KRAJSKÉ KOLO V ŠACHU DRUŽSTEV STŘEDNÍCH ŠKOL - NERATOVICE 22.3.2022

22.03.2022 19:06

STŘEDNÍ ŠKOLY POMĚŘOVALY SVÉ ŠACHOVÉ UMĚNÍ V NERATOVICÍCH

       Dne 22.3.2022 odehrálo školní šachové družstvo Obchodní akademie ve Vlašimi krajské kolo školních týmů v Neratovicích, ze kterého se měla dvě družstva z kategorie středních škol kvalifikovat na Mistrovství České republiky, které proběhne pravděpodobně ve Zlíně. Stejné krajské kolo hráli šachisté prvních a druhých stupňů základních škol, kde bohužel z našeho regionu nebyl žádný!

       Děti doprovázela paní profesorka Mlýnková, která měla dobře zmapováno, že má letos Obchodní akademie ve Vlašimi v této soutěži možnost uspět. Má i lví podíl na tom, že družstvo nastoupilo.  Na OA se sešli šachisté z bývalé Základní školy Načeradec, kteří už mají s MČR zkušenosti a jejich předchůdci (dnešní trenéři) se pyšní mnohou účastí a dokonce 3. místem na MČR ve Vyškově z roku 2010 - Bronz pro Načeradecké aneb pohádkový příběh.

    Kolektiv byl částečně obměněn, a to tak, že Fandu Jelínka nahradil vynikající Jakub Vojta, který hrál na první šachovnici a uhrál plný počet bodů (5).  Na druhé šachovnici hrála Petra Píšová (3,5 bodu), na třetí Štěpán Filip (4 body) a čtvrtou desku Filip Kůra (3,5 bodu).     

     Velice nás těší, že první místo získali naši šachisté, nejen hrou, ale i  po vítězném hodu mincí,  druzí skončili hráči Gymnázia Palackého Mladá Boleslav. Družstva shodně uhrála 16 bodů, druhé a třetí pomocné hodnocení bylo shodné a i jejich vzájemný zápas skončil 2 : 2, proto ten rozhodující hod mincí.  Důležité  ale je, že obě družstva postupují na MČR! Srdečně blahopřejeme.

     Kromě Jakuba Vojty dochází ostatní šachisté do našeho pondělního kroužku pokročilých, který pracuje pod Domečkem Vlašim a vede ho Lukáš Filip, proto si myslím, že tato upoutávka na našich www stránkách na tento vynikající úspěch, je na místě.

     Fundovanější článek jistě napíše Jakub Vojta a doplní jej nějakými fotografiemi.

     Děkujeme za vzornou reprezentaci.

PS: Škoda, že se nezúčastnilo soutěže družstvo Gymnázia Vlašim, které navštěvují také šachisté z našeho kroužku. Určitě by se na soutěži neztratili.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

FOTO VÍTĚZNÉHO DRUŽSTVA

Zaznamenala: Marie Filipová

 

Diskusní téma: KRAJSKÉ KOLO V ŠACHU DRUŽSTEV STŘEDNÍCH ŠKOL - NERATOVICE 22.3.2022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek