8. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA STŘÍBRNÁ SKALICE 1.3.2014

02.03.2014 16:32

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr125750.aspx?lan=5

VÝSLEDKY NÁPOČTEM: 8.RZL_2013[2].pdf

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/8.KOLO_RZL_STRIBRNA_SKALICE_1.3.2014

 

ČLÁNEK SEPSAL: David Kůra

 

Z 8.kola RŽL  ze Stříbrné Skalice jsme dovezli dvě nové kvalifikačnlí třídy - III. a IV!

 

           V 8. kole RŽL jsme zavítali do Stříbrné Skalice ,kde se v místní sokolovně a oddílové klubovně odehrál další turnaj. Na turnaj vyrazil Štěpán Filip, Filip Kůra, Fanda Jelínek, Filip a Vojta Vopálkovi, Lukáš Zeman a Adam Slavík. Organizace byla jako vždy na vysoké úrovni a i občerstvení přišlo všem k duhu.

           Naši hráči zahájili turnaj excelentně! Je vidět, že páteční příprava, pod vedením trenéra Lukáše Filipa, přinesla své ovoce. Přestože nám chybělo pro nemoc naše největší želízko v ohni Peťa Píšová, 5 vítězství v prvním kole byl úspěch.

           Ve druhém kole nás čekalo klasické derby, překvapivě na tomto turnaji jediné. Mezi Adamem S. a Filipem K.,které vyhrál přeci jen zkušenější Filip K. ,jenž hrál tentokrát turnaj C, stejně jako bratři Vopálkovi. V B jsme měli tentokrát Fandu J., Lukáše Z. a Štěpána F.,který sehrál dlouhou partii,ta se ovšem táhla díky jeho neuvěřitelné opatrnosti na kterou u něho nejsme zvyklí, mat měl dát daleko dřív a ne se obávat remízky.

           Třetí kolo kopírovalo první,pouze poraženého Fandu J. v porážce vystřídal malý Vojtík V.

           Ve 4.kole se odehrála bitva Štěpána F. na druhé šachovnici v B, kde doplatil náš borec na zbrklý závěr. Také vysoké pozice našich hráčů v turnaji C ,Filip K. 1.šachovnice – boj,porážka ve věžové koncovce, Filip V. 2.šachovnice- remiza. Adam S. se také neustále pohyboval v popředí a ve vyrovnané partii neodolal soupeř jeho tlaku a vzdal. Lukáš Z. hrál na 9.šachovnici B turnaje, ale nyní neuspěl, i když byl blízko a držel se až dokonce. Přestože toto kolo nebylo z naší strany nijak úspěšné hráči se soupeři krok a chybělo to pověstné štěstíčko.

           V.kolo přineslo prohození pozic Filipů, a vyměnili si i soupeře. Filip K. prohrál podruhé za sebou ve věžové koncovce, totéž se podařilo Filipu V., toto se musí pořadně potrénovat,v předchozím kole takto podlehl i Štěpán F.. Adam S. prohrál na 5.šachovnici,ale určitě nečekal,že mu to tak půjde,vždyť dnes upozornil soupeře,který již opouštěl stůl,že mat to není a poté mu ho hned dal! Štěpán se vydřenou výhrou vrátil do boje o přední místa. Lukášovi se nedaří navázat na úvod turnaje,avšak bojuje jako lev. Fandovi se nedaří, ovšem Vojtík vybojoval svůj 3 bod a pronásleduje oba Filípky.

            Překvapivě rychlá výhra Adama S.. Oba Filipové vyhráli a spolu s Vojtíkem se seřadili do šiku nejen vedle sebe na šachovnicích,nýbrž i k útoku na čelo. Fanda konečně dokázal prolomit smůlu a také Lukáš se výhrou a pěknou hrou výborně prezentuje. Štěpán se vrací na 2.šachovnici a svádí boj s Janem H.,avšak soupeř vítězí, zřejmě i díky povolenému párkovému dopingu.

            Posledním kolem potvrdili hráči svou formu,přejeme jim, aby vydržela nejen do posledního kola v Sázavě. Adam a Filip K. zakončili turnaj C výhrou, a ta vynesla Filipa K., vzhledem k lepšímu pomocnému hodnocení na třetí místo turnaje! Klobouk dolu před Adamem 5bodů a 5.místo perfekt, ale ani další naši hráči se neztratili. Filip V.s krásnými 4 a půl bodu a jeho mladší bráška Vojtík 4 body získali 9 a 11.místo, a to, myslím je také hezké. Takové umístění z naší strany nebylo v turnaji C hodně dlouho, a tak věřme že hráči ho svou pílí a pod dozorem trenérů Lukáše a Vojty F. brzy zopakují v turnaji B. V turnaji B získal též Štěpán 5bod,který byl hodně vybojovaný a o to cennější,po výborné mezihře přišla zběsilá koncovka a přihlížejícího trenéra a naše tatínky i dědu omývali, tahání dámou sem tam a zpátky, tragedie, naštěstí se pak náš borec ke své útočné až asertivní hře vrátil na a zvítězil. Za cenu šedivin trenéra Lukáše.Lukáš Z. uhrál remizu, a je pravda ,že si na ni s těžkým protihráčem věřil už před duelem. Fanda také vyhrál a svým 3bodem rozhodně nezaostal za ostatními.

           Turnaj nám opravdu vyšel a už se těšíme na poslední kolo.