LETNÍ ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ 3. - 7. 7. 2017

02.07.2017 13:28

    

HARMONOGRAM SOUSTŘEDĚNÍ: Letní šachové soustředění Pravonín

FOTEČKY 1. A 2. DEN: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Letni_sachove_soustredeni_3._a_4.7._2017/

FOTEČKY 3. DEN: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Letni_sachove_soustredeni_5.7.2017/

FOTEČKY 4. DEN: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Letni_sachove_soustredeni_6.7.2017/

FOTEČKY 5. DEN: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Letni_sachove_soustredeni_7.7.2017_-_celodenni_vylet/ 


LETNÍ ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ 2017 V PRAVONÍNĚ

        Stejně jako v minulých letech uspořádal místní šachový klub pro své svěřence Letní šachové soustředění. Považujeme za nutné některé oblasti výuky "vypilovat", potřebují více času, ale hlavně se schází děti z více kroužků a utužují tak partu. Letos jsme navíc zařadili více poznávacích zájezdů a naplánovali soustředění zase trošku jiné. Tím, že trávíme s dětmi více času, lépe je poznáváme a těchto znalostí pak využíváme při jejich výuce.

        Děti jsou rozděleny do dvou skupin, a to A a B. Přednášky v áčku realizuje pan Jiří Kotzot ze Sázavy, který se nám loni velice osvědčil a dětem (a nejen jim) se jeho přednes líbí a vlastně si jej vyžádaly. O druhou skupinu se starají domácí trenéři Lukáš a Vojtěch Filipovi. Do svých dopoledních přednášek zařadili učivo, které jsme se začátečníky probírali koncem školního roku a vyžaduje si více času na procvičení.

         Na odpolední šachové bloky máme k dispozici diagramy a hádanky z časopisu Scholar´s Mate. Připravena je spousta kvízových otázek a různých šachových soutěží.

         Soustředění se koná ve Spolkovém domě v Pravoníně, a to v klubovně šachového klubu a v malém sále. Velký sál je využíván jako tělocvična. Dále je využívána zahrada a hřiště Sokola Pravonín. Na obědy chodíme do Mateřské školy v Pravoníně.

 

DEN PRVNÍ, PONDĚLÍ 3.7.2017:

         Děti se začaly sjíždět rázem osmé hodiny a hned v půl deváté bylo rozlosováno první  kolo sedmikolového turnaje v rapidu, hrajeme jej na 2 x 20 minut a druhý nemožný tah prohrává. Jakmile dvojice odehraje, tak se přemístí buď k občerstevní, o které se stará Helena Kůrová a Zuzana Moudrá nebo si hrají ve velké sále různé deskové a stolní hry nebo stolní tenis a jiné hry. Dnes jako doplněk dopolední svačinky byla výborná tvarohová buchta od Markétky.

          Rázem desáté hodiny zahájil Jiří Kotzot první část přednášky s "A" skupinou na téma: "Boj věže proti pěšcům" a v klubovně vysvětloval a cvičili mat jednou věží, věží a dámou a stihli ještě úvod do výuky matu dvěma střelci Vojtěch a Lukáš Filipovi.

          Dnes jsme se na oběd odebrali již v 11.00 hodin (polévka z vaječné jíšky, boloňské špagety) a spěchali jsme na objednanou návštěvu Včelího světa v nedlekých Hulicích. Viděli jsme tam jedinečnou expozici představující život včelstva hravým způsobem. Ve včelím světě jsme všichni získali mnoho zajímavých vědomostí o včelách, o jejich chovu. Pouštěli jsme si zajímavé filmy, viděli spoustu pomůcek pro včelaře. Nejen, že jsme si zde zakoupili různé suvenýry, ale i si každý vlastnoručně vyrobil svíčku. V expozici se nám moc líbilo. A protože byl práve čas i na svačinku, tak každý dostal dva tousty, které jsme si dovezli sebou.

          Další objednanou návštěvu jsme měli ve Vodním domě, rovněž v Hulicích. Vodní expozice je navržena tak, aby učila prostřednictvím neobvyklých zážitků. Viděli jsme zde Vodní mikrosvět, vodní organismy jsme pozorovali pouhým okem. Druhá část expozice je nazvána Pod vodní hladinou. Zde jsme viděli vodní rostliny a zvířata. V akváriích se proháněly ryby, do sluchátek znělo zurčení vody. Mokřadní život nabídl přírodní scenérii na břehu řeky Želivky včetně zvukové kulisy hlasů ptáků a žab. V další části expozice, která se nazývá Nekonečná cesta vody jsme zjistili, že většinu našeho těla tvoří voda a další jiné zajímavosti. Poslední část expozice, Výlet do historie, je nainstalován v projekčním sále. Zde jsme si prohlédli nástěnné malby z doby Karla IV., které byly zachráněny při demolici kostela v Dolních Kralovicích před tím, než bylo toto městečko zaplaveno přehradou.

          Pro děti byla asi nejzajímavější expozice v atriu Vodního domu, která probudila jejich hravou stránku osobnosti. Umělé vodní toky, symbolizující cestu od pramene k ústí, které mohly ovládat pomocí čerpadel, pump, vodních mlýnku, hrází a rozvodníků je zaměstnala na více jak dvě hodiny. Vzhledem k teplému a slunečnému počasí se pořádně vyřádily. Do aut jsme je museli doslova zahnat!  Dnešní den byl zakončen téměř v 18.00 hodin.

DEN DRUHÝ, ÚTERÝ 4.7.2017:

           Dnešní den byl zahájen rovněž v osm hodin. Všichni se hned nahrnuli ke hrám v horním sále. V 8.30 hodin bylo nalosováno druhé kolo rapidu a po jeho odehrání následovalo hned kolo třetí. Následovala svačina a jako bonus byl dnes malinový koláč od Zuzky. Druhá část přednášky "Boj věže proti pěšcům" byla zahájena podle časového harmonogramu  a  i skupina mladších pokračovala v plánovaném programu a probírala mat dvěma střelci a pilně jej cvičila. Ti kdož už uměli mat bez zaváhání, začali řešit diagramy.

           Na oběd jsme dnes měli polévku s osmaženým strouháním a kuře na paprice s houskovým knedlíkem. Ovšem před tím, než jsme zasedli k obědu, jsme předali oběma kuchařkám kytičku, jako poděkování, že pro nás ve svém volnu připravují obědy, které nám moc chutnají.

           Po návratu z oběda se trochu sportovalo ve velkém sále i na zahradě.

           Mezitím jsme malý sál přetvořili na učebnu a programový blok nazvaný "Anglické okénko", který velice úspěšně vedla Lenka Slavíková. Soutěžila dvě družstva. Jejich kapitány byli nejstarší účastnící soustředění, a to Lukáš Zeman (družstvo černých) a Petra Píšová (družstvo bílých). Postupně přicházili všichni ostatní a vytahovali si ze sáčku šachové figury bílé a černé a připojovali se ke svým kapitánům. Naučili se anglické názvy šachových figur. Během deseti minut museli ti starší naučit malé kamarády (kteří byli také do jednotlivých družstev nalosováni) názvy figur. Pak zase losem byli z těch malých vylosováni dva, kdož šli soutěžit se dvěma malými z druhého družstva. Jejich úkolem bylo pohotově nazvat figury, které přednášející postupně ukazovala. Toto kolo vyhrálo na celé čáře družstvo Petry. Za bílé soutěžil Karel Vávra a Míša Škaryd, za černé Dan Zeman a Cecilka Burešová. Pak byli z každého družstva vylosováni dva starší žáci (bílí - Filip Kůra, Adam Slavík, černí - Lukáš Zeman, Fanda Jelínek), tito měli za úkol stát k sobě zády a lektorka ukázala šachovou figuru a oni museli anglicky figuru popsat, například jak táhne nebo jakou má funkci a druhý musel figuru podle popisu poznat. Každé družstvo mělo pět pokusů. Bílí - bez chyby, černí tři úspěšné odpovědi. Pak byl vyzván Lukáš Filip, aby předstoupil před soutěžící (dostal k dispozici tlumočnici Zuzku), kteří mu dávali různé otázky, na něž odpovídal.  Každé družstvo mělo deset pokusů, bod byl uznán jen v tom případě, že byla kladená otázka správně anglicky vyslovena a formulována. Zde nasbírala obě družstva po deseti bodech - plný počet. Pak následovala šachová partie na zahradě s plastovými šachy. Vše v angličtině. Kapitáni hlásili tahy, ostatní členové družstva posunovali figury a mohli kapitánům i napovídat, ovšem jedině anglicky. Myslím, že se to dařilo úspěšně. Partie skončila remízou a moc jsme se u toho nasmáli. Všichni dostali k dispozici studijní materiály, doplněné i omalovánkami, které některá děvčala o přestávce hned vymalovávala. V anglickém okénku budeme pokračovat zase ve čtvrtek.

             Ke svačince byl vanilkový pudink s piškoty. Pak se různě sportovalo v sále i na zahradě. Končili jsme v šestnáct hodin.

DEN TŘETÍ, STŘEDA - STÁTNÍ SVÁTEK -  5.7.2017

             Den začal jako obvykle, děti chodí o půlhodinku dříve a hned si hrají. Podle plánu jsme zahájili další dvě kola rapidu. Pak následovala ve skupině "A" přednáška pana Jiřího Kotzota, tentokrát na téma "Vybrané taktické metody". Stejně jako dnes, tak i v minulých dnech byla přednáška doplňována nejen demonstrací na šachové demonstrační tabuli, ale i promítáním na velké plátno, ale hlavně měla každá přednáška ze strany přednášejícího, spoustu dotazů na frekventanty, kteří pak byli za správné odpovědi odměňováni body, ty sčítáme a budou podkladem k závěrečnému hodnocení. Druhá skupina "B" mladších dětí, měla dnes na programu mat dvěma střelci a pak řešení diagramů. Někdo jednotažky, někdo dvoutažky, a i zde bodujeme. O přestávce dostali děti muffiny od Markétky a o svačinové přestávce ještě Míša řezy, které objednal Míša Škaryd u babičky Stáničky. Oba moučníky byli opravdu výborné.

               Oběd byl dnes také sváteční, polévka - vývar s rýží a kuřecí řízek s bramborovou kaší a okurkou. Někteří si přidávali i pětkrát! Po obědě jsme si hodinku odpočinuli, každý jak chtěl. Někdo řešil na šachovnici jak táhnout jezdcem, aby navštívil všech 64 políček šachovnice. Zatím se to nepodařilo nikomu! Někdo hrál stolní tenis, někdo fotbálek nebo jiné deskové hry. Mezitím Lukáš vyvěsil průběžné výsledky po 5. kole rapidu. Bylo tedy co hodnotit.

              Před druhou hodinou odpolední jsme se přesunuli na fotbalové hřiště, kde na nás čekal fotbalový trenér Miloš Filip, který vedl ukázku běžného tréninku kopané v Pravoníně. Bylo dost horko, tak vynechal běh kolem hřiště, ale následoval fotbalový zápas.  My k tomu přidali štafetový běh, skákání gumy, přes švihadlo, hra s psychomotorickým padákem, házení létacím talířem, přetahování lanem a jiné hry.

               Po půl čtvrté nás vyrušil telefon, který svolával všechny na odpolední svačinku, byly hranolky, které přišly všem k chuti. Pak ještě pudink a rohlík a to už dojížděli rodiče a odvážely své děti domů. Po celý den měly všechny děti tolik ovoce a zeleniny, kolik snědli, stále jsme jim vše doplňovali, tímto děkuji za příspěvek paní Daně, díky ní jsme mohli ovoce a zeleniny nakoupit daleko více, než bylo v plánu.

DEN ČTVRTÝ, ČTVRTEK - STÁTNÍ SVÁTEK - 6.7.2017

               Uteklo to vše jako voda a my máme před sebou poslední den ve "Spolkáči". Zahájili jsme tradičně sportovními hrami v sále či na zahradě, pak krátké občerstevní a hurá do posledních dvou kol rapidu. Nic nebylo rozhodnuto, na předních pozicích těsno, a to nejen v "áčku", ale i v "béčku". Výsledky zůstaly neodhaleny až do odpoledne.

               Následovala přednáška pana Kotzota, který dnešní setkání s dětmi uvedl takto: "Když děti přežily dvoudenní téměř encyklopedickou přednášku o koncovce věže proti pěšci, zasloužily si na závěr trochu odlehčené téma. Název přednášky byl "Pohádkový šach", ale byly do ní vloženy i ukázky zajímavých úloh ze skladebního a studiového odvětví šachu. Z nich velký ohlas měla především Nesmrtelná úloha, v níž bílý obětuje téměř veškerý materiál a dá mat 9. tahem posledním pěšcem, který mu zbyl. Také se líbila úloha o paní domácí, která se vrhla z osmého patra svého domu, čímž se zbavila nenáviděného nájemníka a sama zůstala bez zranění. Líbily se i ukázky z "opravdového" pohádkového šachu, v němž neplatí některá klasická pravidla, např. mat jedním tahem deseti králům současně nebo úloha o dvou medvídcích. Všechny ostatní ukázky ovšem přebila úloha, v níž bílý dá soupeři mat 3. tahem, aniž by se dotkl jediné figurky!"

               Mladší šachisté měli na programu konečné zkoušení z matu dvěma střelci a pak byl čas věnován tématu jak vyhrát partii, když má jedna strana K + D a druhá K + pěšce na předposlední řadě. Tady jsem zaslechla poznámku: "Kdybych toto uměl na žákovské, tak jsem nemusel dávat remízu!" Příště to tedy bude celý bod! Toto téma děti pochopily velmi rychle a stihli jsme vše nejen vysvětlit, ale i prozkoušet a vyhodnotit. Poslední část byla věnována ještě diagramům, které naši malí šachisté řeší velice rádi.

               Přednášky byly děleny svačinkou, všichni si mimo jiné pochutnaly na tvarohových rohlíčcích od babičky Lidušky. Po celé přednášce jsme si zašli do mateřské školy na oběd. Dnes gulášová polévka a rizoto se sýrem a okurkou.

               Po obědě byl čas věnován sportování a o půl druhé následovalo druhé "Anglické okénko", mimochodem vedeno velice zajímavou formou. Průběžný stav mezi družstvem vedeným Petrou Píšovou a druhým družstvem vedeným Lukášem Zemanem byl pro první jmenované lepší, do druhého dne si nesli dvanáctibodový náskok. Dnes po krátkém opakování pojmů a slovních obratů si každé družstvo střídavě losovalo otázky. Každý měl tři, musel je nejen přečíst, ale i správně odpovědět (měl na pomoc poradce, pokud si nebyl jistý a pozor, vše v angličtině!). Celá soutěž byla velice zajímavá, děti si fandily, dlouho o jeden bodík vedlo družsvo Lukáše, ovšem v rozhodujícím okamžiku (při posledních odpovědích) zaváhali a dnešní soutěžení skončilo remízou. Pak ještě děti shlédly krátká videa s šachovou tématikou. Anglické okénko mělo samostatné vyhodnocení, vítězové obdrželi čokoládové medaile. Snažili se však všichni, tak i poražení si je odnášeli. Já osobně si myslím, že si děti vedly dobře a protože se jednalo především o šachové výrazy, o notaci v angličtině, tak to bude všem prospěšné. Děkujeme Lence Slavíkové, která se po obě odpoledne dětem věnovala nezištně a věnovala svůj honorář jako dar.

               Svačinka byla dnes sváteční! Byly palačinky s marmeládou! A že jich padlo!

               Vyhodnocení probíhalo trochu neobvyklou formou. První tři byli odměněni bomboniérou či čokoládou, jen za rapid. A za ostatní snažení si každý odnesl čtyři drobné ceny, ale formou losování. Všechny ceny dostaly čísla a stejná se losovala z osudí. Bylo u toho hodně legrace a i překvapení. Na soustředění se všichni poctivě pracovali, tak nám to takto připadalo příhodné a zábavné. Po převzetí cen vypuklo v sále velké obchodování a vyměňování cen, i to bylo fajn.

              Pro úplnost výsledky rapidu: 1. Petra Píšová (6,5 bodu a BH 25,5), 2. Lukáš Zeman 6,5 bodu a BH 24 a 3. František Jelínek 4 body (BH 26) a stejně bodů měl i čtvrtý Filip Kůra (BH 23,5). Celkové výsledky: Konečné výsledky - starší - šachové soustředění 2017.XLS a výsledky jednotlivých kol:

Rapid mladších šachistů: 1. Natálie Štanderová 6 bodů, 2. Tereza Slavíková 5 bodů, S-B 13,5 a 3. Tomáš Zeman 5 bodů, S-B 12,5. Celkové výsledky: Konečné výsledky - mladší sachové soustředění 2017.XLS a výsledky jednotlivých kol:

                Poté, když jsme se se všemi rozloučili a řekli si několik málo instrukcí k zítřejšímu celodennímu výletu do Benešova, jsme se pustili do úklidu celé budovy. Velice děkuji za významnou pomoc při úklidu paní Heleně Kůrové, Zuzce Moudré a Lukášovi a Vojtovi Filipovým.

DEN PÁTÝ, PÁTEK - 7.7.2017 - CELODENNÍ VÝLET DO BENEŠOVA

                Plánovaný celodenní výlet, který byl tentokrát součástí našeho Letního šachového soustředění, jsme si naplánovali do Benešova. Jelo 16 dětí a 6 dospělých. Tam jsme cestovali autobusem, posnídali ve Ctibůkově pekařství, kam nás z nádraží doprovázel, bohužel, deštík. Ale než jsme se posilnili, tak pršet přestalo a následovala pravé výletní počasí. Z nádraží jsme cestovali na Konopiště autobusovou dopravou. Měli jsme předem objednané vstupenky na prohlídku zámku 3. okruhu, tj. soukromých místností a nelitovali jsme! Nemá cenu vypisovat co všechno jsme shlédli, zajeďte se na Konopiště podívat také! Prohlídkou jsme byli nadšeni. Velice mě potěšilo, že i panstvo hrálo šachy, zahlédli v těchto prostorách nejméně čtvery šachové soupravy, a to nejen v komnatách dospělých, ale i dětí.  Prohlídku jsme absolvovali ve třech skupinách, neboť do těchto prostor smí jít maximálně osmičlenná skupina návštěvníků.

                 Následovala zmrzlinka a na nádvoří jsme se setkali se Zemanovými, kteří tam přijeli s Danem a Tomášem, kteří s námi také absolvovali soustředění. Poté jsme si prohlédli Růžovou zahradu a měli jsme to i s hudebním doprovodem,  v zámeckém altánu totiž probíhal svatební obřad.

                 Do Benešova jsme se přesunuli ekovláčkem, což si všichni moc užili. Starší děti dokonce celou cestu zpívali. Malí byli nadšení. Plánovaný oběd proběhl v "naší" restauraci, kam chodíme vždy po "školách". Každý si vybral, co má rád a všichni si měli stále o čem vyprávět.

                 Po dvou hodinkách následoval přesun na vlakové nádraží, kde byla opět zmrzlinka a pak cesta domů vlakem. Celou cestu si dospělí i děti hráli různé hry (slovní fotbal, tichá pošta a pouštění písniček....). Po návratu do Vlašimi jsme si dali U Reků opět zmrzlinku a pak se postupně rozcházeli do domovů a zbytek odjel do Pravonína.

                 Děkuji všem dospělým, kteří pomohli s dětmi, ty byly dnes hodné a výlet moc chválily.

CELKOVÉ ZHODNOCENÍ LETNÍHO ŠACHOVÉHO SOUSTŘEDĚNÍ 2017:

Přednášky Jiřího Kotzota 1*

Přednášky Lukáše Filipa 1*

Přednášky Vojtěcha Filipa 1*

Anglické okénko Lenky Slavíkové 1*

Sportovní odpoledne Miloše Filipa 1*

Doprovodný program 1*

Výlety 1***

Obědy, svačinky, občerstvení vůbec*****

                 Děkuji touto cestou všem, kdož se zapojili do úspěšného zvládnutí Letního šachového soustředění, především Heleně Kůrové, Lukáši Filipovi, Vojtěchovi Filipovi, Zuzce Moudré, Mirce Ondrákové, Miluši Filipové, Jarmile Kopecké, Miloši Filipovi, výše uvedeným lektorům. Děkuji vedoucím Včelího světa a Vodního domu, kteří kvůli nám otevřeli o zavíracím dnu a umožnili nám strávit moc hezké odpoledne v Hulicích. Děkujeme všem maminkám a babičkám, které napekli pro děti dobroty, děkuji za mimořádné finanční příspěvky a my mohli dětem nakoupit více ovoce a zeleniny.

                 Děti byly fantastické, utužila se parta a já mám velice dobré pocity z reakcí rodičů, kteři jsou s naší prací spokojeni, spokojeny jsou i děti, které už se vyptávají jak budou fungovat kroužky v příštím školním roce, starší děti projevily zájem o pomoc s dětmi předškolními, které určitě zapojím.

                 V neposlední řadě děkují trenéři a hlavní organizátoři za pozornosti, kterých se nám dostalo, prý za nadstandardní péči. Opravdu jsme organizaci pojali zodpovědně, děti se neměly šanci nudit, dokonce nepostrádaly ani mobily! Zaměstnat efektivně takto věkově nesourodou skupinu děti není opravdu jednoduché a já mohu konstatovat, že se nám to podařilo.


                 TY NEJKRÁSNĚJŠÍ PRÁZDNINY PŘEJÍ ŠACHOVÝM DĚTEM Z PRAVONÍNA TRENÉŘI!

             

            

 

    

 

 

 

 

Diskusní téma: LETNÍ ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ 3. - 7. 7. 2017

Datum: 06.07.2017

Vložil: Anonymka

Titulek: Pravonín je NEJ

Milá paní Filipová a trenéři ŠK Pravonín, jste jeden z nejlepších oddílů a každý by chtěl k Vám chodit. Já do Pravonína bohužel nemohu, protože je to od mého domova docela daleko. Musím říct, že je až obdivuhodné, jak to s těmi dětmi umíte, že k Vám chodí rády a já se nedivím. Proto také se "Vaše" děti zlepšují, a i když Pravonín moc neznám a byla jsem tam jen na RŽL, zvládli jste to úplně nejlépe. A ten kdo Vás kritizuje, jen závidí, jaké máte prostředí v klubovně, ceny a já nevím co všechno, protože je toho tolik, že se to nedá zpočítat. Pravonín, Říčany a JAWA Brodce patříte mezi nejlepší šachové kluby v ČR. Toto píši proto, aby jste věděli jak HÓÓÓÓDNĚ dobře na tom jste. Nejhorší oddíl psáti radši nebudu, myslím, že víte, kdo by to mohl být. Takže přeji nádherný zbytek tábora, ať se daří a děti a Vy si to užijete. Kéž bych byla v Pravoníně...

Datum: 07.07.2017

Vložil: Marie Filipová

Titulek: Re: Pravonín je NEJ

Vážená paní,
především moc děkuji za kladné zhodnocení naší práce. Snažíme se, nic nepřijde samo! Sháníme nové materiály, aby dětem výuka nezevšedněla. Z úspěchu našich dětí máme také velikou radost, když se jim turnaj nepodaří, jsme smutní s nimi, ale jedeme dál a snažíme se udělat vše proto, aby to příště bylo lepší! Staráme se, sháníme různé příspěvky, vynikající je podpora od Městského domu dětí a mládeže ve Vlašimi, Vlašimských městských lesů ve Vlašimi a dalších sponzorů, bez jejichž pomoci bychom nemohli pořádat žádné soutěže. A že k nám děti rády chodí do kroužků? Různorodost přípravy, aktivní zapojení dětí do schůzek, organizování účasti na turnajích, které je posunují dál a dál, je nezbytností. Jezdíme s nimi na každý turnaj (ve školním roce 2016-2017 jich bylo 52) a po celou dobu je podporujeme. Za tím jsou stovky hodin práce nejen přes týden, ale i o víkendech. Okukujeme i v jiných oddílech, kde to dělají jinak a lépe a učíme se od nich. Každý má jiné možnosti. A že se vám to někde nezdá nebo se vám práce klubu nelíbí? Určitě má ten klub nějaké problémy nebo jiný důvod, těžko se to zvenku posuzuje? A že nás někdo kritizuje? To už jsem hodila dávno za hlavu! Děláme, jak umíme a tohoto si nevšímáme. Pro nás je důležitější, že jsou spokojeny naše děti, jejich rodiče a prarodiče, se kterými máme fantastickou spolupráci. Musím zdůraznit, že já osobně kladu největší důraz na spravedlnost při sestavování soupisek, co se družstev týká! Vždy pěkně podle dosažených výsledků! To je u nás zákon! Nelze nikoho upřednostňovat, děti jsou na to citlivé a ocení to a pak se snaží čím dál více na sobě pracovat! Z mých článků jste jistě poznali, že miluji práci s předškoláky. Letošní ročník byl vskutku vynikající a trenérům školních dětí předám do následujícího školního roku nejméně 8 dětí. Jak ony jsou šikovné! Jsem na ně moc pyšná.

Datum: 08.07.2017

Vložil: Anonymka

Titulek: Re: Re: Pravonín je NEJ

A víte, proč k Vám děti chodí rády? Protože jste na ně hodní, milí a dokážete jim porozumět. Jste fajn oddíl!

Přidat nový příspěvek