STŘEDOČESKÝ KRAJSKÝ PŘEBOR DĚTÍ DO 8 LET - CHODOUŇ 18.4.2009

01.05.2009 12:26

 

VÝSLEDKY: https://chess-results.com/tnr20968.aspx?art=1&rd=7&lan=5&m=-1&wi=1000

 

FOTKY: https://www.stcsach.cz/KM/ (od pořadatelů)

 

FOTKY od pí Hejné: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/STREDOCESKY_KRAJSKY_PREBOR_DETI_DO_8_LET_-_CHODOUN_18.4.2009/

 

      Sestava šachistů z Pravonína se nakonec "smrskla" jen na jednoho účastníka a tím byl Dan Ždych. Startoval za TJ Spartak Vlašim, který je jeho domovským oddílem. Za stejný oddíl startovaly i děti ze "stáje" pana Mejzlíka z Dolních Kralovic, a to Matěj David, Pavel Roháč, Miroslav Mareš a Petr Lebeda.
     Dana doprovázeli prarodiče, já byla z druhou skupinou v Sedlčanech, tak byl vedením výpravy pověřen pan Zdeněk Hejný. Uvítání v Chotouni nebylo ze strany pana starosty obce valné. Nejen, že se před dětmi a rodiči neomaleně pustil do paní Evy Rosenbaumové, jak může pořádat takovýto turnaj u nich v obci, když z toho obec nebude mít žádný profit! A na turnaj přišel třikrát a pokaždé měl stejně nevhodné poznámky. Navíc měl pozvané hned do vedlejší místnosti truhláře na nějakou údržbu dveří a řádně nahlas upozornil, že je nehodlá odvolat! Oni ovšem byli tak ohleduplní a práce prováděli tak, že turnaj nerušili. Rodiče se dokonce chtěli složit na nájem, aby nepřišel pan starosta zkrátka, ale to paní Eva rezolutně odmítla a sama se divila, jak se může takto někdo chovat, když vlastně ona touto akcí obec propaguje. Jak opačný je přístup našeho pana starosty v Pravoníně pana Ladislava Hejného nebo přístup pana starosty z Vlašimi Mgr. Luďka Jeništy !!! No, to se nedá vůbec porovnat! Máme zkrátka štěstí!
     Po přípravě místnosti, mohla soutěž začít a pak už bylo všechno bez problémů. Naše celá skupina opravdu zazářila a pan Matějovský se nemusí bát o další rozvoj šachu ve Vlašimi, "potěr" je! Protože všichni Vlašimáci se stále pohybovali na předních místech, tak se i potkávali ve vzájemných zápasech. Matěj David předvedl koncert výher, porazil i našeho pravonínského Dana, i když se s ním Dan už utkal na RŽL a na Zimním turnaji v Pravoníně a dokázal ho porazit, tak na něj nyní "neměl", Matěj si do Chotouně přivezl vynikající formu. Další pořážku Dan "utrpěl" od Adama Hanzlíka. Jejich partie byla dlouhá a vyrovnaná, ale v závěru přišel Dan o figury, snažil se povodit Adama po šachovnici a čekal na eventuelní chybu, soupeře ale nenachytal, tak v koncovce vzdal. Za to, že odhadl lepší pozici soupeře, byl hlavním rozhodčím veřejně pochválen za sportovní chování. To se u tak malých šachistů stává velice zřídka. Ale právě tento prohraný vzájemný zápas Dana posunul na 3. místo. Ale já osobně to považuji za velice pěkný výkon, navíc si přivezl velice pěkný pohár a má tak hezkou vzpomínku.
     Tak pane předsedo Matějovský, jste na tu drobotinu pyšný?

 

1. místo  Matěj David TJ Spartak Vlašim

 

2. místo   Adam Hanzlík Řevnice

 

3. místo  Daniel Ždych TJ Spartak Vlašim

 

4. místo Pavel Roháč TJ Spartak Vlašim

 

5. místo Ondřej Sklenář Medvědi Zvole

 

6. místo Miroslav Mareš TJ Spartak Vlašim

 

7. místo Petr Lebeda TJ Spartak Vlašim

 

8. místo Lea Resenbaumová Zdice

 

      Já děkuji Danovi za vzornou reprezentaci Šachového klubu Pravonín a moc mu přeji, aby u této záliby vytrval, neboť má všechny předpoklady k dalším úspěchům.

 

       Pochvalu si zaslouží všichni malí šachisté, kteří na turnaj jeli a poděkování patří i rodičům a prarodičům, kteří jim fandí a tento sport umožňují i sponzorují. Děkuji všem.

STŘEDOČESKÝ KRAJSKÝ PŘEBOR DĚTÍ DO 8 LET - CHODOUŇ 18.4.2009

Datum: 20.04.2010

Vložil: ADAM HANZLÍK

Titulek: TO SEM JÁ

TO SEM JÁ ADAM HANZLÍK

Přidat nový příspěvek