REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 5.11.2022 - JÍLOVÉ U PRAHY

05.11.2022 21:50

DALŠÍ REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA, UŽ 3. KOLO, SE HRÁLO V JÍLOVÉM U PRAHY

     Tentokrát se RŽL v Jílovém 5.11.2022 se zúčastnilo 7 dětí z Vlašimi. V turnaji A hrál Michael Stein, Daniel Zeman, Jáchym Slánský. Celkem v tomto turnaji hrálo 16 šachistů. V turnaji B, kde hrálo 30 dětí nás reprezentovali Tomáš Zeman a Matěj Žížala a v turnaji C hráli 2 naši šachisté Ondřej Vilímek a Vladimír Michálek, celkem se utkalo 33 dětí. Do Jílového se tedy sjelo 79 šachistů.

     Turnaj A vyhrál Michael Stein z Vlašimi a do celkového hodnocení si připsal 12 bodů. Druhé místo a 11 bodů zaznamenal Matyáš Jouja ze Zvole a 3. místo Milan Pešta ze Sázavy se stejným počtem bodů.  Na 9. místě končil Daniel Zeman s 9 body a stejně bodů a 10. místo obsadil Jáchym Slánský. Turnaj nehrála žádná dívka.

     Turnaj B vyhrála Alice Zelenková z Říčan s 8 body. Další z dívek se umístila Tereza Dufková (celkově 5. místo a 7 bodů), třetí dívkou byla Anna Kratochvílová z Říčan (celkově 11. místo a 6 bodů). Chlapci: 1. místo a celkově druhý Vít Sehnoutka z Říčan se 7,5 bodem, stejně bodů uhrál i druhý Michal Blahoš ze Stamatu a 3. místo, rovněž stejně bodů Antonín Kastner z Brodců. Z našich Tomáš Zeman končil na 8. místě, polepšil si v nasazení o tři příčky a uhrál 6,5 bodu, 29. skončil Matěj Žížala, kterému se dnes vůbec nedařilo a uhrál 3 body. Matěj hrál dosud všechna kola a pokud bude jezdit na RŽL dále pilně, tak se mu tento nepodařený turnaj brzy škrtne.

     V turnaji C se velice dařilo Ondřeji Vilímkovi, který ač 23. nasazený, končil a pěkném 7. místě s 5 body, jeho kolega z kroužku Vláďa Michálek, byl nasazen na 29. místě a končil na místě 18.tém se 3 body. Vládík musí zpomalit hru a vyhodnocovat tahy soupeře a pak teprve táhnout a také stále prohlížet pozici na šachovnici. Kluky doprovázela paní Michálková a viděla, že přehlédl i to, že může dávat mat a pak zbytečně prohrál. Věřím, že to co nejdříve napraví. Ondra nesmí usnout na vavřínech a přistupovat k dalšímu turnaji zodpovědně, nespoléhat, že už to bude pokaždé tak výborné. Ke každé partii je třeba přistupovat s pokorou. Tento turnaj vyhrála také dívka Libuše Kopecká z Říčan, kterou nikdo nepřehrál a zaznamenala  7 bodů. Druhá z dívek se umístila Štěpánka Mrázová ze Sázavy (celkově 5. místo a 5 bodů), třetí dívkou byla osmá Romana Žoudlíková také ze Sázavy se 4,5 body. První z chlapců se umístil Šimon Petrák z Říčan, který uhrál 6 bodů, 2. místo obsadil Devi Kratochvíl rovněž z Říčan, také 5 bodů a třetí příčku obsadil Rodion Pysarev ze Zvole, také s 5 body.

      Soutěž losoval, jako vždy Petr Havelka. Turnaj pro děti připravili Medvědi Zvole v čele s paní Strakovou. Soutěžící obdrželi za své výkony medaile, diplomy a drobné ceny.

       Děti z Domečku doprovázela paní Štěpánka Michálkové, které moc děkuji za dopravu a dozor nad šachisty. Děkuji také za fotečky.

ODKAZ NA VÝSLEDKY: chess-results.com/tnr686388.aspx?lan=5&art=1&rd=4

ODKAZ NA FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_5.11.2022_-_Jilove_u_Prahy/

Marie Filipová