TURNAJ V PELHŘIMOVĚ 18.1.2014

02.02.2014 14:44
 

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/Turnaj_v_Pelhrimove_2014/

 Dvě zlata z Pelhřimova

Tomáš Vojta

            Vzhledem k tomu, že se tento měsíc nekoná v našem regionu žádný dětský turnaj, tak jsme si v sobotu 18. ledna udělali výlet do Pelhřimova, kde se hrál jeden z turnajů Ligy Vysočiny (což je taková obdoba naší Regionální žákovské ligy). Do sportovní haly se sjelo celkem 90 dětí, které si zahrály devítikolový turnaj na 15 minut s tím, že na konci se pak vyhlásily zvlášť kategorie do 10, 12, 14 a 16 let.

V turnaji kralovali favorizovaní sourozenci Skořepovi, které na stupně vítězů doprovodila Šárka Volanínová. Nás může těšit, že nejmladší kategorii do 10 let ovládli zástupci Vlašimi. Dívky vyhrála Péťa Píšová a kluky Kubík Vojta. Velkou pochvalu zaslouží zejména Péťa, která hrála opravdu velmi dobře (mimo jiné porazila Kubíka :-) ). Zdatně si vedli i Fanda Jelínek (4,5 bodu) a malý Vojtíšek Vopálka (3 body).

     Pořadatelé zaslouží poděkování, že zorganizovali turnaj pro děti. Na druhou stranu ale bylo vidět, že s těmito akcemi nemají příliš zkušeností, a prostoje zejména na začátku a konci turnaje byly příliš veliké. Ideální pro tak velký počet dětí nebyla ani hrací místnost. Pěkné naopak bylo, že čas před vyhlášením výsledků zpestřil Petr David, což je člověk s největší rukou v České republice. Dokáže například mezi svým palcem a prostředníčkem udržet sloupec ze 142 pivních tácků nebo jednou rukou odnést 17 půllitrů.