1. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 26.9.2015 SEDLČANY

24.09.2015 19:10

PROPOZICE: 1.kolo RŽL Sedlčany 26.9.2015.doc

STARTOVNÍ LISTINA: https://chess-results.com/Tnr188227.aspx?lan=5

FOTEČKY: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/RZL_2015-2016_Sedlcany_36.9.2015/

FOTKY OD KARLA JUKLA: https://tjjawabrodce.rajce.idnes.cz/RZL_Sedlcany_26.9.2015/

   

KŘEST V TURNAJI "A" RŽL MAJÍ ZA SEBOU DALŠÍ 3 VLAŠIMŠTÍ ŠACHISTÉ

            První kolo Regionální žákovské ligy 2015/2016 proběhlo tradičně v Sedlčanech v sobotu 26.9.2015. Opět jsme se pohybovali v prostorách Kulturního domu Josefa Suka.

            Výprava z Vlašimi měla 10 členů - samé chlapce. Z důvodu účasti některých šachistů na ME v Chorvatsku, dále pak na turnaji na Slovensku a plánovaného soustředění šachistů z Říčan, byla TOP skupina poněkud oslabena. Dostalo se tedy hned na naše nové tři hráče, a to Štěpána Filipa (startovní číslo 7., Kryštofa Křížka (startovní číslo 11.) a Filipa Kůru (startovní číslo 16.). Jejich premiéra nedopadla špatně! Štěpán si polepšil o dvě příčky a nakonec obsadil velice kvalitní 5. místo a připisuje si do tabulky 10 bodů. V prvním kole remizoval s Kryštofem Mojdlem z Brodců, pak porazil Vaška Bartoše z Říčan, ve třetím kole nestačil na Vojtu Dudka z Brodců a v kole posledním porazil Lukáše Vitvara z Říčan. I Kryštof Křížek hrál pěkně. Svým výkonem jistě překvapil Tomáše Bláhu z Brodců ve druhém kole a získal cenný "skalp", bod zaznamenal i v kole posledním nad Petrem Mullerem z Říčan. Celkově si připsal 9 bodů a polepšil si oproti nasazení o jednu příčku. Filip Kůra byl nominován až těsně před turnajem, byl trochu zaskočen, ale i on podal pěkný výkon, připsal si 8 bodů, skončil na 12. místě (polepšil si hned o 4 příčky). Filip v prvním kole remizoval s Václavem Bartošem z Říčan a ve třetím kole porazil Petra Mullera z Říčan. Všichni tři brali svoji premiéru zodpovědně a právem jim náleží velká pochvala.

           V turnaji "B" jsme měli čtyři zástupce. Startovní číslo jedna měl Adam Slavík, kterému se dnes moc nedařilo a skončil až na 16. místě  se třemi body. V průběhu turnaje odehrál tři derby (s Lukášem Zemanem, Ondrou Hrabětem a Lukášem Smetanou), která všechna prohrál. Adam byl celkem v pohodě, ovšem dnes neměl svůj  "šachový" den! Hrál hrozně rychle, stalo se mu několikrát, že nechal stát nechráněnou figuru a objevil se i nemožný tah! Má co zlepšovat. Do tabulky si připsal 5 bodů. Šestým nasazeným byl Lukáš Smetana. Ve výsledkové listině skončil na místě devátém se 6 body. Lukáš měl velice pěkný rozjezd v prvních třech kolech (slabší soupeři), pak hrál s šachisty na srovnatelé úrovní, ale přesto třikrát prohrál. Poslední bod přidal v kole posledním s Adamem Slavíkem. Lukáš Zeman, další z našich se startovním číslem 12. si o jednu příčku polepšil. Také zaznamenal 6 bodů. V prvním kole mu los přisoudil Robina Štětinu z Říčan, na kterého neumí Lukáš zahrát a také to tak dopadlo - O. Pak 4 pěkné partie, ovšem v šestém kole dnes neporazitelná Hanka Bartošová a v posledním kole Ondra Hrabě, který při dnešním turnaji exeloval! Ondra měl startovní číslo 20. a skončil druhý, z chlapců první! Bod nechal jen Vojtovi Štochlovi z Říčan v prvním kole a pak ještě půlku Václavu Haškovi z Brodců. Ondrovi náleží velká pochvala za získaných 7,5 bodu. Hrál klidně, kolo od kola se nenápadně posouval na vyšší a vyšší desky a shromažďoval jeden bodík za druhým!

            Turnaj "C", tak trochu podle předpokladu, vyhrál Fanda Jelínek, byl sice druhý nasazený, ale od začátku "jel" jako tank a zaznamenal stoprocentní úspěšnost. Doufáme však, že Fanda hrál v cečku naposledy, přece jen má navíc! Svoji premiéru si dnes odbyl také Petr Harazim, který měl startovní číslo pět a obsadil osmou příčku se 4 body. Velice mile překvapil Honzík Veselý, který se ze startovního čísla 19. přesunul se 4,5 body na vynikající 4. příčku. Nebýt zbytečné remízy v předposledním kole, mohla to být i medaile! Oba posledně jmenovaní zaznamenali zbytečné chyby (rychlá hra, nechávali stát nekryté figury a i několik nemožných tahů!!!). Protože se jedná o hráče z Pravonína, musíme se této oblasti více věnovat. Už jsme zavedli o páteční prodloužené schůzce hru vážných partií (na 1 hodinu) se zápisem. Zdá se, že to bude správná cesta. Kluci musí zpomalit!

          Pro úplnost celkové výsledky:

TURNAJ "A": 16 šachistů

hoši: 1. Zvolenský David - Tj Jawa Brodce

         2. Dudek Vojtěch - Tj Jawa Brodce

         3. Žák Daniel - Stříbrná Skalice

dívka nehrála žádná

TURNAJ "B": 26 šachistů

hoši: 1. Hrabě Ondřej - Tj Spartak Vlašim

          2. Marhold Ondřej - ŠK Medvědi Zvole

          3. Zvolenský Václav - Tj Jawa Brodce

dívky: 1. Bartošová Hana - Klub šachistů Říčany 1925 (absolutní vítězka - bez jediné porážky)

           2. Staněčková Andrea - Klub šachistů Říčany 1925 (celkově 15.)

           3. Pravdová Tereza - Klub šachistů Říčany 1925 (celkově 21.)

TURNAJ "C": 24 šachistů

hoši: 1. Jelínek František - ŠK Pravonín

         2. Hašek Jan - Tj Jawa Brodce

         3. Hrubý Filip - Tj Jawa Brodce

dívky: 1. Myšková Veronika - Klub šachistů Říčany 1925 (celkově 10.)

            2. Vavříková Stella - Tj Kavalier Sázava (celkově 15.)

            3. Helebrandová Eliška - Poříčí n.S. (celkově 23.)

           

             Závěrem ještě několik všeobecných informací: vynikající organizace (jako vždy). Petr Havelka je mužem na svém místě! Zaslouží si poděkování za zorganizování turnaje, rovněž tak si zaslouží poděkování rozhodčí Jiří Kotzot a Karel Jukl, kteří mu pomáhali. Poháry pro vítěze skupin, šachovnicové dorty, drobné dárky a jiné pozornosti děti zajisté potěšily. Kiosek s velice širokým sortimentem zboží byl v provozu po dobu celého turnaje. Věřte nevěřte že jsme již v 15.00 hodin opouštěli Sedlčany plni hezkých zážitků. Děkujeme za vydařený turnaj.

Diskusní téma: 1. KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 26.9.2015 SEDLČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek