7. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - VELKÉ POPOVICE - 17.2.2018

16.02.2018 20:04

PROPOZICE: 17_18_7_RŽL_Popovice.docx

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: www.chess-results.com/tnr330718.aspx?lan=5

Ačko: www.chess-results.com/tnr330718.aspx?lan=5&art=1&rd=4

Béčko: www.chess-results.com/tnr333271.aspx?lan=5&art=1

Céčko: www.chess-results.com/tnr333273.aspx?lan=5&art=1&rd=7

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/7._kolo_Regionalni_zakovska_liga_2017-2018_17.2.2018_Velke_Popovice/

Kategorie nápočtem: RZL_2017_kategorie po 7. kole 17.2.2018.pdf

Celkové pořadí nápočtem: RZL_2017 celkový přehled po 7. kole 17.2.2018.pdf


VELKOPOVIČTÍ SVOJI PRVNÍ "ŽÁKOVSKOU" ZVLÁDLI NA JEDNIČKU

        Šachový klub Říčany 1925 se rozhodl tentokrát uspořádat 7. kolo RŽL v Sokolovně ve Velkých Popovicích v čele s hlavním organizátorem Robertem Presslerem. Hned v úvodu konstatuji, že ji zvládli k největší spokojenosti všech účastníků. Ačko hrálo v jedné z tělocvičen odděleně a v klidu, v hlavním sále se utkali šachisté béčka a céčka, kde byl i dostatek míst pro doprovody, ty mohli posedávat  i na balkónech, kde byla také umístěna prostorná šatna. V přízemí byl v provozu kiosek a většina účastníků využila předem zaslané nabídky na pizzu.

         Své partie rozehrálo celkem 112 šachistů. V TOP skupině, resp. v Turnaji "A" hrálo 16 nejlepších. Favorizovaný Jakub Vojta, neudělal žádnou chybu a s plným počtem bodů 13 bodů také zvítězil. Druhé místo obsadil Václav Bartoš z Říčan (11 bodů) a třetí příčku Vojta Štěpán z Brodců (11 bodů, horší pomocné hodnocení). Naše šachové kroužky reprezentoval Štěpán Filip (v áčku měl hrát ještě Fanda Jelínek, ale v pátek onemocněl), který uhrál 9 bodů, hrál výkonem 1583 a přehrál Martina Mačoka a Michala Strnada - oba z Říčan. Štěpán obsadil 8. místo (startoval ze 14. příčky).

         V Turnaji "B" jsme měli sedm zástupců, celkem v této skupině hrálo 48 dětí. První místo obsadil Jakub Moulík ze Sedlčan, který uhrál 8,5 bodu, druhé místo s 8 body obsadil Jan Svoboda ze Stamatu a třetí příčku pak náš Filip Vopálka, který si do celkového hodnocení připsal 7,5 bodu. Filip hrál celý turnaj na předních deskách, odehrál pěkné partie, hrál výkonem 1466. Půl bodu uhrál nad vítězem turnaje B, ale v posledním kole prohrál s druhým Honzou Svobodou, i když dlouho byla jejich partie vyrovnaná. Filip byl šestým nasazeným. Velice pěkný výsledek uhrál Jan Veselý (19. nasazený), který svými 7 body obsadil dělené 4. místo. Honza hrál výkonem 1473. Prohrál s vítězem turnaje Jakubem Moulíkem a druhým Janem Svobodou. Devátý startoval i končil Vojta Vopálka, který uhrál také 7 bodů, hrál výkonem 1317. Na 17. místě (startovala ze 14.) končila Barbora Slavíková se 6 body a výkonem 1188, z dívek byla Barča třetí, takže se postarala o další medaili do našich kroužků. Turnaj se moc nepovedl Filipu Kůrovi, který si oproti startovní pozici pohoršil o 12 míst, uhrál také 6 bodů, hrál výkonem 1162. Na 35. místě končil (o 5 si pohoršil oproti nasazení) Daniel Zeman, uhrál 5 bodů, hrál výkonem 1140. Nevedlo se Natálce Štanderové, kterou omlouvala zdravotní indispozice, ale účast na turnaji si na mamince vyprosila, šachy ji moc baví. Startovala i končila na 41. příčce, uhrála 4 body.

           V Turnaji "C" hrálo rovněž 48 šachistů, našich pak pět. První místo obsadl Bruno Brattoli z Říčan, který uhrál plný počet 7 bodů. K našemu milému překvapení obsadil druhou příčku náš Michal Kubec, který uhrál 6 bodů, hrál výkonem 1347. Prohrál jen s Filipem Zitou z Říčan. Pro Michala to byla první RŽL, začal k nám do kroužku chodit před dvěma měsíci a na tomto turnaji si také uhrál IV. výkonnostní třídu. Zdá se, že Michal bude velkou posilou do našich družstev. Třetí příčku obsadil Filip Zita z Říčan s 5,5 body. Z našich na 13. příčce (první nasazený) skončil Zdeněk Šťastný, který uhrál 4 body, na 14. místě se umístil Tomáš Zeman, rovněž se 4 body. Čtyři body uhrál a také Terezka Slavíková (19. místo) a Lenka Šťastná (24. místo), ale z dívek byla Terezka v tomto turnaj dokonce první, a Lenka druhá, takže další dvě medailová umístění do našich kroužků.

            Všem medailistům velice děkuji za pěkná umístění, ale děkuji i všem ostatním, neboť všichni se snažili a turnaj si užívali.

            Než bylo zahájeno vyhodnocení  RŽL, "krajský šachový předseda" Jaroslav Říha seznámil přítomné s informací o nedávno skončené Zimní olympiádě, kde Středočeští šachisté na celé čáře zvítězili a dovezli překrásný pohár. V družstvu byli Richard Mládek, Jakub Vojta, Julie Vilímová a Jáchym Šmolík. Jakuba a Jáchyma jsme měli ve svém středu a mohli jsme jim velikým potleskem vyjádřit své poděkování za vzornou reprezentaci. Neméně silný potlesk následoval po informaci, že naše snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká získala na olympiádě v Pchjongčchangu zlatou medaili za superobří slalom lyžařek.

           Poté následovalo vyhodnocení tak jak to probíhá na každé jiné RŽL, ovšem pořadatelé z Velkých Popovic, díky tolika sponzorům připravili, pro děti za jejich výsledky, opravdu hodnotné ceny. Do všech třech turnajů měli pěkné poháry, medaile a diplomy a velkou tašku výrobků od sponzora. Kromě stavebnic, plyšáků, her, sportovních pomůcek a jiných cen jsem zahlédla dokonce flešky a každý ještě obdržel výrobky od firmy BONA VITA.

            Losování profesionálně prováděl Petr Havelka, funkce rozhodčích plnili i další vedoucí, kteří přivezli děti na turnaj. Vše probíhalo bez problémů.

            V závěru nezbývá nic dalšího, než srdečně poděkovat pořadatelům za uspořádání turnaje, s nímž je spojeno hodně práce a je třeba to ocenit a je třeba si vážit lidí, kteří turnaje pro děti pořádají.


  Zaznamenala: Marie Filipová




Diskusní téma: 7. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - VELKÉ POPOVICE - 17.2.2018

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek