5.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 29.11.2014 ČERČANY

29.11.2014 17:21

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_5.kolo_29.11.2014_Cercany

VÝSLEDKY: https://chess-results.com/tnr153026.aspx?lan=5&art=1&rd=4&wi=821


JEDNA BRONZOVÁ Z "ÁČKA" A DVĚ ZLATÉ Z "CÉČKA" MÍŘÍ DO PRAVONÍNA

        Páté kolo Regionální žákovské ligy v šachu pořádala Šachová škola Stamat v Čerčanech. Hrálo se v prostorách školní jídelny, která náleží místní základní škole. Díky souběhu šachového soustředění starších žáků v Říčech se tohoto kola zúčastnilo 82 šachistů, rozdělených do tří skupin A (16), B (34) a C (32).

        Náš šachový oddíl měl zástupce ve všech třech skupinách. Zdá se, že se v áčku natrvalo zabydlela Petruška Píšová, která dnes hrála opravdu pěkně a zaslouženě uhrála 2 body a do výsledkové tabulky si zapsala pěkných 9 bodů. Nasazovací osmička byla pokořena a Petra se umístila na velice pěkném 6. místě. Výkon 1428. Ovšem z dívek byla třetí a do naší kroniky se zapíše pomyslnou bronzovou medailí. První bod ukořistila s Jakubem Moulíkem ze Sedlčan, cennější však s Davidem Zvolenským z Brodců. Pro úplnost výsledky TOP skupiny:     chlapci: 1. Richard Mládek (4, resp. 13 bodů), 2. Jakub Voříšek (3, resp. 11 bodů) - oba TJ Spartak Vlašim, 3. Josef Páša, také 3 body z Brodců. Kategorii dívek vyhrála Anežka Vlková (celkově třetí) se třemi body - TJ Spartak Vlašim a druhou příčku obsadila Klára Kocourková ze Sedlčan, která uhrála rovněž 3 body. Vlašim měla v této skupině ještě Jakuba Vojtu (třetí nasazený), uhrál 1,5 bodu, resp. 8 bodů - jeden z jeho slabších výkonů, obsadil 12. místo.

       V béčku jsme měli čtyři zástupce. Šestého nasazeného Filipa Vopálku, 12. nasazeného Lukáše Zemana 14. Filipa Kůru a Adam Slavík s nasazovací pozicí 31. A výsledky? Nejlépe se umístil Filip Kůra se 4, resp. 6 body. Prohrál jen jednu partii s Davidem Studzinskim v rozhodujícím posledním kole. Remizoval čtyřikrát, cenné půlbodíky uhrál s Šimonem Doležalem a Katkou Pastrnkovou. Hrál pomalu, končil většinou mezi posledními. Výkon 1205. Filip Vopálka hrál výkonem 1124 a uhrál 3,5 bodu, resp. 5,5 bodu. Tři body, resp. 5 bodů uhrál Lukáš Zeman, hrál výkonem 1056. Rozjezd měl perfektní 3/3, ale pak už nepřidal nic. Adam Slavík uhrál v béčku 2,5 bodu (resp 4,5). Odehrál hned dva klubové duely, a to v prvním kole s Filipem Kůrou a ve třetím kole s Filipem Vopálkou - oba prohrál. Hrál výkonem 1026. Celkové výsledky skupiny B: chlapci 1. Štětina Max 5 bodů, Studzinski David 5 bodů a 3. Popela Kryštof 5 bodů. Dívky: 1. Bartošová Hana  6 bodů, 2. Zemenová Veronika 5 bodů a 3. Pastrnková Kateřina 5 bodů.

        Naši zástupci hrající v céčku tentokrát "zaváleli". Fanda Jelínek jel jako tank! Svým soupeřům přenechal jen jednu "půlčičku", a to ve čtvrtém kole s Petrem Pravdou. Celkově si do výsledkové tabulky zapíše 6,5 bodu, zlatou příčku, výkon 1434 a myslím, že se tímto výkonem rozloučil se skupinou C jednou provždy. Fandovi se dnes opravdu vedlo, nešetřil emocemi a měl tak upřímnou radost, že nás svými prožitky pobavil. Zlatou mezi dívkami získala Barbora Slavíková (celkově pátá, bylo to i její startovní číslo), která uhrála 5 bodů , výkon 1142. I v této kategorii bylo klubové derby mezi Barčou a Vojtíkem Vopálkou, kde byl úspěšnější Vojtěch Vopálka, který oproti 25.startovnímu číslu, skončil na pěkném 7. místě, hrál výkonem 1119 a uhrál 4,5 bodu. Druhý z chlapců byl Jan Marek se 6 body a třetí Filip Beneš s 5 body. Druhou dívkou byla Anežka Havelková se 4 body a třetí, rovněž se 4 body Andrea Stanečková.

         V Čerčanech bylo příjemně, kiosek měl obvyklý sortiment, nechyběl cenový fond. Jen děti (hlavně náši František a Barunka) postrádali poháry nebo alespoň medaile.

Diskusní téma: 5.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 29.11.2014 ČERČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek