O POHÁR MĚSTA SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 8.2.2014

08.02.2014 20:16

PROPOZICE: LVM_Světlá_2014 8.2.2O14[1].doc (257,5 kB)

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Svetla_08_02_2014/

FOTEČKY OD PANA FIALY: https://picasaweb.google.com/115085634347738786411/PoharMestaSvetla2014#5978472585090021346

VÝSLEDKY: https://www.chess-results.com/tnr124015.aspx?lan=5&art=1&rd=7&wi=821

 

PUTOVNÍ POHÁR JSME DO SVĚTLÉ SICE VRÁTILI, ALE VLAŠIMÁCI SE PRO NĚJ BRZY VRÁTÍ......

 

                O víkendu se naše šachová ekipa (Štěpán Filip, Filip Kůra, Jelínek František a Adam Slavík) zúčastnila turnaje o Pohár Města Světlá nad Sázavou, kam jsme jeli i vrátit putovní pohár, který v loňském roce získal náš Vojta Filip. Šachové město nás přivítalo svou vyhlášenou pohostinností, vždyť mají bohaté zkušenosti, a slunečným počasím, jenž v nás budilo naděje, a jak se ukázalo oprávněně!

                Turnaj jsme zahájili vcelku úspěšně. Filip K. svou partii vyhrál, také Štěpán F. až do konce sahal po bodu, ale nepřipraveným závěrem daroval soupeři remízu. Adam S. se svým soupeřem srdnatě bojoval, přesto prohrál a stejně jako Fanda J. podlehl silnějšímu soupeři.

                Už pohled na rozlosování II. kola v nás budil rozpaky, ale celá naše čtveřice podala bojovný výkon a svým zkušenějším soupeřům po velkém boji podlehla.

                Ve III. a IV. kole se hráči pořádně rozehřáli, a zejména Adam S. se vytáhnul. Zatímco ve III. kole bod ztratil Filip K., který zastavil nadějný útok a nabídl tak soupeři výhru, ve IV. kole jej ztrátou vystřídal Fanda J. Ovšem v každém z kol 3 body úspěch. Kluci hrají krásné a vyrovnané partie, i když se zrovna někomu nedaří.

                V. kolo nám připravilo porážky Adama S. a Štěpána F., ovšem také  výhru Fandy J., ale zejména nádhernou partii Filipa K., kdy se soupeřem přetahovali doslova o to pověstné pole šachovnice v neprospěch našeho borce.

                Samozřejmě nechybělo pravonínské derby, tentokrát mezi Fandou J. a Filipem K., kteří se dobře znají a tentokrát zvítězil Filip. Opět vítězství Štěpána F., který se sune pořadím vzhůru. Smolná porážka Adama S., jenž zde odehrál vskutku výborné partie!

                V posledním kole potvrdili hráči svým výkonem své ambice, a naši zkušení Filip K. a Štěpán F. zvítězili, a tím obsadil Štěpán F. 3. místo a Filip K. 4. místo v H10! Prohra Adama S. mrzela, ale přesto 3. místo v H8 je super. Fanda si odehrál své, ale chtělo by to občas zpomalit.  

                Tentokrát jsme Pohár neodvezli, ale dvě 3. místa a jedno 4. místo s tím jsme nepočítali, a je vidět, že kluci mají našlápnuto, přestože jsou dny, kdy se nedaří.

               Velký dík náleží panu Fialovi za zorganizování pěkného turnaje, dík za pěkné ceny a za rok zase nashledanou.

Sepsal: David Kůra

 

PS: Turnaje se zúčastnil také Kubík Vojta, který obsadil 2. místo v H10 za svým velkým rivalem  Rudolfem Junem. Oba uhráli po 5 bodech, ale Ruda měl lepší pomocné hodnocení. Jeho výkon jistě v diskuzi zhodnotí jeho rodiče.

 

Štěpán Filip 4,5 bodu

Filip Kůra 4 body

Jelínek František a Adam Slavík po 2 bodech

Celkem se zúčastnilo 81 šachistů.

Diskusní téma: O POHÁR MĚSTA SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 8.2.2014

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek