REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOL - BENEŠOV - 1.11.2022

01.11.2022 21:15

REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOLNÍCH TÝMŮ V ŠACHU 1.11.2022 BENEŠOV

     První listopadový den se konal v Benešově Regionální přebor čtyřčlenných školních družstev.  Hrálo se v Městském divadle Na Poště Benešov. Pořádal jej Dům dětí a mládeže Benešov, AŠSK Benešov a Kulturní a informační centrum Benešov s.r.o..

     Za DDM Benešov byla pořadatelkou a ředitelkou turnaje Iva Růžičková, která soutěž připravila na velmi dobré úrovni, která připravila stoly a židle v sále, zajistila pro účastníky medaile, diplomy a drobné dárky. Hlavním rozhodčím byl Oldřich Sládek, pan Jiří Kotzot ze Sázavy celou soutěž losoval a plnil i funkci rozhodčího. Nebylo nutné řešit žádné závažné problémy.

     Hrálo se ve třech kategoriích, a to mladší žáci, starší žáci a střední školy. V kategorii nejmladší žáků (1. stupeň ZŠ) hrála 4 družstva. Nejlépe se vedlo šachistům ze ZŠ a MŠ Jankov, kteří uhráli 7,5 bodu, 2. místo obsadili šachisté ZŠ Vorlina A, kteří uhráli 7 bodů, 3. příčku obsadili šachisté ZŠ Vorlina B, kteří zaznamenali 6,5 bodu a 4. místo obsadily děti ze ZŠ Votice se 3 body. Šachisté z Jankova a ZŠ Vorlina A postupují tedy na Krajský přebor škol, který si zanedlouho zahrají. Zatím se neví, kde soutěž proběhne.

     Děti ze ZŠ připravoval Lukáš Filip v družině a jeho svěřenci měli velikou radost z takového výsledku. I druhé místo je moc pěkné, děti z Vorliny A uhráli jen o půl bodu méně, než vítězové a družstvo bylo sestaveno z kapitána Matěje Žízaly, dále hráli Tomáš Brixí, Veronika Veselá, Jakub Čáp a Adam Štandera. Druhé družstvo Vorlina B, které bylo jen o půl bodu horší, než jejich kolegové hráli v této sestavě: kapitán Ondřej Vilímek, Nikola Ondráková, Rozálie Janatková, Vladimír Michálek a Lada Vopálková. Tyto děti trénuje také Lukáš Filip.

     Starším žákům (2. stupeň) ze ZŠ Vorlina se moc nedařilo. V jejich kategorii hrálo 5 družstev a oni skončili na místě posledním se 2,5 body. Hráli v sestavě: kapitán Zdeněk Šťastný, Natálie Štanderová, Lenka Šťastná, Karolína Hrabánková a Petr Veselý. Velkou chybu udělali v jednom z kol, kdy špatně zasedli za šachovnice. Snad se pro příště poučí. Z této kategorie postupuje na Krajský přebor Gymnázium Benešov a ZŠ Týnec nad Sázavou.

     Největšího úspěchu pro Vlašim zaznamenali středoškoláci. V této kategorii také soutěžilo 5 družstev a první místo obsadila Obchodní akademie Vlašim se 14 body, druhé skončilo Gymnázium Vlašim s 12,5 body, 3. místo Gymnázium Benešov s 8,5 body, 4. místo SPŠ Vlašim s 5 body a na 5. místě skončila VOŠ a SZeŠ Benešov bez bodu.

      Do Krajského přeboru tedy zasáhnou Obchodní akademie Vlašim, která hrála ve složení: Jakub Vojta, Petra Píšová, Štěpán Filip, Filip Kůra a David Vršťala. Druhé Gymnázium Vlašim hrálo ve složení. Kryštof Křížek, Filip Vopálka, Adam Slavík a Vojtěch Vopálka.

       Všem postupujícím velice děkujeme a věříme, že si soutěž na vyšší úrovni užijí a zaznamenáme i nějaké postupy na Mistrovství České republiky v šachu školních týmů.

       Děkujeme i všem, kdož šachisty na soutěž do Benešova doprovodili a zajišťovali dozor během celé soutěže a během dopravy autobusy. V neposlední řadě náleží poděkování pořadatelům celé soutěže a rozhodčím za celodenní rozhodování partií.

       Pevně věřím, že páni ředitelé škol z Vlašimi budou s výsledky šachistů spokojeni a spokojen bude bezesporu i pan ředitel ZŠ a MŠ Jankov, neboť jejich děti vzorně reprezentovaly své školy.

 VÝSLEDKY:

 MLADŠÍ ŽÁCI -  chess-results.com/tnr687870.aspx?lan=5

 STARŠÍ ŽÁCI -  chess-results.com/tnr687873.aspx?lan=5

 STŘEDNÍ ŠKOLY - chess-results.com/tnr687875.aspx?lan=5

 ODKAZ NA FOTOGRAFIE: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_prebor_skolnich_tymu_zakladnich_a_strednich_skol_v_sachu_1.11.2022_-_Benesov/

Marie Filipová

 

 

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOL - BENEŠOV - 1.11.2022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek