1. KOLO REGIONÁLNÍ SOUTĚŽ "E" - SOKOL STRUHAŘOV B x ŠK PRAVONÍN

11.10.2016 23:50

SEZÓNA 2016/2017 ZAHÁJENA S VELMI SILNÝM SOUPEŘEM

          Los nám pro první kolo v Regionální soutěži "E", které se odehrávalo 9.10.2016 ve Struhařově u Mnichovic přisoudil šachisty Sokola Struhařov "B". My jsme měli, vzhledem k mnoha objektivním okolnostem (volby, setkání spolužáků, pracovní zaneprázdnění...), trochu potíže se sestavením družstva, ale nakonec kapitán Lukáš Filip odjel se čtyřmi dětmi z našich kroužků. Hrálo se v areálu fotbalového hřiště, kde se také odehrával fotbalový zápas, bylo zde poměrně rušno, nebylo to až tak moc vhodné prostředí na šachy. Domácí se omlouvali, ale je to škoda, že nemají k dispozici klidnější klubovnu.

          Velice děkuji, že narychlo nastoupili a své vážné partie odehráli sourozenci Adam a Barbora Slavíkovi, Jan Veselý a Jirka Zeman. Na první šachovnici své síly poměřili Otakar Gernet (2058) s Lukášem Filipem (1592) a jejich partie skončila remízou. Myslím, že Lukáš zaznamenal pěkný výsledek. Na druhé šachovnici hrál Karel Ježdík (1470) s Adamem Slavíkem (1108), na třetí pak Josef Bauer (1357) s Barunkou Slavíkovou (1100). Oba bojovali statečně, ale na podstatně silnější soupeře nestačili a prohráli. Na čtvrté šachovnici  pěkně zahrál s Jiřím Novotným (1292) Honza Veselý (1100) a získal svůj první bod za vážnou partii a upřímně se radoval. Na páté desce hrál s Miroslavem Kurelem (1243) ovšem rychle a také proto rychle prohrál, Jirka Zeman. Všichni čtyři nastoupili k vážným partiím v RS poprvé a zaslouží si pochvalu.

          Po pravdě, jeli jsme si do Struhařova pro "kanára" a tak 1,5 bodu "uloupených" tuto neděli je vlastně překvapením. Dokonce jsme po prvním kole neskončili ani na posledním místě tabulky. Letos nemáme žádné vysoké ambice na přední místa v tabulce, naším cílem je, aby si děti z našich kroužků zahrály co nejvíce vážných partií a tomuto podřídíme také sestavování nedělních družstev.

          Děkuji všem, kdož pomohli se sestavením družstva, a to manželům Slavíkovým, Janě Veselé a Lukáši Filipovi. 

Diskusní téma: 1. KOLO REGIONÁLNÍ SOUTĚŽ "E" - SOKOL STRUHAŘOV B x ŠK PRAVONÍN

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek