ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ ZA ŠKOLNÍ ROK 2021 - 2022

17.06.2022 20:49

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI 2021-2022 – ŠACHISTÉ A TVOŘÍLCI

        Týden od 13.6. do 17.6.2022 jsme věnovali vyhodnocení a odměnění šachistů a tvořílků za uplynulý školní rok.

        Poslední měsíc se všichni trenéři šachů soustředili na rekapitulaci učiva a šachového umění, které se snažili dětem předávat po celý školní rok. Každý z trenérů k tomu přistoupil jinak. Nejmenší šachisté zpracovávali 30 šachových testů. Začátečníci B byli hodnoceni  individuálně, a protože se jednalo o menší skupinky dětí, tak si trenéři jejich znalosti ověřovali ústním zkoušením. Začátečníci A byli hodnoceni nejen podle ústního prozkoušení, ale i vypracováváním jednotahových a dvoutahových matů do materiálů, které jim trenér připravil. Starší šachisté byli prozkoušeni individuálně. Do hodnocení u starších šachistů byla započítávána i účast na šachových turnajích, hra v družstvech a u všech byla hodnocena i práce na šachových kroužcích.

        Za své výsledky šachisté obdrželi bonboniéry, medaile a zmrzlinový kornout, které jim trenéři zakoupili. A na závěr těchto hodnocení jsme s dětmi besedovaly a společně se těšili na prázdniny. Všechny děti budou pokračovat v práci v šachových kroužcích i v následujícím školním roce a hlásí se i další děti.

        Tvořílci měli běžné schůzky. Ve středu vyráběli ptáčky z vlny a v pátek si barvili bílá trička. I oni dostali od svých vedoucích bonboniéry a zmrzlinové kornouty. I tyto děti se znovu hlásí do výtvarných kroužků a přicházejí i noví zájemci.

        Zájem dětí o naše kroužky nás moc těší. Trenéři a vedoucí slibují, že připraví pro děti v novém školním roce zajímavý a zábavný program a připraví pro ně celou řadu kvízů a soutěží.

        Koncem června (25.6.2022) jsme spolupořadateli PODBLANICKÉ OLYMPIÁDY MLÁDEŽE, kde se představíme šachovým turnajem pro děti i dospělé, představíme naše velké plastové šachy i s velkou šachovnicí a i na ní se odehrají různé soutěže a plánujeme právě tam s prováděním náboru do kroužků MěDDM, a to nejen šachových.

        V červenci nás čeká letní šachový tábor (11.-15.7.2022), na který je přihlášeno 30 dětí, připraven je pestrý program a pevně věříme, že se bude dětem líbit. O prázdninách se zúčastní pokročilí šachisté týdenního turnaje v Pardubicích a na konci prázdnin týdenní turnaj v Říčanech, na oba turnaje je bude doprovázet Lukáš Filip.

          Letní šachový tábor plánujeme i o prázdninách v roce 2023 a dále v novém školním roce uspořádáme 3 šachové turnaje. Jedno z kol Regionální žákovské ligy, Silvestrovský turnaj a Rodinné dvojice. Šachisté budou jezdit na šachové soutěže v regionu a kraji. Podle výsledků mohou postoupit i na MČech nebo dokonce na MČR ve svých kategoriích, plánujeme se zúčastnit turnajů pořádaných Šachklubem Tábor a krajem Vysočina.

        Za školní rok 2021 – 2022 se šachisté z Šachové školičky sešli na 31 schůzkách, šachisté Začátečníků B – pondělí na 36 schůzkách, Začátečních B – středa na 35 schůzkách, Začátečníci A – úterý se sešli 41x a středeční na 39 schůzkách. Mírně pokročilí šachisté se ve středu sešli 41 krát a v pátek na 40 schůzkách, pokročilí šachisté v pondělí 41x, ve středu 36x a v pátek 39x. Tvořílci ve středu 31x a v pátek také 31x. Celkem jsme evidovali 84 přihlášek a pedagogický sbor má 8 lidí. Musím konstatovat, že pedagogové odvedli veliký kus práce. Šachisté nechodí jen do kroužků, ale vedoucí s nimi jezdí po turnajích, které jsou většinou o víkendech, jezdí s nimi i na vícedenní šachová soustředění a přebírají za děti odpovědnost i na několik dnů. S Tvořílky jsme na schůzkách vyrobili více jak 80 druhů výrobků, kdy jsme museli přípravě na toto tvoření věnovat hodně volného času, abychom práci připravili tak, aby ji děti zvládli. Sami jsme si museli odzkoušet různé druhy lepidel a materiálů, aby pak práce na kroužku probíhala plynule a stihli jsme plánovaný výrobek za 2 hodiny dokončit. Vše, co jsme s dětmi dělali, jak jsme je v šachách vyučovali a při tvořílcích předávali praktické zkušenosti si prohlédněte v naší fotogalerii: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/

          Touto cestou děkuji všem našim vedoucím, kteří po celý školní rok poctivě přistupovali ke své práci a těší mě, že ve stejném složení budeme pracovat i v novém školním roce.

          Děkuji vedení MěDDM za odbornou, finanční a materiální podporu. Právě ta materiální byla letos trochu omezena, neboť inflace a zdražování sehrává své, ale díky štědrým sponzorům jsme mohli školní rok dokončit podle našich představ.       

        Všem přeji překrásné prázdniny a aktivně strávený čas s rodiči, kamarády a všemi, které máte rádi. Dbejte na své zdraví a varujte se úrazů.

Marie Filipová

 

Diskusní téma: ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ ZA ŠKOLNÍ ROK 2021 - 2022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek