40. SCHŮZKA - 29.6.2009

29.06.2009 00:00

     Dnešní schůzku jsem pro děti připravila jako odpočinkovou, relaxační, zkrátka předprázdninovou! Pozvání přijali šachisté z Dolních Kralovice Nela a Patrik Pýchovi a šachisté z Vlašimi David a Filip Zvárovi, kteří už mají prázdniny, neboť páni ředitelé škol, které oni navštěvují už školní rok ukončili v pátek, kdežto naši většinou navštěvují Základní školu v Načeradci a končí školní rok až zítra. Navíc jsem všechny děti sezvala na 15.15 hodinu, takže když Ondra viděl složení osazenctva, tak rozhodl, že je to zralé na "nějaký turnájek". A tak se také stalo.

     Pokročilí šachisté hráli DAVIS CUP ve dvojičkách: 1. Patrik Pýcha

                                                                           Filip Zvára

                                                                        2. David Zvára

                                                                            Vojta Filip

                                                                        3. Nela Pýchová

                                                                            Michal Sibal

                                                                        4. Lukáš Filip

                                                                           Patrik Studnička

      Výběr šachistů nebyl vůbec náhodný, vidíte, že na první pozici jsou elisté a ti si k sobě vylosovali spoluhráče. Hrálo se na 5 minut, jen David Zvára byl trenérem "odměněn" a směl hrát jen na 3 minuty. Čtyřhru hráli na 6 minut. Klukům se způsob turnaje moc líbil, alespoň naši jej hráli poprvé. Hlavně u čtyřhry odměňovali tahy sporuhráče různými posunky, čímž dávali najevo, že hraje "úplné blbosti"! Nejstabilnější výsledky podávala dvojice Patrik Pýcha a Filip Zvára, na záda jim dýchali David s Vojtou a ani Lukáš s Patrikem Studničkou si nevedli špatně. Nemožné tahy sehrály své a ani po předposledním kole nebylo jasné, kdo vyhraje, ale prvenství si udrželi a 1. místo obsadili Patrik Pýcha a Filip Zvára s 9,5 bodem. Druhou příčku obsadl David Zvára s Vojtou Filipem s 8,5 bodem. Bronzovou příčku obsadili Lukáš Filip a Patrik Studnička se 7,5 bodem a bramborovou medaili získala Nela Pýchová a Michal Sibal se 4,5 bodem.

      Začátečnice Adélka Borková a mírně pokročilí Ondra Nácovský, Matěj Borek a Jirka Hejný si zahráli turnaj "každý s každým" na 10 minut. S přehledem vyhrál Matěj se 6 body, druhý byl Jirka Hejný se 4 body, třetgí Ondra se 2 body a Adélka měla 0 bodů, ale ona byla zatím asi na pěti schůzkách a teprve se učí začátkům, ale kluků se nezalekla!

     Všichni obdrželi nějakou sladkost a protože nám byl čas nakloněn, kluci si mohli zahrát milovanou simultánku. Jednu vedl David Zvára a proti němu zasedli Vojta Filip, Lukáš Filip, Patrik Studnička a Nela Pýchová. Druhou sehrál Filip Zvára s Jirkou Hejným, Ondrou Nácovským a Jardou Pýchou.  Jak kluci hráli, nechť napíší do diskuze, protože já to nevím.

     Ondra Matějovským s Patrikem Pýchou sehráli  sérii bleskovek s ubíráním času po vyhraném kole. Výsledek, nechť doplní do diskuze.

     V průběhu zápasů byla vyhlášena i "občerstvovací" přestávka, která byla dnes vylepšena ovocným zákuskem s přáním hezkých prázdnin a šachových úspěchů.

     Ondra také informoval kluky s organizací a odjezdy na turnaj do Klatov, které se z našeho šachového klubu zúčastní Lukáš Filip, Patrik Studnička a Vojta Filip. Všem klukům přejeme hodně a hodně úspěchů!

     Končili jsme v 19.00 hodin.

 

FOTEČKY ZE SCHŮZKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/40.schuzka_29.6.2009/#

   

 

Diskusní téma: 40. SCHŮZKA - 29.6.2009

Datum: 01.07.2009

Vložil: Maťa

Titulek: Doplnění

K Patrikově zprávě o vzájemných blickách nemám, co bych dodal. K hlavnímu turnaji bych doplnil, že David hrál se 3 minutami proti 7, aby to bylo zajímavější - jinak by asi všechno vyhrál, takto uhrál (bez čtyřher) 4/6, když prohrál s oběma Patriky. Davidova simultánka skončila výsledkem 2:2, ta Filipova nevím.

Datum: 30.06.2009

Vložil: Patrik P.

Titulek: Schůzka

S Maťou jsem prvně sehrál partii 7min. na 3min. a prohrál jsem.Poté jsem si chtěl takhle ještě jednou zahrát a tak jsme se dohodli na ubírání minut za výhru.První partii 7min. na 3min. jsem vyhrál.Tak jsme hráli dál až do partie 5min. na 1min.Takže jsem měl na kontě 2 výhry a Maťa taktéž.Mezitím byly i nějaké remízy.Maťa musel hrát s minutou hrozně rychle a já jsem se nechal ovlivnit a tak jsem málem ještě prohrál Naštěstí Maťa spadnul tah před tím, než by mi dal mat a já jsem neprohrál.Kvůli tomu, že bylo hodně hodin, jsme se dohodli , že už toho necháme, protože by jsme to mohli asi hrát ještě hluboko do noci.

Jestli jsem něco napsal špatně, tak mě Maťo oprav.

Datum: 30.06.2009

Vložil: Jarda P.

Titulek: Schůzka

Děkujeme za vlídné přijetí,dětem se v Pravoníně moc líbilo a určitě se k Vám na nějaký miniturnájek zase vydají,když budou mít čas . K mému výkonu v simultánce se radši nebudu vyjadřovat,po hrubce jsem si moc dlouho nezahrál,prostě když to člověk neumí ,nemá se do toho plést :-( .

Přidat nový příspěvek