RODINNÉ DVOJICE 13. ROČNÍK - 4.6.2022

04.06.2022 22:39

ÚSPĚŠNÉ RODINNÉ DVOJICE V ŠACHU

     Vedoucí šachových kroužků pracujících pod Městským domem dětí a mládeže ve Vlašimi, uspořádali další, po roční přestávce, již 13. ročních šachového turnaje RODINNÉ DVOJICE. Turnaj se konal ve Spolkovém domě v Pravoníně 4.6.2022.

     Účastníky navštívila starostka obce Mgr. Jana Lapáčková, proběhlo následné přivítání účastníků, následovalo podání instrukcí od hlavního rozhodčího Vladimíra Horáka, kterému pomáhal a turnaj losoval Petr Havelka a funkce dalších rozhodčích plnil Lukáš Filip a Petr Janda.Všem rozhodčím velice děkuji za zdárný průběh turnaje.

     Hrálo se jak v naší šachové klubovně, kde se potkávalo vždy 12 nejlepších dvojic a ostatní hráli ve velkém sále v prvním patře. Do naší soutěže se celkem zapojilo 46 dvojic, tedy 92 šachistů a doprovodů bylo odhadem kolem 30. Šachisté k nám přijeli z širokého okolí.

     O občerstvení se starala děvčata, která odvedla veliký kus práce, neboť měla opravdu široký sortiment zboží, vše účastníkům chutnalo a doslova nás "vyjedli" a my měli radost, že nic nezbylo.

      Tato soutěž má svá pravidla, že dvojici musí utvořit jedině rodinní příslušníci a jeden z účastníků nesmí být starší 18ti let. Nejen, že si zahrají téměř všechny naše starší děti, ale "vytáhnou" do turnaje své rodiče a příbuzné a my využijeme příležitosti k nesčetným besedám, čímž provádíme nábory, jak to bude s šachovými kroužky v následujícím školním roce a čerpáme z připomínek rodičů a snažíme se svoji práci vylepšit. Hrálo se 7 kol švýcarským systémem, tempem 2 x 20 minut, podle pravidel FIDE pro Rapid šach. Vyhlašeli jsme několik kategorií odměn, a to absolutní vítěznou dvojici, dále pak 1., 2. a 3. dvojici v celkovém pořadí. Dále jsme měli tři kategorie (sčítal se věk šachové dvojice) a vždy 1., 2. a 3. místo. První byla do 30 let, druhá od 31 do 50 let a pak 51 a výše. Vyhlásili jsme i první tři místa u 1. a 2. šachovnice u všech účastníků dohromady. Vyhlásili jsme i nejstaršího "šachovou" ženu a muže a pak i nejmladší šachistku a nejmladšího šachistu.

     Vítěznou dvojicí se stali Jakub a Pavel Vojtovi z Vlašimi (synovec a strýc) s 10,5 body. Druzí skončili Dolenští Milan a Filip také s 10,5 body a třetí místo obsadili Dudkovi Vojtěch a Danka z Jawy Týnec n. Sázavou s 10 body. Tyto dvojice "brali" ceny i za kategorii 50+. Kategorii 31 - 50 vyhráli sourozenci Michael a Kamila Steinovi s 8,5 body, druhé místo Michael a Monika Strnadovi z Říčan a třetí místo naši sourozenci Filip a Vojtěch Vopálkovi s 8 body. Kategorii do 30 let se na 1. místě umístily Sandra a Stela Hosovy s 8,5 body, druhé místo František a Lenka Kváčovi ze Sedlčan se 7 body a třetí místo obsadili Alice a Marek Zelenkovi z Říčan  se 6,5 bodem. Nejstarší účastníci byla Jarmila Voráčková z Říčan a nejstarším šachistou Milan Pomezný z Poděbrad. Nejmladší dívkou, která u nás hrála byla Viktorie Kammová a nejmladším chlapcem byl Vít Mácha.

      Nejlepšími šachisty na 1. desce byli: Ondřej Crha se 7 body, Jan Soural s 6,5 bodem a Vojtěch Dudek s 5,5 body. Na druhé desce byl nejlepší Michal Mlýnek s 6,5 body, druhý Filip Dolenský se 6 body a třetí Pavel Vojta s 5,5 body.

      Od nás hrálo 8 rodinných dvojic. Nejlepé si vedli sourozenci Filip a Vojta Vopálkovi, bratranci Štěpán Filip a Filip Kůra a sourozenci Lukáš a Daniel Zemanovi - všichni uhráli 8 bodů a obsadili 15., 16. a 18. místo. Více si každý přečte z připojených odkkazů:

Pořadí podle kategorií: chess-results.com/tnr623447.aspx?lan=5

Celkové výsledky jmenovitě: chess-results.com/tnr623447.aspx?lan=5&art=1&zeilen=99999

       Ohlasy na turnaj jsme zaznamenali hezké, moc nás těší, že se všem účastníkům u nás líbilo a strávili krásný šachový den. Veškeré ceny a poháry  jsme pořídili z darů a vstupného, moc se líbily, ostatně jako vždy, dorty z Rodinné cukrárny Bayerových z Vlašimi.

       Nyní už nezbývá, než poděkovat pořadatelům za odvedení poctivé práce, která je podložena velkým počtem hodin volného času pořadatelů, spojených s přípravou turnaje, následně jeho realizací a pak následoval nezbytný úklid používaných prostor. Velice děkuji všem, kdož přiložili ruku k dílu ke zdárnému zvládntí rodinného šachového turnaje.

Fotografie, které napoví o mnohém, především přiblíží všem atmosféru turnaje: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Rodinne_dvojice_4.6.2022_-_13._rocnik/

Marie Filipová

Diskusní téma: RODINNÉ DVOJICE 13. ROČNÍK - 4.6.2022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek