Stareček (10. místo, 4 body), Matěj David (11. místo, 4 body), Petr Lebeda (15. místo, 3,5 bodu), Tomáš Mysliveček (24. místo, 3 body), Pavel Roháč(27. místo, 2 body). Pavlík se na tomto turnaji vůbec nesoustředil a přehlížel triviální soupeřovy hrozby. Dále Marek Filip (28. místo, 2 body) a Pavel Laňka (29. místo, 2 body).

céčku zvítězil Tadeáš Jiroušek, následován na druhém místě pravonínským nováčkem Janem Vašíčkem s 6 body a Adamem Houdkem na místě třetím s 5 body! Další zástupce už jsme v céčku neměli, je vidět, že Vlašim se drží na vyšších příčkách. :-)

Zvolští pořadatelé měli opět všechno hezky připravené, hrálo se v příjemném prostředí ZŠ Tyršovy.

V místnosti, kde se hrál turnaj „B“ a „C“ byl tentokrát strašný bordel, zejména céčkaři rychle dohrávali a svým ječením a křikem, hrami na schovávanou a honičkami po místnosti příšerně rušili poslední dohrávající v béčku. Jednou jsem se tam šel podívat a z hlasů o síle mnoha decibelů mě rozbolely uši. Příště by si asi Petr Havelka měl vzít pistoli a střílet s ní do vzduchu. :-)

To je vše, snad jsem na nikoho z vlašimských nezapomněl, je nás totiž opravdu hodně. Příští kolo se bude konat 17. 11. v Říčanech.

Kompletní výsledky všech turnajů

Fotky od Petra Havelky

Průběžné pořadí Žákovské ligy po 3 turnajích