Sendražická benzínka nedobyta!

15.03.2022 19:13

    Dohrávka 4. kola se uskutečnila v neděli 6.2.2022. Šachisté z Pravonína se tentokrát vypravili do Sendražic, a to v následující sestavě: Jaroslav Pazdera, Miroslav Lalouček, Tomáš Hašek, Lukáš Filip, Michael Stein, Kamila Steinová, Jan Veselý a Jáchym Slánský. Oproti tomu domácí družstvo nastoupilo v "základu", takže byli mírnými favority. V Sendražicích nastal drobný problém s místem konání, a tak se nehrálo v hospodě, ale zápas jsme odehráli na benzínové pumpě. Z tohoto místa konání jsem byl trochu nervózní.

    Nicméně jsme dojeli na benzínovou pumpu, kde jsme usedli k šachovnicím a zápas mohl začít. První dohrál Michael Stein, který v zahájení získal pěšce a partii hrál na výhru, bohužel soupeř se houževnatě bránil a partie skončila remízou. Hned po Míšovi dohrávám já, na čtvrté šachovnici, se stejným výsledkem. Se soupeřem jsem měl vyrovnanou pozici, a tak mi soupeř během hry nabídl 2x remízu, kterou jsme ale odmítl s úmyslem ještě pořád vyhrát. Když mi ale remíza byla nabídnuta po třetí, tak nevidím žádné jiné východisko a remízu přijímám. Stav zápasu je 1-1.

    Na 6. šachovnici hrála Kamča, která v partii od začátku hrála druhé housle. Na začátku obětovala -  ztratila 2 pěšce, a i přes Kamčinu snahu, soupeř nakonec dotáhl partii po malých krůčcích k vítězství. Nyní prohráváme 2-1. Na sedmé šachovnici hrál Jan Veselý, kterému se partie dařila. V zahájení a ve střední hře viděl soupeřovi léčky a hrozby. Partie se otočila až v koncovce, kdy si nechal vletět na druhou řadu těžké figurky a poztrácel pěšce a koncovku prohrál. Jako další skončil Míra Lalouček, který sehrál na druhé šachovnici divokou partii, při které na konci stál jako vítěz domácí šachista. Po delší pauze s námi opět k šachovnicím usedl Jarda Pazdera, který si hned zahrál na první šachovnici. Jarda ztratil v úvodu pěšce a po ostrém boji se dostal do koncovky, kterou neudržel. Jáchym, na poslední šachovnici, hrál velmi aktivní hru, v koncovce zaváhal a slibná hra se otočila. Výhodu ani jeden nevyužil a po výměnách zbyli jen dva králové. Tomáš Hašek dohrál jako poslední. Bohužel pro nás se skoro celou partii bránil, a nakonec podlehnul.

Momentky ze zápasu

Momentky ze zápasu

    Tentokrát se nám utkání moc nevyvedlo, ačkoliv jsme se snažili, tak domácí šachisté hráli prostě lépe.

    Ohlasy na prostředí (benzínovou pumpu) byly smíšené. Někomu se hrálo dobře, někoho to krapet znervózňovalo. :)

Průběžná tabulka bez dohrávky 5. kola

Hodnocení sezóny 2021/2022 - RPC

Do celé sezóny se zapojilo hned 19 šachistů ze soupisky. Do každého zápasu nastoupili hned 2 a více dorostenců. Z těchto skutečností bych usoudil, že jsme smysl družstva splnili.

Nejvytíženější šachisté:

  • Lalouček Miroslav 7 zápasů
  • Filip Lukáš 7 zápasů
  • Innemann František 6 zápasů
 

Nejvíce bodů uhráli:

  • Filip Štěpán 4/5
  • Filip Lukáš 4/7
  • Innemann František 3,5/6
  • Horák Vladimír 3/4
 

Stoprocentí hráči:

  • Kovář Karel 2/2
  • Dudková Danka 2/2
  • Dudková Josefína 2/2
 

Nejlepší dorostenci:

  • Filip Štěpán - 4/5 - 80 %
  • Dudková Josefína  - 2/2 - 100 %
  • Stein Michael - 1,5/3 - 50 %
  • Slánský Jáchym - 1,5/3 - 50 %
 
    Na závěr bych chtěl poděkovat všem šachistům, kteří se do Regionálního přeboru "C" zapojili. Někdy sestavit tým byl trochu oříšek, ale vždycky jsme to zvládli a zabojovali jsme ve všech zápasech. Velké dík také patří všem řidičům, kteří pomáhali s dopravou a dopravovali i jiné šachisty.

Lukáš Filip

 

 

 

 

 

 

 

Diskusní téma: Sendražická benzínka nedobyta!

Datum: 17.03.2022

Vložil: Adam Slánský

Titulek: Poděkování

Děkujeme moc za vedení týmu a za šanci, kterou mladí dostali.

Přidat nový příspěvek