8. kolo REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA VELKÉ POPOVICE 2.3.2019

02.03.2019 22:12

PROPOZICE: 18_19_8_RZL_Popovice.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr419664.aspx?lan=5&art=1

CELKOVÉ VÝSLEDKY NÁPOČTEM (NEJLEPŠÍCH 5 TURNAJŮ): RZL_2018.pdf

CELKOVÉ VÝSLEDKY NÁPOČTEM - KATEGORIE (NEJLEPŠÍCH 5 TURNAJŮ): RZL_2018_kategorie.pdf

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/8._kolo_Regionalni_zakovska_liga_2018-2019_2.3.2019_Velke_Popovice

Malá výprava a tak vynikající výsledky!

     Hodnocení Adama Slavíka:

     V sobotu 2.3. 2019 jsme na 8. RŽL ve Velkých Popovicích vyrazili z Vlašimi a Pravonína jenom čtyři. Většina dětí startovala na turnaji rodinných dvojic v Pravoníně. Celkem ve Velkých Popovicích hrálo jen 76 dětí, hrálo se v místní sokolovně.  V turnaji C hrála moje sestra Terezka Slavíková. Ze začátku se jí moc nedařilo, ale nakonec uhrála 3 body (22.místo), čtvrtá mezi dívkami. V béčku jsme byli dva zástupci. Katka Mrázková uhrála 4
body (11.místo), druhá mezi dívkami. Já (Adam Slavík) jsem turnaj B se 6 body vyhrál.  V turnaji A hrál Honza Veselý, uhrál 1,5 bodu (11.místo).

      Turnaj ve Velkých Popovicích se vydařil, všichni hráči si odvezli pěkné ceny.

      Já si přece jen dovolím pár vět přidat a sepsat jak vypadaly celkové výsledky.

      Bylo mi velice líto, že se nám sešly termíny RŽL a Rodinných dvojic na stejný den. Bylo to více moji vinou, už jsem nechtěla Rodinné dvojice pořádat a ukončit je 10. ročníkem. Ovšem hned po Novém roce chodil jeden telefonát za druhým, mailů bylo nepočítaně a tak jsme se rozhodli, že 11. Rodinné dvojice uspořádáme, ale jiný den, než 2.3.2019 to nešlo. Snažila jsem se domlouvat s panem Robertem Presslerem, zda by nemohl on termín přehodit, ale byl na tom stejně. Tak jsme to oba riskli, a nakonec do dopadlo docela dobře.  Vždyť 76 dětí na RŽL není tak málo (v Sedlčanech při 1. kole startovalo 75 dětí). Je mi to moc líto, my do Velkých Popovic jezdíme rádi. Protože jsem nebyla přímým účastníkem, tak jsem pověřila Adama Slavíka, aby napsal své dojmy (jak výše uvedeno), fotky nám pořídil Jiří Kotzot - děkujeme.

      Děti mě mile překvapily. Hrály čtyři a dovezly 2 medaile! Moc pěkný výsledek. Startovaly pod hlavičkou MěDDM Vlašim. Díky tomu, že někteří "áčkaři" chyběli si v TOP skupině šachistů zahrál Jan Veselý. Startoval z 15. pozice a končil na 11. místě s pěknými 8 body. Turnaj "A" vyhrál Jáchym Němec z Říčan se 13 body, druhý byl Kryštof Křížek z Vlašimi s 11 body a 3. příčku obsadil Pavel Zemen z Říčan s 11 body.  Dívky hrály jen dvě. Nejlepší z dívek byla Monika Strnadová s 8 body, celkově 9. místo a druhou dívkou (15. místo) Lucie Glasbergerová se 7 body, obě z Říčan.

      A nyní to velké překvapení! Adam Slavík startoval z posledního 30. místa v Turnaji "B". Měl svůj den a povedlo se mu něco, co se hned tak nestává! Končil na 1. místě s 8 body. Po půlkách poztrácel s Laurou Sehnoutkovou a Ondrou Hrabětem. Moc hezký výkon. Adame, gratuluji! Gratulace náleží i Kateřině Mrázkové, která startovala z 19. příčky a končila na 11. místě se 6 body a z dívek byla druhá! Nejlepší dívkou byla první nasazená, ale končící na 4. místě Laura Sehnoutková z Říčan. A kluci: 1. místo Adam Slavík, 2. místo Ondřej Hrabě z Vlašimi 7,5 bodu a 3. místo Jakub Stibor ze Sedlčan 5,5 bodu.

      I v Turnaji "C" jsme měli zástupkyni, a to Terezku Slavíkovou. V tomto turnaji startovalo také 30 dětí. Terezka startovala z 25. pozice a ve výsledku si se 3 body o 3 místa polepšila. V tomto turnaji byl nejlepší Šimon Filip ze Stamatu s 6,5 body, 2. místo Filip Kubát z Říčan s 5,5 bodem a 3. místo Daniel Ofner ze Sázavy s 5 body. Dívky: Gabriela Vodičková z Říčan 5,5 bodu, 2. Sabina Prixová ze Sázavy 4 body a 3. Eliška Helebrandová z Vlašimi 4 body.

      Podle fotografií soudím, že si děti z Velkých Popovic odvezly pěkné ceny.

      Děkuji rodičům za dopravu dětí.

Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: 8. kolo REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA VELKÉ POPOVICE 2.3.2019

Datum: 03.03.2019

Vložil: Jana

Titulek: Velké Popovice

Termíny se v žádném případě náhodně nesešly, ale termín žákovské ligy byl jednoznačně dán a navíc žákovská liga se může pořádat jenom v určitých předem daných termínech a moc jich na výběr není!. Už i ze začátku tak byl turnaj ve Velkých Popovicích oslaben, protože pořadatelé byli nuceni si vybrat termín, který kolidoval s jarními prázdninami v daném regionu...

Přidat nový příspěvek