LUKAVECKÁ VĚŽ - 16.ročník - 2.2.2019

02.02.2019 15:01

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Lukavecka_vez_16._rocnik_2.2.2019_-_LUKAVEC/

PĚKNÝ ÚSPĚCH PRAVONÍNSKÉ ŠACHOVÉ ŠKOLY

         Vítězem 16. ročníku šachového turnaje LUKAVECKÁ VĚŽ se stal ŠTĚPÁN FILIP!  Již v 8. kole bylo jasné, že se stane nejlepším šachistou dnešního turnaje. Opravdu se mu dařilo a hrál pěkné šachy. Uhrál 7/9! Na druhém místě skončil domácí Karel Staněk se 6 body a 6 bodů uhrál i náš Lukáš Zeman, který bral 3. místo a rovněž 6 bodů zaznamenal Lukáš Filip - trenér dětí z Pravonína, potažmo dětí z kroužků Městského domu dětí a mládeže ve Vlašimi.

         Je nutné poznamenat, že účastníci byli v Lukavci rozděleni do dvou turnajů. Hlavní, kde hráli dospělí šachisté a zdatnější dětští šachisté z Pravonína. Druhý turnaj si zahrály děti do 15 let z kroužků jak z Lukavce, tak i z Pravonína, kteří hrají šachy kratší dobu. Turnaj starších hrálo 15 šachistů a dětí pak bylo 11. Z našich kroužků hrálo ve starších 6 našich dětí a jejich trenér. Dětský turnaj jsme obeslali 4 dětmi.

         Nyní k umístění našich účastníků z hlavního turnaje. Sedmé místo a 5 bodů pro Petru Píšovou, 9. místo a 4,5 bodu pro Jana Veselého, dále 10. příčka pro Františka Jelínka, který uhrál 4 body a o půl bodíku méně, tedy 3,5 si odvezl Filip Kůra, končící na 12. příčce.

        V dětské kategorii jsme slavili ještě větší úspěch! První čtyři místa obsadily děti z našich šachových kroužků. Vítězem se stal Michal Kubec, který uhrál 7,5 bodu, druhé místo patří Danielu Zemanovi, rovněž se 7,5 body a jen díky jeden a půl bodíku pomocného hodnocení obsadil až!druhou příčku. Třetí místo se 7 body obsadil Tomáš Zeman a 4. příčku Kateřina Mrázková, rovněž se 7 body a i ona jen o 1,5 bodu horším pomocným hodnocením, končila na této pozici. Ostatní místa patřila dětem z šachových kroužků ZŠ Lukavec. Při této příležitosti musím konstatovat, že jejich trenéři od minulého roku udělali veliký kus práce. Jednak hrálo dětí hodně a mají ve svém kolektivu i dva malé talentované šachisty, o kterých ještě uslyšíme a v příštím roce s nimi budou mít naše děti hodně práce!

       Děkujeme pořadatelům za uspořádání velice pěkné akce. Příjemné, rodinné a přátelské prostředí,  vřelé přijetí jsou důvody, proč se do Lukavce tak rádi vracíme každou první sobotu v únoru. Hrálo se ve sportovním areálu fotbalistů z Lukavce. Sál bohatě vyhovoval a prostor pro doprovody byl ideální.

        Všichni účastníci turnaje obdrželi za své výkony pěkné ceny, vítězové opravdu hodnotné a v průběhu nechybělo tradiční grilované kuřátko od pana Mišoně (vynikající!!!), nechyběla ani upečená buchta a něco sladkého pro děti. V průběhu turnaje byl k dispozici bufet s širokým sortimentem nápojů a zboží. Nic, opravdu nic, nám nechybělo.

         Velice nás těší úspěchy a odvedené výkony našich dětí. Mohli jsme si potvrdit, že naše práce a snažení přináší úspěchy, které všechny trenéry jistě těší. Dalším důvodem je, že při takovémto turnaji je čas i na utužení "party" a navazování dalších přátelství s dětmi z jiné školy.

        Děkuji trenéru Lukáši Filipovi, že děti doprovodil a také si turnaj zahrál, děkuji rodičům, kteří své ratolesti na turnaj doprovodili a dětem, těm děkuji nejvíce za krásné výkony a hezké zážitky s nimi.

Zaznamenala: Marie Filipová

        

Diskusní téma: LUKAVECKÁ VĚŽ - 16.ročník - 2.1.2019

Datum: 04.02.2019

Vložil: Dana Z.

Titulek: gratulace

Velká gratulace Štěpánovi, trofej zůstala v rodině. Starší bratr ji předal mladšímu včetně svých vědomostí a zkušeností. Úžasné!Organizátorům děkuji za moc krásný turnaj, všichni jsme si to moc užili.

Přidat nový příspěvek