ODDÍLOVÝ TURNAJ ŠACHOVÉHO KLUBU PRAVONÍN TROCHU SLAVNOSTNĚJI

03.01.2014 19:33

     Souběh několika slavnostních událostí, jednou z nich byla první schůzka v nových prostorách Společenského domu Pravonín, kde máme nyní novou klubovnu (bez problémů jsme ji přestěhovali po vánočních svátcích a dokonce jsme ji stihli i pěkně vyzdobit), no a druhou významnou událostí je blížící se datum 6. výročí (11.1.2008) od založení Šachového klubu v Pravoníně. A věru se máme za čím ohlížet. Úspěchů, schůzek, akcí, turnajů, výletů a všeho možného bylo opravdu mnoho. O všem vypovídá nejen naše fotogalerie, ale i již 15 velkých kronik, kam si zaznamenáváme každou událost.  Vznikl proto nápad uspořádat Oddílový turnaj, na který jsme pozvali všechny děti, které našimi šachovými kroužky prošly. Termín byl vybrán s ohledem na vánoční prázdniny. Ke hře se sešlo 14 dětí.

     Šachisty přijela pozdravit paní ředitelka Městského domu dětí a mládeže ve Vlašimi paní Pavla Homolková, která nám pochválila naši novou klubovnu a vysoce ocenila naši dosavadní práci a provedla i zápis do naší kroniky. Děkujeme.

     Nejprve se všemi sehrál simultánku Vojta Filip. Mezitím Lukáš Filip provedl rozlosování přítomných do dvou skupin. V "A" skupině hráli "hosté", tedy starší žáci a studenti a ve skupině "B" hráli naši současní členové.

     Funkci rozhodčího plnil Vojta Filip, nemusel řešit žádné velké spory. Jen u těch malých v jednom zápase vzniklo nedorozumnění, nakonec se vše vyřešilo smírem.

     Skupinu "B" vyhrála, podle očekávání, Petra Píšová s plným počtem bodů, nenalezl se žádný přemožitel, druhý skončil Štěpán Filip, který prohrál jen s vítězkou a třetí příčku obsadil Fanda Jelínek, který zaznamenal porážky právě od Petry a Štěpána.

     Ve skupině "A" vyhrál, také podle očekávání, Patrik Studnička, který rovněž nezaznamenal ani jednu porážku, druhý byl Tomáš Filip a třetí příčku obsadil Dan Ždych.

     Mezi koly průběžně fungovalo "občerstvovací středisko", ke svačince paní Helena Kůrová připravovala párky v rohlíky, kuřecí řízečky, pití všeho druhu a jak to v Pravoníně bývá, nechyběly ani laskominky (nejvíce chutnaly pendreky).

      Za odměnu byly pro všechny soutěžící připraveny ceny, každý si našel tu svou, spokojeni byli všichni.

      Na šachisty se přišli podívat mnozí rodiče a prarodiče i jiní hosté. Soutěžní odpoledne se vydařilo a strávili jsme ho skutečně smysluplně. 

      Děkuji všem, kdož s organizací pomohli.

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Slavnostni_schuzka_k_6.vyroci_zalozeni_SK_Pravonin

Diskusní téma: ODDÍLOVÝ TURNAJ ŠACHOVÉHO KLUBU PRAVONÍN TROCHU JINAK

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek