RODINNÉ DVOJICE 11. ročník - 2.3.2019 - PRAVONÍN

02.03.2019 23:03

PROPOZICE: Rodinné dvojice 2.3.2019 - Propozice 2.docx

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr410297.aspx?lan=5&art=1

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Rodinne_dvojice_11._rocnik_2.3.2019_Pravonin

FOTEČKY OD PETERA JANDY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/RODINNE_DVOJICE_-_11._rocnik_Pravonin_2.3.2019_-_fotky_od_Petera_Jandy

    Další fotky budou ještě od Petra Zemana.

PUTOVNÍ POHÁR Z RODINNÝCH DVOJIC Z PRAVONÍNA ZMĚNIL MAJITELE!

       V naší malebné vesničce, s překrásnou návsí a novým a útulným Spolkovým domem, uspořádali členové Šachového klubu z.s. Pravonín dne 2.3.2019 šachový turnaj pro děti a jejich rodiče - RODINNÉ DVOJICE. Nyní už můžeme napsat, že se turnaj vydařil, spokojeni byli nejen soutěžící, ale i pořadatelé. Bylo uděláno zase něco pro propagaci šachu, který je pro děti velice prospěšný a my se výchově dětského "potěru" v Pravoníně věnujeme už dvanáctým rokem. Na turnaje rádi jezdíme, ale také je rádi pořádáme. Já osobně je pro děti preferuji, je nutné hrát s cizími dětmi, je nutné stále poměřovat výkony a klást si stále větší cíle. Každé dobré umístění, každá medaile, každý získaný pohár, děti neuvěřitelně povzbudí v jejich činnosti. A nyní jak to u nás dopadlo?

        Vítězi a 1. místo obsadili strýc  a synovec Jaroslav a Jakub Voříškovi z Prahy, uhráli 12 bodů! Druhé místo náleží otci a synovi Tomáši a Jakubovi Vojtovým z Vlašimi, kteří uhráli 10,5 bodu a třetí místo obsadili otec a syn Dolenští z Libštátu, kteří zaznamenali 10 bodů. Další desetibodoví skončili na 4. místě Jan a Adam Hruškovi a na 5. místě Petr a Petr Machovi. Je vidět, že na předních příčkách se sváděl tuhý boj. Ale i na dalších pozicích bylo těsno, devítibodová byla 2 družstva, 8,5 bodu uhrála čtyři družstva, osmibodových bylo  8 a sedmibodových bylo dokonce deset!

        Po loňském ročníku, výročním, 10., už jsme si mysleli, že další RODINNÉ DVOJICE ani pořádat nebudeme. Jedná se o velice náročný turnaj, během minulých ročníků jsme nasadili laťku dost vysoko, a proto je třeba se na takovýto turnaj připravovat s velkým předstihem. Po Novém roce, na přímluvu mnoha minulých účastníků, jsme se přece jen pustili do další série těchto rodinných turnajů. Několik okolností se změnilo, jednak už je pořadatelem nově vzniklý Šachový klub z.s. Pravonín a pak se letošní ročník pořádal s velkou podporou Středočeského kraje, kdy jsme z fondu hejtmanky obdrželi nemalý příspěvek. S finanční podporou přispěli i další sponzoři domácí a dostali jsme příspěvek i z firmy Oradata s.r.o. z Prahy.

Trochu jsme také upravili pravidla, kdy jeden z účastníků nesmí být starší 18 let. Přece jen původní myšlenka byla, aby si zahráli děti s rodiči či prarodiči, ale časem se to trošku zvrtlo. Přihlášek bylo tolik, že jsme nemohli ani všechny účastníky do turnaje přijímat a tato úprava přece jen omezila počet účastníků, kteří se k nám pohodlně vešli a turnaj byl poklidný.

        Celkem se 11. RODINNÝCH DVOJIC  zúčastnilo 47 dvoučlenných družstev z celé ČR. Potkali jsme tváře známé, ale přijelo i mnoho nových účastníků. Prestiž a možná že to byl i cenový fond, který způsobil, že všichni podávali vynikající výsledky a bojovali do posledních vteřinek. Zvláště ti malí si to užívali. Účastníky jsme ocenili nejen věcnými cenami, ale i mnoha pěknými poháry, medailemi, uzenářskými výrobky pana Vávry a dorty z rodinné cukrárny pana Bayera, oba z Vlašimi.

         Našich (domácích) dvojic hrálo 12. Nejlépe si vedli na 9. místě bratranci Vojtěch Filip a Filip Kůra, bratři Filip Lukáš A Filip Štěpán obsadili 14. místo a otec a syn František Jelínek a Jiří Jelínek obsadili 20. místo. Ale si syn a otec Vojtěch Vopálka a Jiří Vopálka si nevedli špatně. Do třicítky se vešli ještě vnuk a děda Lukáš Zeman a Milan Pomezný a bratři Filip Vopálka a Dan Vopálka.

         Letošní hodnocení nebylo podle ela, ale součtu let členů dvoučlenného družstva. Největší poháry dostávali ti z nejmladších kategorií, to znamená většinou děti. Z poháru má každé dítě velikou radost a je to i velké povzbuzení do dalšího trénování a soutěžení. Kategorie do věku 20 let: 1. místo Hynek a Vít Bludští, 2. místo Natálie a Karolína Skolkovi, 3. místo Daniel a Tomáš Zemanovi. Kategorie do 30 let věku: 1. místo Tomáš a Martin Semihradští, 2. místo Jan a Lukáš Hlavinovi, 3. místo Filip a Dan Vopálkovi.  Kategorie do 40 let: 1. místo Václav a Hana Bartošovi, 2. místo Lukáš a Zuzana Jandovi, 3. místo Vojtěch Filip a Filip Kůra. Kategorie do 50 let: 1. místo Natálie Štanderová a Jan Mlčoch, 2. místo Martin a Vítězslav Klusákovi, 3. místo Tomáš a Vojtěch Sedmihradští. Kategorie do 60 let: 1. místo Jaroslav a Jakub Voříškovi, 2. místo Tomáš a Jakub Vojtovi a 3. místo Milan a Filip Dolenští. Kategorie do 70 let: 1. místo Petr a Petr Machovi, 2. místo Tomáš Kučera a Filip Růžička, 3. místo Boris a Jan Treglerovi.

         Následovalo vyhodnocení nejlepších šachistů (uhráli nejvíce bodů) na 1. šachovnici: 1. místo Tomáš Zima 7 bodů, 2. místo Petr Mach 6,5 bodu a 3. místo David Zvolenský 6,5 bodu. 2. šachovnice: Jakub Voříšek 7 bodů, 2. místo Hana Bartošová 5,5 bodu a 3. místo Filip Růžička 5,5 bodu.

         Další oceňované dvojice: nejmladší dvojice Daniel a Tomáš Zemanovi, a protože se nám stalo, že jsme museli u těchto nejmladší (týkalo se 3 dvojic) dopočítávat až dny, tak jsme se dohodli ocenit všechny tři. Další byli Hynek a Vít Bludští a Michal a Eliška Škarydovi. Nejstarším účastníkem byl Milan Pomezný (73 let) a nejmladším účastníkem domáci Jakub Čáp (7 let - až v listopadu).

         Samozřejmě, že za svoji práci si odvezli odměny i páni rozhodčí Zdeněk Heger, Vladimír Horák a Peter Janda, kterým ještě jednou děkuji za bezchybný průběh turnaje. Využila jsem příležitosti a ocenila i Lukáše a Vojtěcha Filipovi, kteří doprovázejí děti na soutěže. Lukáš čtyři dny v týdnu trénuje 6 kroužků a oba připravují pro děti úkoly, projektové dny a letos i příměstský tábor.

          Cenu útěchy pak obdržela každá z dvojic, která při vyhodnocení nezískala šunkové selátko (pro štěstí) a pak jsme zbytek cen "k snědku" ještě vylosovali.

          Bez veřejného vyhlašování dostala malou pozornost i děvčata v kiosku, která nabízela opravdu široký sortiment dobrot (palačinky, guláš, párek v rohlíku, hranolky, kuřečí a vepřové řízečky, domácí řezy a letos byla v provozu i čokoládová fontána, která se setkala s kladnou odezvou a připravené ovoce bylo zkonzumováno bezezbytku). Bez jejich práce by nebyl turnaj tak pěkný, myslím, že si ani neuvědomují, že právě ony, doprovody a především účastníky, naladí na tu správnou strunu. Maličkost si odnesli i ti, kdož pomáhali s přípravou sálů, klubovny, s výzdobou atd.. Jen na okraj, všichni takto pracují před, při i po každém turnaji, vždy je to zadarmo, ale tohoto turnaje využiji k tomu, abych je alespoň maličkostmi ocenila. Bez jejich přičinění by nebylo možné takovéto  turnaje pořádat.

         Bylo nám s vámi fajn a věřím, že za rok, v roce 2020 29. února, nashledanou.

Zaznamenala: Marie Filipová

         

 

Diskusní téma: RODINNÉ DVOJICE 11. ročník - 2.3.2019 - PRAVONÍN

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek