1. PODBLANICKÁ SPORTOVNÍ OLYMPIÁDA 25.6.2022

25.06.2022 21:34

1. PODBLANICKÁ SPORTOVNÍ OLYMPIÁDA 25.6.2022

        Snaha, rozhýbat po covidu všechny děti, přivedla vedení TJ Sokola Pravonín, uspořádat Sportovní olympiádu, do které se zapojili se svojí činností všechny místní spolky. Na přípravných schůzkách dokonce vyplynul nápad, aby se tato akce stala vždy na konci školního roku tradiční, a proto tedy 1..

        Šachisté, kteří pracují pod Domečkem Vlašim, nabídli uspořádání šachového turnaje dětí a dospělých a hry s velkými plastovými šachy. Ovšem při všech disciplínách, které byly pro děti připraveny bylo možné vidět děti, které dochází do kroužků Domečku, a to hokejových, fotbalových, atletiky, angličtiny, do tanečních skupin, zumby, keramiky a dalších.

        Nepřálo nám počasí, ráno to vypadalo velice špatně, ale kolem 13 hodiny, kdy jsme začínali, pršet přestalo, a tak se mohlo soutěžit ve všech disciplínách. Házelo se granátem na dálku, skákal trojskok, běhalo se na 60 metrů, děti shazovaly kuželky malé a velké, házely kroužky na kužele, skákaly v pytlích, probíhaly mezi brankami s míčem, kopaly na branky. Myslivci připravili poznávání lesních zvířat a lesních porostů, dále učily dětí střílet lukem, hasiči připravili útok a předváděli dětem hasičskou techniku. Běželo se na 1 km a další soutěže, které stihli i šachisté, kteří hráli turnaj, neboť jsme dělali přestávky tak, aby se stihli zúčastnit všech soutěží. Pořadatelé zajistili i nafukovací auto, kde se všichni malí vyřádili do sytosti.

       Po ukončení soutěží obdrželi všichni přítomní soutěžící pamětní medaile a tašky se sladkostmi a pozornostmi. Šachový turnaj jsme vyhlásili souběžně. Vítězem v dětské kategorii se stala Lenka Šťastná, druhé místo získal Zdeněk Šťastný a třetí příčku obsadil Matěj Žížala. V kategorii dospělých se na 1. místě umístil Jan Vodička, druhé místo David Studzinski - oba ze Stříbrné Skalice a třetí příčku získal tatínek naší šachistky Jiří Janatka, který neskrýval radost ze svého umístění. Sponzoři nám dodali ceny a pitíčka do soutěže, takže si každý soutěžící odvezl, kromě plaket a medailí i drobnou pozornost. Sponzorům děkujeme. Turnaj vedl rozhodčí Vladimír Horák.

       Šachisté dostali za úkol, postarat se o občerstvení vhodného pro děti, kde pomáhala Helena Kůrová, Zuzka Filipová a Lenka Šťastná. Všem děkuji za pomoc. Poděkování za pomoc si zaslouží i šachisté z kroužku Pokročilých Filip Kůra a Štěpán Filip, kteří velice pomáhali při stěhování a úklidu šachového materiálu, vyvěšování bannerů a stěhování plastových šachů a pomáhali i při šachovém turnaji.

       Celkem se akce zúčastnilo 63 dětí, 42 doprovodů a 34 pořadatelů.

Odkaz na fotogalerii: sachypravonin.rajce.idnes.cz/1._PODBLANICKA_SPORTOVNI_OLYMPIADA_25.6.2022/

Marie Filipová

Diskusní téma: 1. PODBLANICKÁ SPORTOVNÍ OLYMPIÁDA 25.6.2022

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek