O ŠACHOVÉHO KRÁLE A KRÁLOVNU FRÝDKU-MÍSTKU 2017

11.07.2017 23:13

PROPOZICE: O šachového krále a královnu Frýdku-Místku 2017.pdf

VÝSLEDKY: chess-results.com/tnr291651.aspx?lan=5&art=1&turdet=YES&wi=821

VÝSLEDKY DLE KATEGORIÍ: www.chessfm.cz/sites/default/files/images/O_krale_a_kralovnu_201707.pdf

FOTEČKY:  sachypravonin.rajce.idnes.cz/O_sachoveho_krale_a_kralovnu_11.7.2017_Frydek_-_Mistek/ 


O ŠACHOVÉHO KRÁLE A KRÁLOVNU FRÝDKU-MÍSTKU


          V úterý 11. července se uskutečnil ve Středisku volného času Klíč v rámci projektu "Prázdniny ve městě" šachový turnaj mládeže "O krále a královnu Frýdku-Místku", jehož pořadatelem byla Beskydská šachová škola. Hrál se OPEN turnaj a na nejlepší chlapce a dívky v kategoriích 2001 a mladší, 2005 a mladší, 2009 a mladší čekaly poháry a medaile. Sešlo se celkem 44 účastníků, které při příchodu registroval ředitel turnaje a jediný zástupce organizátora pan Surma Antonín. Musím říci, že jsem nečekala, že jediný člověk dokáže od registrace hráčů, která probíhala stylem, kdo přijde, ten hraje, přes rozlosování jednotlivých kol až po závěrečné vyhodnocení vše profesionálně zvládnout bez zaváhání.

         Obdivovala jsem děti z Beskydské šachové školy, kterých byla většina přítomných za jejich ukázněnost. Na první pohled bylo vidět, jak řádně jsou svými trenéry vedeni. Naši kluci měli největší radost, že se na turnaji setkali se svým kamarádem Jakubem, se kterým se seznámili na Frymíkovi a tak volný čas mezi partiemi trávili hlavně spolu. Tomáše i Dana musím pochválit, myslím, že uhráli, co uhrát šlo, až na Tomáškovu poslední partii, kterou svojí nepozorností zremizoval. Daneček uhrál 3 body a Tomášek 2,5 bodu. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2x15min. na partii bez nemožných tahů. Po oficiálním vyhlášení výsledků a předání medailí obdržely děti zdaleka milou pozornost. Z přívěsků s Frymíkem se naši kluci opravdu moc radovali.

         Po náročném boji nám všem vyhládlo a tak jsme zašli na oběd do známé kavárny-restaurace "Dvorek", kde trávili hodně času manžel s Lukášem, když se Lukáš účastnil "Turnaje šachových nadějí" ve Frýdku Místku. Vzhledem k tomu, že se k manželovi hlásil majitel kavárny, nemohu se zbavit silného pocitu, že tam zanechali za vydatné podpory Iva Hradeckého velký dojem. Při zpáteční cestě domů, jsme si vyšlápli kopeček ke zřícenině hradu Starý Jičín. Naši cestu jsme zakončili večeří, na našem oblíbeném místě u Pelhřimova, kde se při cestě z Moravy pravidelně zastavujeme.


Zaznamenala: Dana Zemanová


Diskusní téma: O ŠACHOVÉHO KRÁLE A KRÁLOVNU FRÝDKU-MÍSTKU 2017

Datum: 31.07.2017

Vložil: Lucifer

Titulek: Ohodnocení příspěvku

Hezký článeček.

Datum: 30.07.2017

Vložil: Marie F.

Titulek: článek

Článek i fotky mám v mailu, ale byla jsem na dovolené a síla wifi mi nedovolila vše zveřejnit. Nyní už jsem doma, tak na tom pracuji.

Datum: 25.07.2017

Vložil: Anonym

Titulek: Prosba

Mohl bych se zeptat, kdy už bude ten článek? Děkuji a gratuluji.

Přidat nový příspěvek