FINÁLE STŘEDOČESKÉHO KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE DO 16 LET - JEDNOTLIVCI - 23.-24.6.2018 ŘÍČANY

23.06.2018 20:10

PROPOZICE:  www.stcsach.cz/index.php/component/chevent/?view=chevent&id=7369

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY:

HD 16: chess-results.com/tnr352234.aspx?lan=5&art=1&rd=7

HD 14: chess-results.com/tnr359321.aspx?lan=5&art=1&rd=7

HD 12: chess-results.com/tnr359322.aspx?lan=5&art=1&rd=7

HD 10:  chess-results.com/tnr359323.aspx?lan=5&art=1&rd=9

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_v_sachu_deti_do_16_let_23.-24.6.2018_Ricany/

KRÁTKÉ VIDEO NA YOITUBE: www.youtube.com/channel/UCUH3hPRUMNM70ODkB0-NW7A

DVA ÚSPĚCHY NA KRAJSKÉM PŘEBORU MLÁDEŽE V ŘÍČANECH

            Do Říčan se od nás vypravila sedmičlenná skupina šachistů, kteří soutěžili v různých kategoriích. Největší želízka jsme měli v kategorii H14 a H12. Po sedmi kolech jsme se mohli radovat z postupu na Mistrovství Čech, které se odehraje v Harrachově, a to od Františka Jelínka - kategorie H14. Prvním náhradníkem v kategorii H12 je Jan Veselý, který si MČech s největší pravděpodobností zahraje také, ve velké konkurenci, také hezký výsledek. Dále jsme dovezli díky Natálii Štanderové první místo v dívkách do 10 let. Natálka rozšířila svoji galerii úspěchů, po získání Přebornice KP v šachu do 8 let, dalším titulem, a to Přebornice KP v šachu do 10 let.

            Krajský přebor se odehrával ve dvou dnech 23. a 24.6.2018 v Říčanech, kam jsme dojížděli. Patří se poděkovat všem řidičům kteří děti dopravili a trávili na turnaji po oba dny více jak deset hodin, tedy i s cestou. Byl to velice náročný víkend.

           Pořadatelé byli perfektně připraveni, vše probíhalo podle propozic, žádný zádrhel jsem nepostřehla. Desítky hráli v předsálí a kategorie HD 12, HD 14 a HD 16 v hlavním sále. Losování zajišťoval bez chyb a problémů Zdeněk Heger. Vzorně se o nás staral Ing. Jaroslav Říha a stopa Marie Jirouškové byla znát na každém kroku - připravené faktury, vydávání stravenek, dobroty pro děti, připravené poháry, medaile a ceny pro každého atd..

           Stravovat jsme se chodili do školní jídelny a jako obvykle nám všem velice chutnalo. Vaří zde opravdu na úrovni. Děkujeme. Po celou dobu turnaje byl v provozu místní kiosek s běžným sortimentem.

NYNÍ HODNOCENÍ VÝKONŮ TRENÉREM LUKÁŠEM FILIPEM, který děti doprovázel po oba dva dny:

Vopálka Filip - Filip byl nasazen jako číslo pět ve své kategorii. Filip nehrál špatně, jen měl smůlu. Hrál pomalu, ale v časovkách dělal chyby a nejméně dvě partie zbytečně prohrál. Co víc psát, čekal jsem více bodíků. Byl bych rád, kdyby si Filip pro příští rok naplánoval rozvrh tak, aby do našich kroužků docházel dvakrát v týdnu. Je to dobrý parťák a na některé šachisty má dobrý vliv a kolektiv by určitě utužoval.

Jelínek František - Asi nejhodnotnější výkon z pravonínských šachistů uhrál Franta určitě, měl na medaili, ale i účast na MČech je určitě pro Fandu úspěchem. Jeho jediná prohra byla se šachistou z Buštěhradu, ta partie byla hodně divoká z "frantova" útoku se stal soupeřův protiútok s krásným matem. Jediné co mu mohu vytknout, byla poslední partie, kde mohl získat figuru kombinací, ale to bohužel viděl až po zahrání tahu. Určitě škoda. Fanda si moc přál uhrát postup, tak se mu přání splnilo.

Kůra Filip - Filip prohrál pouze dvakrát, a to s P. Podlipským a T. Bláhou tito borci skončili první a druhý ve své kategorii. Filip hrál pěkné šachy, ale přijde mi, že mu chybí větší chuť vyhrávat (špetka bojovnosti by neškodila). Jediná katastrofa se stala v posledním kole, kde Filip mohl dát v koncovce jednotahový mat a měl by o půl bodu více a tím by si uhrál postup na MČech. Filip si však skutečnosti nevšiml a partie skončila remírou. Je druhým náhradníkem, bude-li mu štěstí přát, mohl by se do startovní listiny na MČech také "protlačit".

Veselý Jan - Honza se šachově zlepšil, ale stále to chce na sobě makat. Pěkně rozehraje partii, stojí lépe, ale připadá mi, že ne vždy zvolí nejlepší plán a zbytečně partii pokazí. Jinak turnaj se mu více méně povedl a jako první náhradník bude mít velkou šanci si na MČech zahrát.

Vopálka Vojtěch - Vojta umí taky zahrát lépe a 3 body ze 7 kol je takový podprůměr. Byl jsem trošku zklamán, protože Vojta zahrál před nedávnem opravdu pěkné partie, tentokrát neměl svůj den. I Vojtu bychom u nás na kroužcích rádi viděli častěji, je to vtipný glosátor a děti ho mají rády.

Štanderová Natálie - Natálie hraje příšerně rychle a zahraje první věc co jí napadne a tím přehlíží mnohem lepší tahy. Je to škoda, protože na kroužku při řešení taktiky, má dobré statistiky úspěšnosti. Chce to razantně změnit přístup k šachu a tím se dostaví i lepší výsledky. Jinak za Krajskou přebornicí do 10 let ji chválím, ale ve větší konkurenci by zřejmě měla s tímto titulem problém. Měla štěstí, že dívek bylo na turnaji málo.

Šťastná Lenka - Než začnu hodnotit Lenku, tak bych chtěl napsat, že na turnaj chtěla vyrazit ze své vůle, účast si vyprosila, chtěla si to vyzkoušet. Nyní ke hře. Lenka dělá spoustu hrubých chyb a její rychlá hra jí rozhodně nepomáhá. Když v zahájení ztratí figuru se 44 minutami na hodinách, je to špatně. Určitě  si z turnaje odnesla pár zkušeností a na příštím turnaji to bude určitě lepší.

             Atmosféra byla po oba dny výborná, společné chvíle jsme si pěkně užili. Děti byly poslušné, neměla jsem s nimi žádné problémy. Dokonce si na KP naplánovaly, že pojedeme do Harrachova ve větší skupině, kdo se nedostane na MČech, tak si zahraje OPEN.

Pro pořádek výsledky:

H 16: 

1. Jáchym Šmolík (KŠ Říčany 1925),

2. Martin Švejk (Sokol Mladá Boleslav),

3. Michael Strnad (KŠ Říčany 1925),

+ další postupy: Matěj Škrabánek (DDM Symfonie Poděbrady), Vojtěch Štěpán (TJ Jawa Brodce), Michal Döme (ŠK JOLY Lysá nad Labem), Ondřej Popovský (Sokol Buštěhrad), Jakub Šulc (Šachklub města Dobrovice)

D 16:

1. Jankovská Hana (ŠK Spartak Čelákovice),

2. Kovaříková Eliška (ŠK Příbram-Baník),

3. Steinová Kamila (TJ Spartak Vlašim)

H 14:

1. Petr Podlipský (Sokol Mladá Boleslav),

2. Tomáš Bláha (TJ Jawa Brodce),

3. David Hampl (KŠ Říčany 1925),

+ další postupy:  Vítězslav Tvaroh (Sokol Buštěhrad), František Jelínek (TJ Spartak Vlašim), Jakub Beran (Sokol Bakov nad Jizerou), Lukáš Hadrava (Sokol Buštěhrad), Tibor Čuvala (ŠK Zdice)

D 14:

1. Strnadová Monika (KŠ Říčany 1925),

2. Karpecká Marie (ŠK Řevnice),

3. Mehesová Veronika (Sokol Buštěhrad)

H 12:

1. Tobias Pressler (KŠ Říčany 1925, PP),

2.  Jan Seidl (TJ Kralupy nad Vltavou),

3. Jan Svoboda (ŠŠ Stamat),

+ další postupy:  Tomáš Sedmihradský (ŠK Spartak Čelákovice), Tomáš Tutr (ŠK Velvary), Tomáš Bezděk (TJ Kralupy nad Vltavou), Adam Cába (Sokol Buštěhrad), Tomáš Dejmek (DDM Kolín)

D 12: D12:

1. Myšková Veronika (KŠ Říčany 1925),

2. Burianová Adéla (ŠK Český Brod),

3. Žoudlíková Veronika (TJ Kavalier Sázava)

H 10:

1. Jan Síleš (KŠ Říčany 1925, PP),

2. Michael Stein (ŠŠ Stamat),

3. Kryštof Švarc (Sokol Buštěhrad, PP),

+ postupy: Milan Pešta (TJ Kavalier Sázava), Michal Langmeier (TJ Kralupy nad Vltavou), Josef Barták (ŠK Řevnice, PP), Jakub Bernáth (TJ Kavalier Sázava), David Ocelák (ŠK JOLY Lysá nad Labem), Matěj Procházka (KŠ Říčany 1925)

D 10:

1. Štanderová Natálie (TJ Spartak Vlašim),

2. Beranová Marta (Sokol Bakov nad Jizerou),

3. Helebrandová Eliška (TJ Spartak Vlašim)

Dále mají přímé postupy:

HD12: Jáchym Šmolík (KŠ Říčany 1925), Jáchym Němec (KŠ Říčany 1925)

HD14: Jakub Vojta (TJ Spartak Vlašim), Vojtěch Dudek (TJ Jawa Brodce), Jan Pecka (Sokol Brandýs nad Labem)

HD16: Martin Novotný (KŠ Říčany 1925), Petr Handl (ŠK Zdice), Jakub Voříšek (TJ Spartak Vlašim)

Mistrovství Čech v kategoriích do 12, 14 a 16 let se bude hrát v Harrachově ve dnech 27.10.-03.11.2018. Mistrovství Čech do 10 let se bude hrát v Mostě ve dnech 14.-18.11.2018. Přejeme našim zástupcům, aby se jim tam dařilo a vybojovali co nejvíce postupů na Mistrovství ČR!
SRDEČNĚ VŠEM BLAHOPŘEJEME A POŘADATELŮM DĚKUJEME ZA HEZKÝ TURNAJ.

 Zaznamenala: Marie Filipová

Diskusní téma: FINÁLE STŘEDOČESKÉHO KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE DO 16 LET - JEDNOTLIVCI - 23.-24.6.2018 ŘÍČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek