REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOL - BENEŠOV - 13.11.2017

13.11.2017 19:04

PROPOZICE: Sachy_2017-Regionální přebor škol 13.11.2017 -Benešov.doc

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA:

mladší žáci: www.chess-results.com/tnr314035.aspx?lan=5

starší žáci: https://www.chess-results.com/tnr314112.aspx?lan=5

střední školy: www.chess-results.com/tnr314114.aspx?lan=5

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_prebor_skol_-_Benesov_13.11.2017/


NA PŘEBORU ŠKOL 2 POSTUPY PRO VLAŠIMSKO


     Divadlo Hotelu Pošta v Benešově se zaplnilo 13.11.2017 nebývalým a jistě rekordním počtem školních družstev k odehrání Regionálního kola základních a středních škol okresů Benešov a Kutná Hora. Do soutěže se přihlásilo 25 čtyřčlenných družstev, některá družstva měla i náhradníky. Po počátečním chaosu se podařilo vše připravit tak, aby se turnaj mohl odehrát. Organizátorka Domu dětí a mládeže Benešov byla jistě ráda, že ji pomohli rozhodčí Oldřich Sládek a Jiří Kotzot, který soutěž losoval. Svoji pomocnou ruku přiložili i doprovázející učitelé a trenéři.

      Hrálo se 7 kol švýcarem na 2 x 15 minut. Středoškoláci hráli dvoukolově každý s každým stejným tempem, hrála jen tři družstva. Ve starších žácích a i v mladších žácích se utkalo po 11 družstvech. Vlašimsko vyslalo na přebor 4 kolektivy. Dva doprovázel Ivo Hradecký ze Základní školy Vorlina. Postavil obě družstva z mladších žáků. Jedno silné a druhé slabší. Základní škola a Mateřská škola Načeradec vyslala družstvo starších a družstvo mladších žáků, které vedla Marie Filipová.

      S hodinovým předstihem končili středoškoláci. První příčku obsadilo Gymnázim Benešov, které vedl nám dobře známý František Helebrand, toto družstvo také postoupilo na Krajské kolo do Neratovic. Uhráli 15,5 bodu. Na druhé příčce končila Obchodní akademie Neveklov s 5,5 bodem a třetí místo pak SPŠ Vlašim se 3 body.

      U mladších žáků se to hemžilo nemožnými tahy, přece jen v některých kolektivech hráli nešachisté a přehlížení šachů jim dělalo značné problémy. Také se dost padalo na čas. V této kategorii zvítězilo družstvo ZŠ Vorlina Vlašim A s 20,5 bodem. Oporou družstva byla Barunka Slavíková na třetí desce s 6 body (ze 6 možných) a na první desce Adam Slavík 5/7. Druhá skončila ZŠ Týnec nad Sázavou s 18,5 bodem a třetí místo obsadila ZŠ a MŠ Sázava A se 17 body. Družstvo ZŠ a MŠ Načeradec obsadilo 8. příčku se 14 body, oporou byl Michal Škaryd na třetí desce, který uhrál 4/6. Byl to první start tohoto kolektivu, za rok si to zopakují a výsledek bude zcela určitě lepší. Druhé družstvo ZŠ Vorlina skončilo na 10. příčce s 9,5 bodem. Nejvíce bodů uhrála Adélka Janoušová 3/6 na čtvrté desce. Škoda, že pan učitel nevyužil doporučované děti z pravonínských šachových kroužků, které chodí na ZŠ Vorlina?

        V kategorii starších žáků jsme měli své želízko v ohni. Ovšem nehrálo se tak, jak jsme si představovali a v jednu chvíli už i pochybovali o postupu. Poslední tři kola se celkem vydařila, celkových 18 bodů stačilo na 3. místo a my postoupili na KP! Těžké to měla Péťa Píšová na první desce, uhrála 3,5 bodu, výkon na druhé desce Fandy Jelínka byl trochu za očekáváním, má na víc jak 3 body. Na třetí šachovnici hrál Šťěpán Filip, který zaznamenal nejvíce  - 6 bodů a na 4 desce Filip Kůra 5,5 bodu. Tuto kategorii vyhrála ZŠ Krhanice - 21 bodů a druhé místo obsadila ZŠ Chocerady s 20 body.

         Pro vítěze měli pořadatelé připraveny plakety, medaile a diplomy, které předával sekretář SŠS pan Jiří Kotzot a organizátorka DDM Benešov Iva Růžičková. Atmosféra byla příjemná, více napoví fotografie. Podrobné výkony ve výsledkových listinách vás jistě zaujmou. Nyní se patří popřát všem postupujícím na Krajské kolo do Neratovic, které se bude konat 7.12.2017, aby svůj region reprezentovali co nejlépe, samozřejmě, že nejvíce budeme fandit vlašimským šachistům!


Zaznamenala: Marie Filipová

       


Diskusní téma: REGIONÁLNÍ PŘEBOR ŠKOL - BENEŠOV - 13.11.2017

Datum: 15.11.2017

Vložil: Jiří Kotzot

Titulek: ELO

RP škol se na LOK nezapočítává, protože se jej účastní i neregistrovaní hráči, ale hlavně záleží na pořadateli. Zde jím je DDM Benešov a AŠSK (Asociace školních sportovních klubů), kteří turnaj na zápočet na LOK neposílají. Navíc původně neměly být výsledky ani na Chess-results a bez toho, aby byly zpracovány ve Swiss Manageru je ani započítat nelze. To, že je na Chess-results najdete, je jen má soukromá iniciativa...

Datum: 15.11.2017

Vložil: Anonymka

Titulek: Re: ELO

Děkuju!

Datum: 15.11.2017

Vložil: Marie F.

Titulek: ELO

Ahoj, poptám se, ale myslím, že ne. Ještě sem odpovím.

Datum: 14.11.2017

Vložil: Anonymka

Titulek: ELO

Pujde tento turnaj na ELO body?

Přidat nový příspěvek