REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - STŘÍBRNÁ SKALICE - 8. KOLO - 5.3.2022

08.03.2022 21:02

Předposlední kolo Regionální žákovské ligy 5.3.2022

    V sobotu 5.3.2022 se konalo 8. kolo RŽL ve Stříbrné Skalici u Prahy. Turnaje se zúčastnilo pouhých 45 šachistů (způsobeno jarními prázdninami v okrese Benešov. Přece jen se rodiče, po dlouhé covidové době, rozhodli jet s dětmi raději na hory nebo jiné výlety. Už to všem chybělo!

     Přece jen se od nás vypravily tři šachisté. Reprezentovala nás děvčata Natálie Štanderová, Lenka Šťasná a chlapce zastupoval Jan Veselý. Honzík hrál v turnaji a děvčata v turnaji B.

      Turnaj A se hrál v místní knihovně na náměstí a zúčastnilo se ho tradičně 16 TOP šachistů. Honza odehrál pěkný turnaj, uhrál 3, resp. 11 bodů, ale tentokrát, díky pomocnému hodnocení (druhý, třetí a čtvrtý na pomyslné pásce uhráli stejný počet bodů), skončil čtvrtý, bral tedy nepopulární „bramborovou“ medaili. První skončil Michael Stein z Vlašimi s 12 body, druhé místo obsadil Filip Čermák ze Zvole a třetí Matyáš Jouja z Brodců. V kategorii H,D 16, ve které Honza hraje je nápočtem na 5. místě, šance na medailové umístění je jen teoretická. Náš šachista sehrál z 9 možných turnajů jen pět, poslední kolo, které se odehraje koncem března v Sázavě už asi nebude stačit.

      Děvčata bojovala v turnaji B, kde hrálo 12 šachistů. Natálka uhrála 3,5, resp. 5,5 bodu a Lenka 4,5 bodu. To stačilo na 6., resp. na 10. místo. Tento vyhrál Edvard Kolář z Říčan, bez ztráty kytičky, tedy plným počtem 9 bodů, druhé místo obsadil Dominik Janšta s 7,5 body a třetí místo German Iakushev s 6,5 body – oba z Říčan. Co se dívek týká, tak nejlepší byla 5. na pásce Natálie Skolková ze Stříbrné Skalice s 6 body a druhá naše Natálka Štanderová s 5,5 body (z její stříbrné medaile máme velikou radost) a třetí Anna Kratochvílová z Říčan s 5 body.

       Turnaj C odehrálo 17 šachistů, vyhrál jej Michal Podzimek ze Sedlčan s plným počtem bodů, uhrál jich 7. Druhý skončil domácí Jakub Táborský s 5 body, a třetí místo obsadil Adam Kranz ze Zvole se 4,5 body. Dívky: první, celkově 6. Anna Marie Pešková z Říčan se 4 body, druhá Ema Přibylová z Brodců se 4 body a třetí Hana Tošnerová, také z Říčan se 3,5 bodem.

       Na turnaji nebyl provozován bufet, přece jen ještě jsou některá covidová opatření, ale každý, kdo si chtěl něco nakoupit, měl možnost v místní samoobsluze, která je nedaleko hracích místností.

       Nechyběl ani cenový fond, který má pořadatel pokaždé na vysoké úrovni, děkujeme Bolkovi Studzinskému a příjemně strávený den a doprovodům za čas věnovaný dětem a za dopravu dětí na turnaj.

Výsledky turnaje A: chess-results.com/tnr615479.aspx?lan=5

Výsledky turnaje B: chess-results.com/tnr616573.aspx?lan=5

Výsledky turnaje C: chess-results.com/tnr616575.aspx?lan=5

 

 

Odkaz na fotografie: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovskal_liga_-_5.3.2022_-_Stribrna_Skalice/

Diskusní téma: REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA - STŘÍBRNÁ SKALICE - 8. KOLO - 5.3.2022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek