REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 5. KOLO - ŘÍČANY 17.1.22022

18.12.2022 20:47

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr707664.aspx?lan=5

FOTOGRRAFIE:

VÝSLEDKY ZA ODEHRANÝCH 5 KOL NÁPOČTEM: RZL_2022-4.pdf

VÝSLEDKY ZA ODEHRANÝCH 5 KOL - KATEGORIE: RZL_2022_kategorie-3.pdf

 

„Začalo to jako nikdy, skončilo to jako vždycky“

… tak uvedla svůj článek z RŽL v Říčanech Lenka Šťastná.

     Ani ranní chumelenice nás neodradila vyrazit poslední sobotu před Vánocemi do Říčan, kde se sjelo 80 dětí. Říčanští uspořádali 5. kolo RŽL. Turnaj se hrál tradičně KC Labuť. Pořadatelé se na turnaj připravili vzorně. Spousta pohárů, medailí a cen. Ocenění dostal i nejmladší účastník turnaje. Kiosek fungoval ke spokojenosti všech dětí, neboť poskytoval dětem párky v rohlíku, otevřena byla i přilehlá restaurace, tak ani doprovodům nic nechybělo.

     Šachový klub Pravonín, resp. Vlašim reprezentovalo 9 dětí. V turnaji C hrálo 32 dětí. Z našich Vladimír Michálek a Matěj Žížala. Vláďa odehrál turnaj pěkně a uhrál 4,5 bodu ze 7 možných. Méně se dařilo Matěji Žížalovi, zdá se, že má období, kdy se mu nedaří, i dnešní 3 body neodpovídají jeho schopnostem. Přejme si, aby se mu příští turnaj vydařil více. Vítězem turnaje C se stal Robert Doležal ze Stříbrné Skalice se 6 body, 2. místo, celkově 3. se umístil Filip Glasberger z Říčan, který uhrál také 6 bodů, ale měl horší pomocné hodnocení. Třetí místo z chlapců obsadil Marek Selinger, rovněž z Říčan s 5 body. Nejlepší dívkou byla Anna Kratochvílová, celkově 2. místo z Říčan, která uhrála 6 bodů, 2. dívkou se stala Ema Přibylová, celkové čtvrtá z Brodců a uhrála 5 bodů a 3. místo z dívek (celkově 7.) obsadila Marie Němcová z Říčan, která uhrála 4,5 bodu.

     V turnaji B hrálo také 32 šachistů a my zde měli hned 5 hráčů. Nejlépe se dařilo Tomáši Zemanovi z Vlašimi, který uhrál 6 bodů a obsadil 13. příčku, Lenka Šťastná uhrála 5 bodů a končila na 19. místě. Pět bodů uhrála i Natálie Štanderová (23.) a Karolína Hrabánková (24.), Ondra Vilímek obsadil 31. místo a do tabulky si připsal 3,5 bodu. Turnaj B vyhrála Veronika Žoudlíková ze Sázavy  a zaznamenala 7,5 bodů, druhá z dívek byla Lenka Kváčová ze Sedlčan, celkově 4. místo a uhrála 7 bodů a 3. místo z dívek uhrála Tereza Dufková (celkově 9. místo) s 6,5 body. Chlapci: 1. místo German Iakushev z Říčan 7,5 bodu a celkově 2. místo, druhý z chlapců a třetí celkově končil René Neubauer ze Zvole rovněž se 7,5 body a 3. místo obsadil pátý Šimon Filip ze Stamatu, který uhrál 7 bodů.

      Největší úspěchy pro Vlašim zaznamenali chlapci v turnaji A. 1. místo Michael Stein s 12 body, 2. místo Jakub Mlýnek z Brodců, rovněž 12 bodů, jen horší pomocné hodnocení a 3. místo obsadil Jan Veselý z Vlašimi, který uhrál 11 bodů. Za Vlašim reprezentoval ještě Daniel Zeman, který skončil na 8. místě a uhrál 9 bodů. Nejlepší z dívek byla Alice Zelenková z Říčan, která skončila celkově na 16. místě a připsala si 5 bodů.

     Turnaj losoval tradičně Petr Havelka, jako vždy bezchybně. Děkujeme pořadatelům za uspořádání velice pěkného šachového turnaje. Na počet účastníků vedou, bezesporu zde hrálo v letošním ročníku nejvíce dětí. Poděkování si zaslouží i Maruška Jiroušková, která se postarala o cenový fond a každý zde našel něco vhodného pro sebe. Poděkování si zaslouží i rodiče, či prarodiče, kteří děti na turnaj, v tak nevlídném počasí, dopravili.

       Šesté kolo RŽL se odehraje 28.1.2023 ve Stříbrné Skalici.

Lenka Šťastná

 

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 5. KOLO - ŘÍČANY 17.1.22022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek