O VELIKONOČNÍHO BERÁNKA - KOLÍN - 11.4.2009

11.04.2009 00:00

 

FOTEČKY:  https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Kolin_11.04.09_O_velikonocniho_beranka_2009/

 

VELKÝ ÚSPĚCH VŠECH NAŠICH ÚČASTNÍKŮ !!!

 


Patrik celkově třetí (jeho dosavadní nejlepší umístění).

 

V kategorii H 16: Lukáš 2. místo

 

                 H 14: Patrik 2. místo

 

                 H 12. Vojta 1. místo  vyhrál velikonočního beránka

 

                    H 10: Dan 3. místo

 

 Do města hudebníka Františka Kmocha a automobilky TPCA .... do Kolína se naše výprava vydala o krásné, slunečné, velikonoční sobotě 11.4.2009. Po různých změnách v sestavě, nakonec nastoupili v kategorii H16 Lukáš Filip, v kategorii H14 Patrik Studnička, v kategorii H12 Vojta Filip a v kategorii H10 Dan Ždych.

 

     Dopravu zajišťoval Zdeněk Hejný a Vladimír Filip. Doprovázela jsem děti já a paní Irena Hejná. Naší nabídky na dopravu dalších dětí z ostatních oddílových kroužků využila Anežka Vlková z Radíkovic, kdy ji maminka popovezla do Kladrub a pak jela Anežka s námi.

 

     Dům dětí v Kolíně jsme trošku hledali, protože zde jsme byli poprvé. Musím konstatovat, že MěDDM ve Vlašimi se mi zdá tak nějak útulnější a "teplejší". Neměli jsme ovšem navštívit další prostory DDM, než přízemí a sál. Nemusí být můj první dojem tedy objektivní.

 

     Co se týká organizace, tak musím opět zdůraznit (a nejen já, ale i děti mi daly za pravdu): "Není přes servis pana Ing. Havelky!"

 

     Celá výprava MěDDM Vlašim, resp. TJ Spartaku Vlašim čítala 14 dětí a vězte, že doslova "perlily". Při závěrečném vyhlašování vítězů jednotlivých skupin  pan rozhodčí dokonce řekl, že klub bude říkat jen u těch šachistů, kteří nejsou z Vlašimi. Ale to už jsem se dostala téměř nakonec soutěže, ale já se chci s Vámi podělit i s průběhem vlastní soutěže a s úspěchy mých svěřenců.

 

     NEJDŘÍVE VŠAK UMÍSTĚNÍ VŠECH ŠACHISTŮ:


 

1. HRDINA Robin  6,5/7


2. ZVÁRA David 6

 

3. STUDNIČKA Patrik 5,5

 

4. ZVÁRA Filip  5

 

5.       ERET - Klatovy

 

6. FILIP Vojtěch  5

 

7. PÝCHA Patrik  5

 

8. PÝCHOVÁ  Nela  5

 

9. FILIP  Lukáš  5

 

10.        JORDÁN - Struhařov

 

 

19. ŽDYCH Daniel  4

 

24. LAŇKA  Petr  4

 

28. ROHÁČ Pavel  3,5

 

31. VLKOVÁ Anežka  3

 

42. LEBEDA Pavel  2,5

 

51. LAŇKA Pavel 1,5


     Pro našeho Patrika Studničku je to bezesporu jeden z jeho velmi dobrých úspěchů a vyrůstá z něj dobrý šachista. Jen ta remíza v prvním kole s Vojtou je z mého hlediska u obou tak trošku stínem na celkovém úspěchu, ale to už jsme probrali

 

 

VÝSLEDKY DLE KATEGORIÍ:

 

 

 

     Z našeho kroužku jeli 4 šachisté a získali jsme jedno 1. místo, 2 druhá místa a jedno třetí místo !!! Tak tomu říkám úspěch!

 

 

KATEGORIE  H 16: Tuto kategorii reprezentoval Lukáš Filip a obsadil krásné 2. místo.

 

KATEGORIE H 14: Tuto kategoii zastupoval Patrik Studnička a obsadil také  krásné 2. místo.

KATEGORIE H 12: V této kagorii hrál Vojta Filip a z Kolína si odvezl VELIKONOČNÍHO BERÁNKA  a s ním i překrásné 1. místo !

 

 

KATEGORIE H 10: V kategorii nejmladších šachistů bojoval Dan Ždych a získal pro sebe i pro klub pěkné 3. místo.

 

UMÍSTĚNÍ VŠECH DĚTÍ Z NAŠÍ VÝPRAVY PROVEDE ONDRA MATĚJOVSKÝ, JÁ NEMÁM PODKLADY A ANI NIKDE NA INTERNETU NEJSOU K NALEZENÍ.

 

      Byla jsem na své šachisty velice pyšná a nejen na ně, ale na všechny šachisty z Vlašimi. V Kolíně to byl doslova koncert úspěchů a musela jsem konstatovat, že úroveň RŽL v našem regionu je nesrovnatelná s tou v Kolíně. Ta naše je podstatně kvalitnější!

 

     Odkazuji i na snímky na rajčeti https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Kolin_11.04.09_O_velikonocniho_beranka_2009/, především na snímek 310, dále pak 298-302, kde je spokojený trénér Ondra Matějovský a dohlíží na své žáky a například ve 3. kole hrálo na prvních pěti deskách 8 jeho svěřenců. Moc pěkné jsou také fotky, kdy kluci i děvčata před vyhodnocením obklopili Ondru a stále si s ním měli co povídat. Ostatně i po každém kole s ním rozebírali odehrané partie. Velice oceňuji jaká je z našich šachistů bezvadná parta dětí!

 

     Tím, že "naši" hráli vesměs na předních deskách, tak se nevyhnuli vzájemným zápasům a tak to chvílemi vypadalo jako oddílový turnaj.

 

     Odborné posouzení ponechám na trenérovi, který zveřejní článek na stránkách TJ Spartaku Vlašim https://www.sachyvlasim.cz/.

 

     Pro všechny bylo zajištěno i občerstvení v bistru, takže nám nechybělo vůbec nic.

 

     Většina dětí se oblékla do klubových drezů, všem moc sluší a vypadají v nich moc pěkně. Nelince jsem předala jeden maličký drez pro MEDVĚDA, doufám, že se bude (ten MEDVĚD) zúčastňovat všech turnajů a bude šachistům z Vlašimi přinášet štěstí (to neznamená, že  nebudou na sobě pracovat!!!).

 

     Většina zúšastněných dětí dostala pamětní medaile, asi na posledních patnáct dětí se nedostali, tak obdrželi keramické pamětní destičky a také na stuze. Vítězové všech kategorií dostali piškotového velikonočního beránka, pohár a pěkný diplom. Diplomy pak obdržel i druhý a třetí v pořadí.

 

     Závěrem: Bezvadně strávená sobota, pro většinu radost z dobře vykonané práce a dospěláci "omládli" ve společnosti aktivně se bavících se dětí. V Kolíně se nám líbilo a za rok nashle........