1. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 17.9.2016 SEDLČANY

18.09.2016 10:04

ŠTĚPÁN FILIP UHRÁL PĚKNÝ VÝSLEDEK V ÁČKU


Startovní a výsledkové listiny: https://chess-results.com/tnr238544.aspx?lan=5&art=4&wi=821

Fotečky: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/1.kolo_RZL_2016-2017_17.9._Sedlcany/

 

        Činnost ve školním roce 2016/2017 jsme zahájili v Pravoníně v pátek 16.9.2016 a hned následující den se konalo v Sedlčanech 1. kolo Regionální žákovské ligy ročníku 2016/2017. Od nás se na tento turnaj vypravilo hned 6 šachistů.

        Do áčka byl nominován Lukáš Zeman (1437) a Štěpán Filip (1377). Zde, ostatně jako v minulých letech, hrálo 16 TOP šachistů (řazeno podle rapidového ela). Podstatně lépe se dařilo desátému nasazenému Štěpánovi Filipovi, který uhrál 2,5 respektive 10 bodů. Prohrál jen s Václavem Bartošem. Porazil Terezu Pravdovou, ale i Antonína Peška (1425) z Milovic. Remizoval s Pavlem Kurkem (1477). S jeho výkonem jsme spokojení. Méně se dařilo Lukáši Zemanovi, který měl startovní číslo 7 a v poslední době zaznamenal pěkný výkonnostní skok. Rozjezd se mu sice nepodařil, ale není nic ztraceno, máme před sebou ještě 8 kol RŽL. Lukáš uhrál jen bod, respektive bodů 7, porazil Terezu Pravdovou. Na další soupeře (Vitvar Lukáš, Pravda Petr, Pešek Antonín) tentokrát nestačil, já však pevně věřím, že příští turnaj bude o mnoho lepší. Cekovým vítězem "A" turnaje se stal Lukáš Zvolenský z Brodců (bez porážky-plný počet bodů 13), druhou příčku obsadil Václav Bartoš z Říčan a třetí Vojtěch Štěpán rozvněž z Brodců. Z dívek skončila první (celkově druhá) Hanka Bartošová z Říčan, druhá pak Klárka Kocourková ze Sedlčan (celkově třetí) a třetí pak Tereza Pravdová z Říčan (celkově 16.).

        Další naši zástupci hráli turnaj "B". Nejlépe  se vedlo Filipu Kůrovi (nasazen 14.), skončil na pěkném 8. místě. Jedinou porážku utržil hned v prvním kole, kdy ho překvapil, a to doslova, malý klučina z Říčan Tobias Pressler. Pak už neprohrál. Zaznamenal tři výhry a tři remízy. Dvě z nich byly zbytečné. V pátem kole měl střelce za dva pěšce a v posledním kole měl pěknou pozici, figury mu pěkně spolupracovaly, ale respekt k soupeři zapřičinil, že nabídl remízu a Vašek Zvolenský ji přijal. I tak je to na první kolo hezký výsledek a jeho celkové 8. místo a 6,5 bodu do tabulky těší. Desátým nasazeným byl Adam Slavík, hrál na "své", skončil na 11. pozici s 6 body. U Adama jsem zaznamenala, že měl ve všech kolech, kromě posledního, za soupeře kluky z Říčan. Adámek stačí sledovat nejen svoji partii, ale i partie souseda, větší soustředění by mu prospělo. I s jeho výkonem jsem byla spokojena. Jeho sestra Barunka byla nasazena 21., skončila s 5 body na 19. příčce a díky absenci dívek v této skupině (hrály jen dvě) dovezla pro Pravonín zlatou medaili v dívčí kategorii. Druhá byla Lucie Glasbergerová z Říčan se 4 body. Barunka hrála také na "své", ale hraje stále velice rychle! Kdyby před každým tahem počítala do deseti, prohlédla si pozorně šachovnici, tak by měla zcela určitě více bodů. Na 21. místě skončil se stejným počtem bodů (5) jako Barča Honzík Veselý, který měl tak trochu smůlu na los. Kromě posledního kola měl vždy silnější soupeře. Vynikající skalp si připsal hned v prvním kole, kdy porazil Kryštofa Mandáta z Říčan a porazil benešovského Ondru Hraběte. Mezi chlapci vyhrál skupinu "B" Adam Feix, druhý byl Pavel Zemen a třetí Petr Muller - všichni z Říčan.

          Ve skupině "C" jsme neměli žádného zástupce, tak jen výsledky: hoši 1. Filip Hrubý z Brodců, 2. Stein Michal Stamat Jiráskova a 3.Ondřej Štěpánek ze Sázavy, dívky 1. Kamila Steinová Stamat Jiráskova, 2.Veronika Myšková z Říčan a 3. Gabiela Vodičková Stamat Ondřejov.

           A k celkovému hodnocení: Turnaj dobře zvládnutý, vše šlo jak po drátkách, poháry pro první v každé skupině, diplomy pro první tři v každé skupině (chlapci i dívky), ceny pro každého, spousta upomínkových předmětů od vedení Kulturního domu Josefa Suka v Sedlčanech. Kiosek ke vší spokojenosti, vřelé přijetí od pana Petra Havelky. Celkem hrálo 75 dětí.



Diskusní téma: 1. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 17.9.2016 SEDLČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek