Z JÍLOVÉHO VEZEME TŘI MEDAILE

12.11.2021 23:43

    Čtvrtá regionální žákovská liga je minulostí, turnaj se odehrál 13.11.2021 v Jílovém u Prahy. Za jeho uspořádání můžeme poděkovat šachistům ze Zvole v čele s paní Strakovou. Na turnaj se vypravili šachisté z Pravonína v této sestavě: Lenka Šťastná, Natálie Štanderová, Daniel a Tomáš Zemanovi, Jakub Čáp, Jan Veselý a Karolína Hrabánková. Před začátkem turnaje museli šachisté projít kontrolou kvůli epidemiologickým opatřením. V této souvislosti bychom chtěli poděkovat i paní Čápové, která před turnajem otestovala nenaočkované děti.  Poté Petr Havelka rozlosoval turnaj a mohlo se začít hrát.

    Vítězem turnaje „A“ se stal Tomáš Tichý z šachového klubu TJ Bohemia Praha. Nám ale velkou radost udělal Daniel Zeman, který skončil druhý. Na Danovi je vidět, že ho šachy baví. Zlepšuje se každým odehraným turnajem. Necháme se překvapit, jak dopadne příště, až se bude hrát v Týnci. Třetí příčka patří Michaelu Steinovi z Vlašimi. Uhrál stejně jako Dan 3 body. Ale pomocné hodnocení udělalo své. Další dva šachisté z Vlašimi Jáchym a Honza uhráli 1,5/4. Hoši určitě nebyli spokojený s průměrnými výsledky.

Medailisté turaj "A"

    V turnaj „B“ jsme měli zastoupení dvou dívek Natálku a Lenku. Holkám se moc nedařilo a skončily v druhé polovině tabulky. Tentokrát nevezou žádné diplomy.

    Turnaj „C“ vyhrál Tomáš Zeman. Jako jediný šachista uhrál 6 bodů. Ale o zlatu rozhodlo až poslední kolo. Po nepovedeném zahájení to nevypadalo moc dobře, Tomáš ztratil materiál a partie byla prohraná. Jelikož Tomáš má duši bojovníka partii nevzdává. Čeká na chybu soupeře a ta taky přišla. Soupeř nevědomky oslabuje poslední řadu, a to byl rozhodují moment. Tomáš po tahu soupeře okamžitě bere do ruky věz a dává dvou tahový mat. Druhým krůčkem ke zlatu byla partie na druhé šachovnici, kde na dálku Tomášovi pomohl Michael Strzolka. Na 6. místě končí Jakub Čáp se 4,5 body. Kuba odehrál pěkný turnaj a když nebude hrát zbrkle možná se dočká též medaile.  Další ocenění získává Kája Hrabánková, která končí na 8. místě, ale bere stříbro mezi dívkami. Uhrála 4 body a je vidět, jak se postupně zlepšuje a jaký posun za 3 turnaje udělala.

Medailisté turnaji "C"

Tomáš Zeman a jeho zasloužená odměna

Společné foto

    Pořadatelé měli pěkný cenový fond, takže si každý účastník vybral. Chtěl bych paní Strakové a jejímu týmu poděkovat za dobře zvládnutý turnaj. Příští žákovská liga se uskuteční 27.11. v Týnci na Sázavou.

Lukáš Filip

 

Výsledky turnaje - Jílové u Prahy

Průběžné výsledky RŽL celkové

Průběžné výsledky RŽL podle kategorií

Foto od Petra Zemana

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 4. KOLO ZVOLE 13.11.2021

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek