Středočeský KP družstev mládeže 2022/2023

18.01.2023 21:53

    Krajský přebor družstev mládeže pro rok 2022/2023 pořádali šachisté z Říčan. V sobotu 14.01.2023 vyrazili do Říčan také šachisté z Vlašimi a narazili zde na šachová družstva: Říčan „D“, Stříbrné Skalice, STAMATU a Sedlčan.

Pohled do hracího sálu

    Hned první dvě kola byla pro šachisty z Vlašimi kruté setkání s realitou. Jako favoriti se v prvním kole projevili šachisté z týmu Říčany „D“.  A tak si po setkání s nimi v prvním kole odnášíme nehezkou porážku 5,5:0,5. Kanára odvrátil Honza Veselý, který za stavu 5:0 přijal remízu ve vyrovnané partii.

    Druhé kolo pro naše šachisty nedopadlo o nic lépe, kdy proti STAMATU získali pouze 2,5 bodu. Myslím si, že v tomto kole se nám mohlo zadařit více. Zvítězili pouze Jan Veselý a Vojtěch Břesky. Remízu uhrál Dan Zeman, který svou partii ale pokazil, a nakonec přijmul remízu v horší pozici.

Zahájení druhého kola

    Nehezký začátek nám nahrazuje třetí kolo, ve kterém jsme hráli se šachisty ze Sedlčan a podařilo se nám dosáhnout vítězství 5,5:0,5. Půlku ztratil Honza Veselý po boji.

    Nakonec se nám výhra daří udržet i v posledních dvou kolech. Ačkoliv výhra ve čtvrtém kole byla náročná. Ve čtvrtém kole jsme hráli se šachisty z Brodců, kteří zatím nebyli poraženi. Začátek zápasu se vyvíjel v náš prospěch, až to vypadalo na rychlé vítězství. Tato situace však dlouho nevydržela a zápas byl o to napínavější. První šok přišel u Natálky, která dostává mat na poslední řadu, a to i přes lepší pozici. Další pak u Daniela Zemana, který ztrácí a vzdává se a my najednou prohráváme 2:0. Stav zápasu se nemění ani po remíze Vojty Vopálky. Naštěstí nás ve štychu nenechávají kluci Vojta Břesky, Jáchym Slánský a Honza Veselý. Jako první bod připisuje Vojta a poté se k němu přidávají i Jáchym a Honza a podaří se jim stav zápasu otočit na 3,5:2,5 v náš prospěch.

Vlašim - Brodce

    Poslední kolo se Stříbrnou Skalicí bylo opět o něco poklidnější. Ačkoliv nám šlo o body do pomocného hodnocení, které by nám pomohly získat druhé místo nebo udržet bronzovou příčku. Stříbrnou Skalici se nám podařilo porazit 5:1 a tento výsledek nám nakonec přinesl třetí místo.

Konečné pořadí:

Hodnocení:

Jáchym Slánský - (3 body / 5ti zápasů) Jáchym hájil první šachovnici a prohrál pouze proti silnému Tobiášovi Presslerovi a Michaelu Steinovi. Slabší soupeře přehrál.

Honza Veselý - (4 body / 5ti zápasů) Honza neprohrál ani jednu partii. O své body přišel pouze ve dvou remízách. Škoda remízy proti Sedlčanům.

Daniel Zeman - (2,5 bodů / 5ti zápasů) U Dana jsem čekal více bodíků :) a jeho hru hodnotím průměrně. Kdy nenastalo žádné překvapení, když slabší soupeře porazil a silnější soupeři naopak porazili jeho.

Vojta Vopálka - (2,5 bodů / 5ti zápasů) Od Vojty jsem čekal víc, ale zde je vidět, že se Vojta šachům už tolik nevěnuje. 2,5 bodů z 5 není na 4. šachovnici příliš dobrý výsledek, navíc Vojtu o body připravili jednoduché motivy.

Vojta Břesky - (4 body / 5ti zápasů) Vojta měl určitě na plný počet bodů, ačkoliv nakonec uhrál čtyři z pěti. I tak jsem s výsledkem spokojený, hrál podle svých možností, a hlavně měl týmového ducha a po dokončení svých partií fandil a pozoroval spoluhráče. :)

Natálka Štanderová - (1 bod / 5ti zápasů) Natálce se bohužel tentokrát moc nedařilo. Ačkoliv její soupeři byli poměrně hratelní, tak Naty ztrácela jedno tahovými chybami partii za partií. Nakonec se jí podařilo uhrát pouze jeden bod.

 

Výsledky

Foto z turnaje

Diskusní téma: Středočeský KP družstev mládeže 2022/2023

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek