Regionální žákovská liga v šachu 4. kolo Čerčany - 12.11.2022

15.11.2022 14:32

ČTVRTÉ KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY V ŠACHU BYLO 12.11.2022 ODEHRÁNO V ČERČANECH.

     Hrálo se v prostorách základní školy, které tímto děkujeme, pořadatelem byla Šachová škola Stamat. Na šachový turnaj se sjelo 73 šachistů z celého regionu. Z našich kroužků, vzhledem k onemocnění trenérů, ale i dětí, hrál menší množství šachistů, vynahradíme si to  v dalších kolech.

     V turnaji A, kde soutěží tradičně 16 nejlepších šachistů, zvítězil z Vlašimi Michael Stein, který uhrál 12 bodů, 2. místo obsadil Milan Pešta ze Sázavy, také s 12 body, ale horším pomocným hodnocením. Třetí příčku obsadil Matyáš Jouja ze Zvole s 11 body. Další z našich byl na 7. místě Vojta Břeský s 9 body a hned nad 8. místě Daniel Zeman, rovněž z 9 body. V tomto turnaji opět nehrála ani jedna dívka.

     V turnaji B si pozice rozdělili šachisté takto:

Chlapci: 1. místo Viktor Novák z Buštěhradu s 8 body, 2. místo Adam Handl ze Stamatu 7,5 bodu a 3. místo Antonín Kastner z Brodců ze 7 body (celkově 4.). Dívky: nejlepší dívkou v tomto turnaji byla Anna Šperková ze Stamatu (celkově 3.) se 7,5 body, až celkově 18., ale z dívek 2. se umístila Lenka Kváčová ze Sedlčan s 5 body a až 21. Veronika Žoudlíková ze Sázavy, z dívek 3. místo v této kategorii se 4,5 body. V turnaji celkem hrálo 28 šachistů a šachistek.  Zmínit musím umístění ještě Tomáše Zemana z Vlašimi, který obsadil celkové 15. místo s 5 body, z chlapců 14. místo.

     Nejvíce, tedy 29 šachistů hrálo turnaj C. Nejlépe si vedl Filip Kozbert z Benešova se 6 body, 2. místo Michal Urbánek z Buštěhradu, také se 6 body a 3. místo Marek Mačok z Říčan s 5,5 body. Dívky se seřadily na cílové pásce takto: 1. (celkově 5.) Marie Anna Pešková z Říčan, 2. místo Romana Žoudlíková Sázava (celkově 7.) a 3. místo Lucie Hubková z Říčany (celkově 9.). Všechny tyto dívky uhrály po 4,5 bodu. Turnaj odehrály i naše děti Barbora Břeská 2,5 bodu 24. místo, 28. místo Martin Salač se 2 body, hrál svůj první turnaj, jen se rozkoukával. Za ním skončila Eliška Břeská s 1 bodem.

       Máme odehrána 4 kola, zastavím se se stručným hodnocením v jednotlivých kategorií, ze kterých se postupuje do krajských přeborů.

       Míša Stein ztrácí v kategorii H,D 16 na Milana Peštu už jen jeden bod, ale má „železnou rezervu“ ze Sedlčan, zde uhrál jen 9 bodů a pokud tento výsledek, po 5 kolech, přijde k vymazání, mohl by se pohodlně přesunout na 1. příčku. Vojta Břeský je v této kategorii na 7. místě s 25 body, což by na postup asi nestačilo, ale čeká nás ještě 5 kol, tak jistě poskočí. Hned za ním je na 8. místě Jáchym Slánský se stejným bodovým ziskem a platí pro něj stejná pobídka jako pro Vojtu Břeského. Z dívek v této kategorii hraje Natálie Štanderová, která je zatím na 5. místě, ale hrála jen 2 zápasy. Je třeba, aby na turnaje začala jezdit. Stejné platí pro Lenku Šťastnou, která ji následuje na 6. místě, ale také musí dohrát nejméně 5 hodnocených kol.

       Kategorie H,D 14 - tuto kategorii s přehledem a značným náskokem 7 bodů, před druhým a se ziskem 38 bodů, vede Daniel Zeman, který nevynechal ani jedno kolo a bude skóre jen vylepšovat. Velice pěkně si vede i Tomáš Zeman se ziskem 23,5 bodu. Dosud je na 6. místě, pro jistotu by to chtělo alespoň o jedno místečko poskočit, aby to byl postup. Oběma klukům náleží pochvala nejen za výkony, ale i za vzornou účast. V této kategorii hraje ještě Karolína Hrabánková, ale má odehrána jen dvě kola, zatím je na 4. místě. Až dohraje více turnajů, určitě ve své kategorii poskočí.

         V kategorii H,D 12 je náš Matěj Žížala na 7. místě se 12ti body, věříme, že i on až odehraje více turnajů, tak poskočí na postupové místo. V této kategorii hrají i děvčata, ale ta by musela pravidelně na turnaje jezdit, aby si vybojovala nějaká lepší umístění.

         V kategorii H,D 10 je Barunka Břeská na 3. místě, snad se jí podaří umístění udržet, chtělo by to na každém turnaji uhrát alespoň 4 body, pak to bude jisté. Z chlapců je Ondřej Vilímek  na 3. místě s 8 body, Vláďa Michálek s 6 body na 4. místě. Když kluci nepoleví, naopak se zlepší, tak se na krajský přebor podívají také.

          Děti dostaly za své výkony diplomy a drobné ceny a jistě si celý den aktivně užily.

          Děkujeme pořadatelům za uspořádání turnaje. Rodičům a trenérům za doprovod a dopravu šachistů.

Marie Filipová      

ODKAZ NA VÝSLEDKY: chess-results.com/tnr693345.aspx?lan=5&art=1&rd=4

FOTOGRAFIE: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Regionalni_zakovska_liga_4._kolo_Cercany_12.11.2022/

Diskusní téma: Regionální žákovská liga v šachu 4. kolo Čerčany - 12.11.2022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek