35. SCHŮZKA 25.4.2009

26.05.2009 19:16

     Schůzka se konala za přítomnosti trenéra Ondry Matějovského. Nejdříve s mírně pokročilými (Dan,Marek,Matěj, Martin, Jirka - chyběl Ondra)  probíral novou látku. Soustředili se na rozbor koncovek. Nejšikovnější byl Dan a Marek. Na závěr si kluci zahráli přátelské partie. Velkým překvapením bylo, že Jirka přehrál Matěje, který ho tak trochu podcenil.

     Já se věnovala začátečníkům - dvěma děvčatům. S těmi jsou hodiny úplně jiné než s chlapci. Nejdříve se pochlubí se svými novými účesy, pak proberou módu, zhodnotí moje nalakované nehty a pak se teprve pustíme do práce. Nemám s děvčaty zkušenosti, protože sama mám jen vnuky - kluky a tak si to s děvčátky doslova užívám. Dnes jsme si zopakovaly minulé učivo. Děvčata hrála partii a já je upozorňovala na chybně provedené tahy. Deniska už dokáže vyhodnotit hrozbu soupeřčina tahu, Adélka to má se soustředěním těžší, "ale zase jí vůbec nic neuteče", dokáže sledovat všechno co se děje nejen ve vedlejší učebně, ale i za okny! Ale ono se to poddá! Dále jsme se učili co je to mat. Na děvčatech se mi líbí, že je hra baví. Končili jsme v 16.30 hodin.

     Mírně pokročilé v 16.45 hodin vystřídali pokročilí hráči (Lukáš, Michal, Tomáš, Patrik a Vojta).

     Probírali nejdříve sobotní turnaje, a to Řevnické dvojice, kde kluci Filipovi vyhráli nejen kategoii DĚTÍ, ale i AMATÉRŮ A DĚTÍ. V Libčicích zase zářil Tomáš Vojta, Robin Hrdina a i trenér Ondra Matějovský. Hovořilo se o nadcházejícím víkendu, kdy pojedeme na 47. Zaječice na Seč a pak o turnaji v Klatovech na začátku prázdnin. 

    Pokročilí vyhodnocovali  zajímavé situace při některých partií sehraných o výše uvedených turnajích a pak pilně probírali koncovky. Zopakovali si pole proměny, přemostění a další velice důležité situace, které by měli znát i když je někdo o půlnoci probudí. Končili jsme v 18.40 hodin.

    

Diskusní téma: 35. SCHŮZKA 25.4.2009

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek