1.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 4.10.2014 SEDLČANY

04.10.2014 19:27


Výsledky: https://chess-results.com/tnr146817.aspx?lan=5&art=4&wi=821

Fotečky: https://sachypravonin.rajce.idnes.cz/1.kolo_RZL_Sedlcany_2014-2015/


1.  TURNAJ REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY DNE 4. ŘÍJNA 2014 V SEDLČANECH

             Tak nám začal další ročník Regionální žákovské ligy v šachu. Na první kolo jsme se vypravili za slunečného počasí, v hojném počtu a  již tradičně do Sedlčan.

            Neměli jsme zastoupení v "A"turnaji, takže se naši hráči rozdělili do "B" a "C" turnajů. V "cečku" si křtem prošla Barunka Slavíková a parťáka jí zde dělal Lukáš Zeman, který vyhrál hned v 1. kole.

            Ostatní hráči se představili v "B"turnaji. Úspěšně vykročili oba Filipové a Péťa P., Fanda a Vojtík s Adamem prohráli, ale pro oba se jednalo o první utkání v "B", takže svoji úlohu sehrála určitě i tréma.

            Ve druhém kolem svá zaznamenali vítězství Péťa a Filip V., který využil zaváhání soupeře. První výhrou se mohl chlubit v "B" turnaji i  Vojtík. První turnaj, druhé kolo a první bod, takový byl vstup Barunky do RŽL !

            Ve třetím kole pokračovali bratři Vopálkové v nastaveném trendu, a zejména Vojtík se rozebráním soupeřovy rošády vytáhl. Filip K. vydřel remizu, a v derby mezi Adamem a Fandou se radoval zkušenější Fanda. Péťa tentokrát prohrála, neboť se jí, stejně jako Filipu K. v předchozím kole, nezdařilo zahájení partie.

            V "C" oba hráči bodovali, Barunka ½ bodem a Lukáš Z. výhrou.

            Čtvrté kolo přineslo výhru Filipu K., a překvapivě i Vojtíkovi, který se peral v "B" opravdu statečně. Péťa remizovala a také Adámek bodoval. Barunka podlehla, ale Lukáš třetím bodem zvyšuje šance.

            V pátém kole v našem druhém a posledním vzájemném duelu Péťi a Filipa K. urvala bod, na svou stranu zaslouženě Péťa. Ostatní hráči v "B" neuspěli, a tak bod se vzájemného duelu byl jediný. Ovšem "B" bylo opravdu nadupané! V "C" Lukáš s Barunkou, vybojovali shodně remizu.     

            Fanda pokračuje v laxních výkonech. V 6. kole Filip K. zvítězil, Vojtík se statečně pustil do koncovky s pěšci, avšak neuspěl. Péťa suverénně míří za vítězstvím, minimálně v dívkách. Fanda si konečně připsal další aspoň ½ bod, a Filip V. vybojoval remizu.

            V posledním kolem Péťa potvrdila své ambice, a také Lukáš zakončil turnaj vítězstvím. Také Filip V. s Adamem se radovali z bodu.  

Celkové shrnutí:

             Turnaj "A" - TOP šestnáctce -  přesvědčivě vyhráli hráči z Říčan. Je třeba činovníkům tohoto oddílu gratulovat k tomuto vítězství. První příčka Patrik Chajda 4/4!, druhé místo Michal Pastrnek a třetí místo Jan Bohuněk, oba po 2,5 bodu. Říčanským můžeme jen závidět tak širokou mládežnickou základnu. Nesmím zapomenout na našeho kamaráda z prázdnin Jakuba Vojtu, kterému se dnes fakt nedařilo. Byl 2. nasazený a celkově skončil na pátém místě s 2,5 bodem a podle foteček spokojen asi nebyl (ovšem v áčku bylo 2,5 bodových hned šest a rozhodovalo pomocné hodnocení). Příště to bude určitě lepší! Kuba na to má! Dívky se seřadili takto: 1., resp. 4. Klárka Kocourková (2,5 bodu), 2., resp. 14. Kačka Pastrnková a 3., resp. 15. Verunka Zemenová, obě po 1 bodu.

           Turnaj "B" přinesl našemu ŠK zlatou medaili, o tu se postarala Péťa Píšová, která uhrála 5,5 bodu ze 7 možných a až na třetí pomocné hodnocení obsadila celkově 2. místo. Druhou dívkou byla až 15. Monika Strnadová (3,5 bodu) a 3. příčku pak Lucka Kučerová, celkově 27.místo (2 body). Turnaj "B" vyhrál Josef Páša s 5,5 bodem, druhý z hochů byl Vojta Štochl (celkově 3.) a třetí příčka náleží Jakubu Moulíkovi, také 5,5 bodu. Z našich 14. Filip Kůra 3,5 bodu, 19. Filip Vopálka také 3,5 bodu, 20. Vojta Vopálka 3 body, 30. Adam Slavík 2 body, 31. Fanda Jelínek 1,5 bodu. Celkově v tomto turnaji hrálo 32 šachistů. Blahopřejeme Pétě k velice pěknému výsledku. Filip K. si, oproti nasazení, polepšil o osm příček, Filip V. si zase o 6 příček pohoršil. Velice pěkně si vedl Vojtík V., který si oproti nasazení polepšil o 12 příček. Adámek skončil stejně, jak byl nasazený a Fanda J. skončil o 6 příček hůře.

            Turnaj "C" vyhrál Václav Zvolenský, následován Robinem Štětinou a Dominikem Krykorkou - všichni 5,5 bodu. Dívky: 1. Hana Bartošová 4,5 bodu (6.), 2. Naše Barunka Slavíková 3 body (21.) a 3. Tereza Pravdová 2 body (25.). Barunka nás medailí mile překvapila a až se doučí některé koncovky, tak to bude ještě lepší. V tomto turnaji náš klub reprezentoval ještě Lukáš Zeman, byl třetí nasazený, celkově však skončil se
4,5 bodem na 9.místě, pohoršil si tedy o 6 příček. V turnaji  "C" srovnávalo síly 30 šachistů.

            První kolo RŽL (kromě dívek) trochu rozpačité! Všichni mají co zlepšovat! Děkuji řidičům za dopravu dětí a Lukáši Filipovi za pedagogický dozor.

Zaznamenal: David Kůra a Marie Filipová



Diskusní téma: 1.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÁ LIGA 4.10.2014 SEDLČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek