TALENT CUP 2017 - 11. ročník - MALENOVICE

17.12.2017 19:27

PROPOZICE: Propozice_TalentCUP_2017_other.pdf

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÁ LISTINA: chess-results.com/tnr316743.aspx?lan=5&art=0&turdet=YES&flag=30&wi=984

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Talent_Cup_Malenovice_-_prosinec_2017/


    TALENT CUP 2017 V MALENOVICÍCH MINULOSTÍ

          Na 11.ročník "Talent Cup 2017" do Malenovic v Beskydech  vyrazil jen František Jelínek (fide ELO 1021). Tento turnaj pořádala Beskydská šachová škola. Ve věkové skupině do 15 let byl Fanda ve startovní listině až na 41. místě ze 46 účastníků. Byl zařazen do turnaje "A", kde se hrálo zrychleným švýcarským systémem na 7 kol, 2 x 60 minut + 30 sec. za tah na partii.  

          V prvním kole čekal na soupeře, který se však nedostavil a tak hrál s neregistrovaným Jakubem, který měl volný los. A získal tak první bod. Pak ovšem narazil na velmi silné soupeře, kteří byli nad jeho síly, ale získal na tomto turnaji cenné zkušenosti v mezinárodní účasti. Hráli zde Poláci, Slováci a Španělé. Asi ho nejvíc budou mrzet dvě remízy, se soupeři, kteří byli hratelní,  obojí  mohl vyhrát, ale nestalo se. V 6. kole narazil na Pavlínu Dudovou, která bojovala s velkou nervozitou   a  časem, Fanda toho však nevyužil a rychlé  koncovce prohrál. Nakonec si však výkonem 1234  v konečné výsledkové listině o jedno místo, oproti nasazení,  polepšil.


Zaznamenal: Jiří Jelínek

PS: Děkuji panu Jiřímu Jelínkovi za pár slov o Fandově účasti, děkuji mu, že ho doprovázel. Škoda jen, že nejelo na takto prestižní soutěž více našich dětí. O Velikonocích v Malenovicích budou pořádat Turnaj šachových nadějí, což je něco podobného a tak si předběžně promýšlejte možnou účast v jarních měsících. Zcela určitě by to stálo za to!

Marie Filipová


Diskusní téma: TALENT CUP 2017 - 11. ročník - MALENOVICE

Datum: 15.12.2017

Vložil: Dana Z.

Titulek: Dana Z.

Fando, přejeme Ti hodně bodíků a budeme Ti po celou dobu moc fandit. Lukáše jeho neúčast hrozně mrzí, těšil se, že si to tam užijete, ale bohužel jsem mu účast zakázala, neboť od středy nechodí do školy a má antibiotika. Vyfasovala jsem za to titul "nechápavá matka", protože se dožaloval toho, že pojede i s antibiotiky. Momentálně se dožaduje alespoň účasti na zítřejší RŽL, ale bohužel, jeho matka to ne a nepochopit. :-)

Přidat nový příspěvek