REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - 9. KOLO - FINÁLE - 26.3.2022 - SÁZAVA

26.03.2022 17:12

REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 2021-2022 DOHRÁNA

      Poslední (finálové) kolo Regionální žákovské ligy se konalo tradičně v Sázavě a organizoval ho pan Jiří Kotzot. Hrálo se v kulturním domě a zúčastnilo se ho 69 šachistů. Tentokrát byly kladeny na organizátora velké nároky, neboť se musel popasovat jak s vyhodnocením 9. kola, tak i s vyhodnocením celého seriálu 9 kol RŽL, kdy se do výsledků započítává nejlepších pět kol.

      Tradičně byly odehrány 3 turnaje A, B a C. V turnaji A hrálo 16 TOP šachistů, kde nás reprezentoval Jan Veselý a Daniel Zeman. Honza skončil na nepopulárním 4. místě s 10 body a Dan byl na 15. místě se 7. body. Tento turnaj vyhrál Matyáš Jouja z Brodců (plný počet bodů 13), 2. místo si uhrál Filip Čermák s 11 body a 3. místo Jan Síleš z Říčan, rovněž s 11 body. Dívka v áčku hrála jen jedna, a to Laura Sehnoutková, která uhrála 9 bodů a celkově byla jedenáctá.

       V turnaji B hájil naše barvy Vojta Břeský, který si oproti nasazení polepšil o jednu příčku, skončil na 16. místě s 5 body. Celkem v tomto turnaji hrálo 26 šachistů. Turnaj Vyhrál Jiří Matoušek ze Sázavy s 8 body, 2. místo obsadil Mikuláš Němec z Říčan se 7,5 body a 3. místo Antonín Kastner z Bordců se 7 body. Z dívek byla nejlepší Jolana Štědrová se 3,5 body (celkově 13.), 2. místo Tereza Dufková z Říčan se 3,5 body (celkově 15.) a 3. místo Lenka Kváčová se 3 body (celkově 17.).

       V C turnaji jsme měli hned tři zástupce, a to Lenku Šťastnou, Karolínu Hrabánkovou a Ondru Vilímka. Děvčata hrála stále na předních šachovnicích, ale Lence závěr moc nevyšel. Nakonec skončila Kája s 5 body na 6. příčce, z dívek byla 4. Lenka obsadila 8. místo se 4 body, z dívek byla šestá. Ondra Vilímek absolvoval teprve svůj druhý šachový turnaj (je prvňák), šachy ho velice baví a uhrál si pěkné 3 body a oproti nasazení si o 2 příčky polepšil. Tento turnaj vyhrál Michal Strzolka z Říčan se 6 body, druhý byl Lukáš Zelík ze Stříbrné Skalice s 5 body a třetí René Neubauer ze Zvole s 5 body. Nejlepší dívkou byla Karolína Skolková (celkově 2.) ze Stříbrné Skalice s 5,5 body, 2. místo Hana Tošnerová z Říčan s 5 body a 3. místo Marie Pešková také z Říčan s 5 body. V tomto turnaji hrálo 27 šachistů.

        Vítězem  RŽL - ročník 2021-2022 vyhrál Michael Stein s 58 body ze Stamatu, následován Filipem Čermákem ze Zvole s 57 body, třetí skončil Jan Síleš rovněž s 57 body. Z našich hráčů byl nejlepší Daniel Zeman s 52 body a končil na 7. příčce, Jan Veselý uhrál 51 bodů. Honza uhrál jen 5 turnajů a nebylo z čeho vybírat. Navíc to pro něj byl poslední turnaj v RŽL, pro další ročník už bude "starý"! Děkujeme mu za vzornou reprezentaci našeho klubu a Domečku Vlašim, myslím, že může být se svými výkony během své žákovské kariéry spokojený, posbíral pohárů a medailí opravdu hodně. Nyní už nás bude reprezentovat jen v šachu družstev a pevně věříme, že nám zůstane dlouho věrný. Pět odehraný zápasů má i Vojta Břeský a letošní RŽL končí na 27. příčce s 33 body. Vojta poctivě trénuje, šachy ho baví a v novém školním roce bude zcela určitě atakovat podstatně lepší umístění.

        V kategoriích jsme získali tato medailová umístění:

H,D 16: Jan Veselý 3. místo

H,D 14: Lenka Šťastná 2. místo (v dívkách)

             Natálie Štanderová 3. místo (v dívkách)

             zde musím zmínit výborné 4. místo pro Daniela Zemana, který celý seriál odehrál v turnajích A. V kategorii hrál jako mladší, takže má pro nový ročník cestu otevřenou k lepšímu umístění.

H,D 8: Ondřej Vilímek 2. místo

        Pořadatel měl pro absolutního vítěze připraven putovní pohár, diplom, medaili, rovněž tak pro druhého a třetího v pořadí, pro domácího vítěze 9. kola krásnou skleněnou trofej sázavských sklářů, dále za kategorie děti dostávaly plakety, diplomy a medaile a navíc si každý odnesl ze Sázavy dvě věcné ceny.

        Doprovodům, ale i dětem byla k dispozici restaurace, kde bylo různorodé občerstvení a příjemné posezení. 

        Děkuji všem dětem, které se RŽL zúčastňovaly, děkuji rodičům a prarodičům za doprovod dětí, děkuji Lukáši Filipovi, který děti na každé kolo doprovázel a probíral s nimi odehrané partie, děkuji mu i za to, že děti na pravidelných schůzkách na turnaje připravoval. Děkuji i Vladimíru Horákovi, neboť i on má podíl na tom, jaké výkony děti odváděly. Děkuji i všem ostatním, kteří pomáhali připravovat skripta, diagramy a další pomůcky. Děkuji vedení Domečku Vlašim, především paní ředitelce Pavle Homolkové, od které jsme měli po celý seriál turnajů maximální podporu. My se zase snažíme Domeček vzorně reprezentovat na veřejnosti.

        Děkuji i panu Kotzotovi za realizaci nejnáročnějšího kola RŽL. Velké poděkování Petru Havelkovi, který všechna kola losoval, sumarizoval výsledky a průběžně informoval trenéry a rozesílal propozice.

        Závěrem mi dovolte vyjádřit přesvědčení, že se ročníku 2021-2022 bude účastnit mnohem více našich dětí. Mají u nás vytvořeny ty nejlepší podmínky k tréniku, trenéři odvádějí poctivou práci, tak je třeba také tuto energii zužitkovat. Nevím, jak kde, ale covid se nám na šachu dost podepsal! Snažili jsme se pořádat online turnaje (byla to neuvěřitelně náročná práce), posílali jsme dětem úkoly, hráli s nimi turnaje, ale bylo to asi málo? Takže si společně přejme, že příští ročník bude lepší.

PROPOZICE: 21_22_9_RŽL_Sazava.pdf

VÝSLEDKOVÉ A STARTOVNÍ LISTINY 9. KOLA: chess-results.com/tnr617150.aspx?lan=5&art=1&rd=4

VÝSLEDKY ZA CELÝ SERIÁL 9 KOL ZA 2021-2022 - KATEGORIE: RZL_2021_kategorie.pdf

VÝSLEDKY ZA CELÝ SERIÁL 9 KOL ZA 2021-2022 - CELKOVĚ: RZL_2021.pdf

ODKAZ NA FOTOGRAFIE: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_2021-2022_-_26.3.2022_-_9._kolo_-_finale_-_Sazava/

 

 

Zaznamenala: Filipová Marie

 

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - 9. KOLO - FINÁLE - 26.3.2022 - SÁZAVA

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek