9. ZÁVĚREČNÉ KOLO - REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2013/2014 - SÁZAVA

23.03.2014 19:38

 

 VÝSLEDKY 9. KOLA: https://chess-results.com/tnr126153.aspx?lan=5&art=4&wi=821

FOTEČKY OD KARLA JUKLA: https://tjjawabrodce.rajce.idnes.cz/RZL_Sazava_22.3.2014/

FOTEČKY OD DAVIDA KŮRY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Zakovska_9._Sazava_2014/

CELKOVÉ VÝSLEDKY: RZL_2013[1].pdf

KRÁTKÉ ZHODNOCENÍ OD DAVIDA KŮRY:

„Žákovská“ 2013/2014 byla zakončena v pohostinné Sázavě

 

      Poslední kolo RŽL hostilo město Sázava. Hrálo se v příjemném Spolkovém domě a občerstvení bylo zajištěno v přímo sousedící  restauraci. Počasí umožnilo během přestávek i dovádění venku, a tak dohrávající hráči měli vcelku klid na hru.

 

I.kolo

    První kolo jsme zahájili stejně úspěšně jako minulý turnaj a pouze Filipové neuspěli proti svým zkušenějším protihráčům. Borci z C byli 100%, a Adam s Vojtíkem si poradili se soupeři dokonce dost rychle ,stejně jako Štěpi. Lukáš a  Péťa ve svých dlouhých partiích rovněž zvítězili.

 

II.kolo

   Ve druhém kole šli Adam, Fanda a Štěpi tvrdě za svým cílem a opět zvítězili. Dočkali jsme se  prvního vzájemného duelu našich hráčů, kdy se Péťa utkala s Lukášem v dlouhé partii a zápas skončil překvapivou remizou, a Lukášovi se povedlo proti naší slečně poprvé bodovat.  Filip K. dlouho bojoval, ale přeci jen podlehl a Filip V. dokázal remizovat.

 

II.kolo

   Fanda na 1. a Adam na 2.šachovnici. Fanda vyhrál dřív než jsem stačil začít fotit. Vojtík získal svůj druhý bod. Filipům se zatím nedaří dostatek tempa.  Filip K. po silnějších  soupeřích v úvodu, zápas kde měl na výhru nezvládl. Lukáš tvrdí, že se mu také nedaří, ale  1 a půl bodu tedy opravdu špatné není.

 

IV.kolo

   V C vyhrál pouze Adam a bodově se dotáhl na Fandu, uvidíme co na to los. Vojtík prohrál, ale nedal se. V B Štěpi po boji prohrál, Filip K. se drží svého dnešního trendu, a opět prohrál vyhraný zápas. Filip V. sice vyhrál překvapivou rychlostí, ovšem našimi želízky se stávají Lukáš a Péťa.

 

V.kolo

 Péťa  na 1.šachovnici, a výborným výkonem proti Romanu Š. vybojovala zaslouženou remízu. Konečně výhra a jistá hra Filipa K. Ostatním hráčům se v tomto kole přes bojovnost nedaří.

 

VI.kolo

   Kluci v C opět vyráží do boje, Adam s Vojtíkem vítězně, Fanda nečekaně rychle poražen. Štěpi  po těžším losu opět boduje, Filip V. také vítězí , smůlu si bohužel vybrala Péťa a také Filip K. podléhá svému protihráči, kterého zná z minulého kola.

 

VII.kolo

   Derby mezi Filipem a  Lukášem dopadlo lépe pro Lukáše . Štěpi svou další výhrou získal 4 bod, a začíná se nahoře zabydlovat, rozhodně potěšil, stejně jako další se 4 body Adam a Fanda v C. Jejich hra jde nahoru, a zejména Adama porážejí většinou už zkušenější hráči. Lukáš za nimi zůstal o pouhou půlku bodíku a předváděl pěknou hru,  zejména remíza s Péťou se vydařila. Vojtík se také zlepšuje, a hlavně svou hru zklidňuje. Turnaj se nepovedl našim Filipům, kteří názorně předvedli úspěch a pád. Minulý týden krásná hra a útok na přední místa, dnes 2 a půl bodu a 2 body, neúspěch! Snad si z toho kluci vezmou ponaučení,  nešlo jen o zdatné soupeře, ale opět o nesoustředěnost, a hlavně  u Filipa K. obava ze ztráty figury, i když to vede k posílení pozice.

 

    To nejlepší nakonec.  Z úspěšného působení na MČR se nám vrátila  „amazonka“  Péťa a opět chlapcům ukázala jak na to!  5 bodů, hra na 1.šachovnici, remíza s favoritem, ale překvapivě i s Lukášem. Nádherně dlouhá partie v posledním kole, ukončená výhrou znamenala medailové umístění!

 

Diskusní téma: 9. ZÁVĚREČNÉ KOLO - REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2013/2014 - SÁZAVA

Datum: 23.03.2014

Vložil: Jiří Kotzot

Titulek: Fotky od sl. Kotzotové

Další fotky najdete na https://sachykavalier.rajce.idnes.cz/Sazava_22.03.2014/

Přidat nový příspěvek