1.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 19.9.2009 SEDLČANY

20.09.2009 15:26

     Do Sedlčan jsme se vypravili dvěma auty. Šachový klub Pravonín zastupovaly v soutěži čtyři děti, a to Michal Sibal, Tomáš Filip, Vojtěch Filip a Daniel Ždych. Před devátou hodinou nás přivítal v Kulturním domě v Sedlčanech hlavní organizátor pan Petr Havelka. Celkem se sjelo 54 šachistů a úderem deváté bylo zahájeno 1. kolo RŽL regionu SE. V áčku hrálo 16 dětí a v béčku 38. Protože nepřijelo dost elistů, kteří běžně hrají v A skupině, tak k našemu překvapení zde hrál i Michal Sibal a pak ještě Vojta Filip, což jsme očekávali. B skupina zahajovala s 38 hráči. Zde nás zastupoovali Tomáš Filip a Dan Ždych.

 

Béčko

     Milým překvapením byl Dan Ždych, nasazen byl 20., skončil 15., uhrál 4 body (57%) a hrál na výkon 1063. V prvním kole hrál s Fandou Helebrandem, který nakonec skupinu B vyhrál. Našeho Dana také porazil. Dan přehrál Pavla Laňku a Pavla Roháče - oba z Dolních Kralovic a Otakara Marka z Říčan. Sérii výher zarazil Vojta Růžička z Říčan, který Dana porazil. Čtvrtý bod si uhrál s dalším Říčaňákem Michalem Hanušem. Poslední zápas prohrál se Zvolským Petrem Hřídelem. Mám jen připomínku, že Dan musí více trénovat, například s Otou Markem měl problém dát mat věží, třikrát prohnal soupeře přes celou šachovnici, než si vzpomněl jak má dát mat a v posledním kole daroval soupeři ze Zvole celý zápas! Měl figuru a tři pěšce navíc a přesto nedotáhl parti k vítězství. Nechci mu nic vyčítat, stane se to i zkušenějším hráčům, ale je vidět, že rezervy má, jen je využít! 

     Tomáš Filip, nasazen 12., si vybral jeden z "černých" dnů. Tolik se snažil a né a né se chytit! Uhraný výkon 909 a získané 3 body (43%) jsou daleko za jeho možnostmi. Přehrál jen Pavla Laňku, Pavla Roháče a Veroniku Zemenovou. Nechal se porazit Fandou Helebrandem, Jirkou Starečkem, Jaroslavem Kapkem a Petrem Laňkou. Tady je jakýkoliv komentář zbytečný, protože Tomáš v oddílových turnajích zaznamenal zlepšení a měl by se pohybovat mezi prvními patnácti ve skupině B. Jeho 26. místo bylo, doufám, mimořádné! Příště to musí být lepší!

Áčko

     Překvapení nám připravil Vojta Filip (1367, a to hned po 1. kole. Hrál s Tomášem Skalickým (1946) z Říčan a dokázal ho porazit. Ve druhém kole nestačil na umění Vojtěch Jandla (1586) ze Šachklubu Tábor, byl přehrán, i když v konečném pořadí byl náš Vojta o stupínek před ním. Ve třetím kole Vojta přehrál Ondřje Duška z Kavalieru Sázava a další překvapením bylo ve 4. kole, kdy nic nedaroval Jakubovi Rathouskému (1523) z Říčan a porazil ijeho. Škoda, že z toho byla nakonec "jen bramborová" medaile, neboť rozhodoval buchoholz, protože stejný počet bodu ze hry měl druhý, třetí i čtvrtý hráč v pořadí. Vojta zaznamenal plnění úspěšnosti na 75%. A konec konců vůbec není hanba zařadit se za Martina Pospíšila, Robina Hrdinu a Patrika Pýchu. Za dnešní hru si Vojta zaslouží pochvalu! Vždyť byl 10. nasazený a jeho výkon byl 1769! Tak trochu nešťastně se dostal do áčka Michal Sibal (1266), hrál s výkonem 546. Michal má určitě navíc, dnes se mu opravdu nedařilo, tato skupina hráčů je ještě nad jeho síly. Hrál s Jakubem Rathouským, Katkou Mullerovou, Martinem Jungmanem a Markem Ježkem a nepodařilo se mu porazit nikoho. Obsadil 16. místo.

     Na závěr všechny soutěžící potěšily drobné ceny a vítěze diplomy. Po celou dobu soutěže byl k dispozici kiosek, takže dětem nic nechybělo a všichni společně jsme smysluplně strávili pěkný den. 

VÝSLEDKY SKUPINY "A": chess-results.com/tnr25529.aspx?art=4&lan=5&turdet=YES&m=-1&wi=1000

VÝSLEDKY SKUPINY "B": chess-results.com/tnr25530.aspx?art=4&lan=5&turdet=YES&m=-1&wi=1000

FOTEČKY OD PETRA HAVELKY: petr99.rajce.idnes.cz/Sedlcany_19_9_2009/

NAŠE FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/1._kolo_RZL_19.9.2009_-_Sedlcany/

     

Diskusní téma: 1.KOLO REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 19.9.2009 SEDLČANY

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek