KRAJSKÝ PŘEBOR V ŠACHU DĚTÍ DO 8 LET - 12.9.2020 - ČELÁKOVICE

11.09.2020 16:27

Startovní a výsledková listina: chess-results.com/tnr534333.aspx?lan=5&turdet=YES

Foto od pořadatele: sachovakouzla.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_HD8_Celakovice/

Fotky z Čelákovic: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_do_8_let_-_Celakovice/

Fotky z našeho rajčete: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_do_8_let_-_Celakovice/


NAŠE NEJMENŠÍ NADĚJE ODHRÁLI SVŮJ VELKÝ ŠACHOVÝ TURNAJ

          V sobotu 12.9.2020 odehráli své první "krajské" partie v Čelákovicích. Reprezentovali nás Rozálie Janatková, Nikola Ondráková, Lada Vopálková, Jakub Čáp, Tomáš Brixí a Matěj Žížala. Děti doprovázel jejich trenér Lukáš Filip a někteří rodiče, kterým děkujeme, že pomohli s dopravou dětí.

          Turnaj se odehrával za přísných hygienických opatřeních. Dodrženy byly velké rozestupy, do hracích prostor neměli přístup ani rodiče a ani trenéři (takže využíváme fotografií pořadatele), jen společné foto je od nás. Šachovnice i šachové figurky byly dezinfikovány, děti se ve společných prostorách pohybovaly v rouškách, jen při vlastní hře je nemusely mít. Naše děti jsou velice nízkého věku a ve většině si tento turnaj „osmiček“ zahrají ještě dvakrát, někteří i třikrát. Sbíraly zkušenosti, ale přesto musím vyzdvihnout výkon Jakuba Čápa a Matěje Žížaly, kteří uhráli 4/7 body. U Jakuba jsme možná očekávali nejméně o jeden bodík více, ale Matěj podal hezký výkon. Nikolka Ondráková se hezky orientovala a zaznamenala 3 body a Rozárka Janatková jen o půl bodíku méně. Tomáš Brixí uhrál 2 body a Lada Vopálková si sice z Čelákovic neodvezla bod žádný, ale byla nejmladší dívkou a získala mimořádnou cenu. Děvčata měla problém s časem, ale to se vše ještě natrénuje. 

         Zcela určitě to byl turnaj prospěšný, neboť někteří hráli poprvé s cizími dětmi, navíc bez dozoru trenéra, takže chyběla psychická podpora. Vše však zvládly a za rok to bude zcela určitě lepší! Děti byly spokojené a nadšené, a to je nejdůležitější!

          Pořadatelé připravili pro děti poháry, medaile, ceny, které dávali, z hygienických důvodů do dárkových taštiček. Děkuji za hezky uspořádaný turnaj a dětem děkuji za vzornou reprezentaci.

                                       

Společná fotka: Kuba, Rozárka, Matěj, Niky, Tom a Lada

Zaznamenal: Lukáš Filip

Diskusní téma: KRAJSKÝ PŘEBOR V ŠACHU DĚTÍ DO 8 LET - 12.9.2020 - ČELÁKOVICE

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek