7. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 15.2.2014 ŘÍČANY

16.02.2014 11:38

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/7._kolo_RZL_15.2.2014_Ricany/

VÝSLEDKY: https://chess-results.com/tnr124322.aspx?lan=5&art=4&wi=821

VÝSLEDKY NÁPOČTEM:RZL_2013[1]-nápočtem 7..pdf

JEŠTĚ ŽE TĚ, PETRUŠKO, MÁME!!!

 

                V prvním kole jsme nezačali dobře, a statečný odpor Péťi P. a neúspěšná koncovka Štěpána F. nám body nepřinesli. A tak se z bodu radovali jen Lukáš Z. a Fanda J. v „C“.

II. kolo

                Ani v druhém kole se chlapcům nepodařilo uspět, a naši čest zachránila Péťa. Kluci se snažili, jenže ani v delších partiích, kdy se nám většinou daří, nesupěli Lukáš Z. a Filip K.

III. kolo

                Vítězství Lukáše Z. a Fandy J. opět naše hráče vyšvihlo do předních pozic. Konečně vítězství Filipa K. a druhý bodík Péťi P. v „B“. Adam S. se pere statečně, ale zatím na svůj bodík „B“ čeká. Štěpánu F. stále nevychází závěr partií, které má slibně rozehrané.

IV. kolo

                Třetí bod rozjetého Františka J., který své protihráče masakruje! Smolná prohra Lukáše Z. a druhý bod Filipa K. byly zastíněny prohrou Štěpána F. s Adamem S.. Naše šampiónka Péťa  zvítězila a pokračuje ve svých útocích na medaile.

V. kolo

                Výhra Lukáše Z. a 4 bod Péťi P. a konečně výhra Štěpána F, to jsou zisky V. kola. Ostatní přes bojovný výkon podlehli.

I. kolo

                Lukáš Z. a Fanda J. v „C“ opět zvítězili a drží se své pozice. Filip K. fatálním způsobem nezvládl koncovku. Adam S. nervozitu. Z druhého bodu se radoval Štěpán, ale dneska oba Filipové zůstali za očekáváním. Soubojem kola byl duel naší bojovnice „Xeny“ na první šachovnici s Ondrou Hlaváčkem, famózní!! Po těžkém a dlouhém boji zkušenému hráči podlehla.

VII. kolo

                Fanda a Lukáš okořenili výhrou svůj boj o medaile. Filip K. podlehl a stejně jako Štěpán F., který remizoval, svým výkonem nepotěšili. Péťa P. vzala svým  5 bodem stupně vítězů útokem. Adam S. svým výkonem potěšil a i přes nervozitu nezklamal.

 

   Skupina B:                                                                                          Skupina C:

Péťa – 5 bodů                                                                                  Fanda J. – 5 bodů

Štěpán F. – 2,5 bodů                                                                        Lukáš Z. – 5 bodů

Filip K. – 2 body

Adam S. – 1 bod

 

     Pro úplnost dodávám, že pravonínské barvy hájili Petra Píšová, Štěpán Filip, Filip Kůra, František Jelínek, Lukáš Zeman a Adam Slavík. Právě posledně jsmenovaný Adámek si odbyl svůj křest v "béčku". Dovedu si živě představit jeho překvapení, když byl nalosován do této vyšší skupiny. Dalo se to čekat, protože tento šachista se v poslední době hodně zlepšil. Po každém zahájení hned tvoří plán, o čemž může vyprávět Štěpán Filip, který na tomto turnaji (určitě Adama podcenil) dostal "maťáka" na poslední řadu a ani nemrkl! "Pánové" z béčka si budou muset dávat na Adámka pozor!

    Velice chválím kluky v "cečku". Oba uhráli po 5 bodech, to je pěkný výkon. Fanda Jelínek skončil na 9. a Lukáš Zeman na 10. msítě.  Fanda Jelínek si dokonce uhrál IV. výkonnostní třídu. Blahopřejeme! Škoda, kdyby byla z některé partie ještě půlčička, mohlo to být na stupně vítězů.

    Ovšem "pánové" Filip a Kůra (39. a 41. místo)! No, to je tedyl ostuda! Vy jste snad jeli jen na výlet, že? Tak příště ať se to zlepší. Štěpán hraje "bleskovky", vůbec nepřemýšlí a Filipa trápí hrozná tréma, musíme přijít na to, jak se jí zbavit.

     Celou pravonínskou partu zachraňovala, už po několikáté, Petruška Píšová! Byla na dovolené, přijela odpočinutá a předvedla velice hezké šachy! Moc děkujeme a blahopřejeme k 1. místu mezi dívkami a 5. místu ze 46 šachistů hrajících "B" skupinu. Jen tak dál!

      Z "vlašimáků" hrál skupinu "A" Kubík Vojta, skončil 13. s 1,5 bodem. V "B" skupině Jan Žirovnický 29. a Lukáš Smetana 40. místo.

     "A" skupinu vyhrál domácí Michal Pastrnek, druhou příčku obsadila Klárka Kocourková hrající za Sedlčany a třítí byla též domácí hráčka Anička Zlámaná. "B" skupinu vyhrál Ondra Hlaváček ze Sedlčan, druhý byl domácí Pavel Zemen (pro mě překvapení) a 3. místo obsadil Štěpán Vojta z Brodců. "C" skupinu vyhrál David Studzinski ze Stříbrné Skalice, druhý byl Mirek Danda a třetí Václav Zvolenský.

      Celkem se 7. kola RŽL v Říčanech, které pořádala Figurka zúčastnilo 109 děti.

 

 

Diskusní téma: 7. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 15.2.2014 ŘÍČANY

Datum: 15.12.2014

Vložil: Nike Rosherun Hyperfuse Mens

Titulek: utpsmhcwe@gmail.com

Přidat nový příspěvek