Těsná prohra v Říčanech

23.02.2022 19:55

V neděli 20.02.2022 se odehrálo 9. kolo Regionálního přeboru „C“. V tomto kole bylo naším soupeřem Říčanské družstvo s označením „F“. Toto družstvo se nachází v půlce tabulky, ale jak víme, každé říčanské družstvo je doma silné. V našem družstvu opět nastal problém sehnat šachisty ze základní sestavy, ale to vůbec nevadilo, protože 5 dorostenců dostalo alespoň šanci si zahrát.

Tentokrát jsem si pohlídal začátek zápasu a přijeli jsme akorát:). Také bych chtěl poděkovat panu Miroslavu Laloučkovi za dopravu.

Dle zápisu o utkání je domácí družstvo „mírným favoritem“ a to z důvodu, že na všech šachovnicích mluví Elo pro ně. Ale Elo je jen číslo!

Začali jsme lehce po 10. hodině. Zahájení zvládli všichni, kromě Kamči na 7. šachovnici, která si špatně propočítala kombinace a ztrácí dámu za věž. Toto zamrzí, ale nevzdává se.

Po dvou hodinách hry přichází první změna skóre, a to na 0,5-0,5. Míša nabízí remízu ve vyrovnané koncovce, soupeř to vidí stejně a remízu přijímá. První prohru si připisuje Filip Vopálka, když špatně počítá a ztrácí dámu za věž. Nakonec po pár tazích pokládá krále. Naopak bod pro nás připisuje Štěpán Filip, který demoluje králův úkryt a soupeř se radši vzdává. Stav 1,5-1,5. Kamča se sice snažila, ale soupeř byl prostě lepší. Nakonec ji v koncovce přehrává a naše hráčka kapituluje. Další bodovou ztrátu evidujeme na první šachovnici, kde byl pan Innemann přehrán. Stav 3,5-1,5 pro domácí. Na třetí šachovnici hraji já, kde mám vyrovnanou pozici a myslím si, že soupeř to vidí stejně. Soupeř mi nabízí tedy remízu, kterou přijímám.

Jáchym Slánský - Kótka Tomáš

Miroslav Lalouček - Zdeněk Pavel

Za současného stavu už nemůžeme vyhrát, ale Jáchym a Míra se pokoušejí o celkovou remízu. Jáchym potvrdil mé očekávání a koncovku vyhrává. Nyní už záleží pouze na druhé desce, kde Míra odmítá remízu a zkouší vyhrát. Po hodině hraní však uznává, že vyhrát nemůže a přijímá remízu. Těsná prohra mrzí, ale na výhru to tentokrát nebylo.

Průběžná tabulka

Poslední zápas RPC se uskuteční 6.3.2022 v Sendražicích.

 

Diskusní téma: Těsná prohra v Říčanech

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek